מתכון לכרוב כבוש רומני כמו במסעדות (3 רכיבים בלבד!! והטעם? וואו…!)

מתכון לכרוב כבוש רומני כמו במסעדות - 3 רכיבים בלבד
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
פרווה

היי אנשים! היום אנחנו צוללים לתוך העולם של כרוב כבוש רומני, מנה עשירה בהיסטוריה כמו שהיא בטעמה. פנינה מזרח-אירופית זו הייתה מצרך מצרך במשך מאות שנים, שנעשתה באופן מסורתי כדי לשמר כרוב במהלך חודשי החורף. אבל לא מדובר רק בשימור; כרוב כבוש רומני (ברומנית: varza murata) הוא פסטיבל של טעמים, המשלב טעמים חמצמצים, מלוחים ולפעמים מתוקים.

החלק הכי טוב? הוא עמוס בפרוביוטיקה (הודות לתהליך התסיסה), ויטמין C וסיבים תזונתיים. סופר טוב לבריאות המעיים ולמערכת החיסונית שלך! 

כדאי לדעת:

  • מתכון זה מושלם לארוחה משפחתית ומשרת כ-4-6 אנשים.
  • זמן הכנה: בערך 30 דקות להכנה, אבל תצטרך לתת לו לתסוס לפחות 3 שבועות.
  • רמת קושי: הייתי אומר שזה קושי בינוני – לא מסובך מדי, אבל זה דורש קצת סבלנות ואהבה.

איך להכין כרוב כבוש רומני: הרכיבים הנדרשים

  • 1 כרוב גדול (בערך 2 ק"ג)
  • 2-3 כפות מלח ללא יוד (מלח כשר זה מעולה)
  • זרעי קימל (לא חובה, אבל מומלץ למגע האותנטי הזה)
  • צנצנת גדולה ונקייה או חרס מתסיס

הכנת כרוב רומני כבוש צדעד אחר צעד

  1. מכינים את הכרוב: מסירים את העלים החיצוניים של הכרוב, ואז שוטפים וחותכים אותו דק. אפשר להשתמש בסכין או במנדולינה לפרוסות אחידות.
  2. ממליחים ומערבבים: מניחים את הכרוב המגורר בקערה גדולה. מפזרים מעליו את המלח באופן שווה. עכשיו, הכניסו את ידיכם לשם ועסו את המלח לתוך הכרוב. הכרוב יתחיל לשחרר מים, וזה מושלם. הוספת טעמים: אם אתם משתמשים בזרעי קימל, פזרו אותם עכשיו וערבבו היטב.
  3. ארזו אותו פנימה: קחו את הצנצנת הנקייה או החרסית והתחילו לארוז את הכרוב פנימה. יש לדחוף אותו כלפי מטה בחוזקה – המטרה היא לחסל את כיסי האוויר ולהוציא עוד מי מלח כדי לכסות את הכרוב.
  4. משקללים: יש לוודא שהכרוב שקוע במלואו במלח שלו. ייתכן שתצטרכו לשקול אותו עם אבן נקייה או משקולת תסיסה.
  5. תסיסה: מכסים את הצנצנת בצורה רופפת במכסה או מטלית ומניחים לה בטמפרטורת החדר (בסביבות 18-22 מעלות צלזיוס). זה צריך לתסוס לפחות 3 שבועות. בדוק את זה כל כמה ימים, הסר כל ג'יפה שנוצרת על פני השטח.
  6. אחסן: לאחר התסיסה, ניתן לאחסן אותו במקרר. זה יישמר כמה חודשים.

טיפים לשיפור:

  • אם רוצים מעט מתיקות, מוסיפים תפוח מגורר לתערובת לפני התסיסה.
  • הטמפרטורה חשובה: מהירות התסיסה תלויה בטמפרטורה. סביבות חמות יותר מאיצות אותו, הסביבות הקרות מאטות אותו.
  • סבלנות היא המפתח: תנו לו לתסוס הרבה זמן לקבלת הטעם הטוב ביותר. כדאי לטעום את זה אחרי 3 שבועות כדי לראות אם זה לטעמך.
  • ידע באחסון: ברגע שאתם מתחילים לאכול אותו, השתמשו תמיד בכלים נקיים כדי למנוע ממנו להתקלקל.

כרוב כבוש אינו מיועד רק לאכילה בפני עצמה. זה פנטסטי בתבשילים, סלטים וכריכים. המפתח לכרוב כבוש טוב הוא בתסיסה – שם מתרחש כל הקסם.

אז הנה, מתכון קלאסי של כרוב כבוש רומני שהוא גם טעים וגם בריא. בין אם אתה מתחיל בתסיסה או מקצוען מנוסה, תן למתכון הזה סיבוב והוסף נופך של כישרון מזרח אירופאי לארוחות שלך. בהצלחה!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

שוק טלה בבישול ארוך
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לשוק טלה בבישול ארוך – מנה כובשת

סלט פלפלים קלויים מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לסלט פלפלים קלויים מרוקאי שיבוא לכם מושלם בכל ארוחה

סלט פריקי (סלט פריקה) משגע
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון סלט פריקי (פריקה) – כזה לא אכלתם בחיים!

מתכון סלט בורגול משגע
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון סלט בורגול עם ירקות הכי טעים בעולם

מתכון / קיש פטריות
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון פשטידת פטריות וגבינות עשירה וטעימה טיל

מתכון לעוגיות אמסטרדם פרווה
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

עוגיות אמסטרדם פרווה כל כך טעימות שלא תרגישו בהבדל

דילוג לתוכן