מתכון בייגלה רומני אותנטי

בייגלה מתוק
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
כשרות:
חלבי

בייגלה רומני הוא פינוק מענג, המתהדר במרקם לעיס ורמז של מתיקות. החטיפים המסורתיים האלה מושלמים להנאה עם כוס קפה או תה. מתכון זה ידריך אותך ביצירת אצווה משלך של הבייגלה הטעימים האלה, שייקח כשעה ו-30 דקות להכנה.

איך מכינים בייגלה רומני – המצרכים

  • 500 גרם קמח לכל מטרה
  • 250 מ"ל חלב חם
  • 7 גרם שמרים יבשים פעילים
  • 50 גרם סוכר
  • 50 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
  • 1 ביצה, טרופה
  • 10 גרם מלח
  • מלח ים גס, לציפוי
  • 1 ליטר מים
  • 2 כפות סודה לשתייה

איך להכין בייגלה רומני – השלבים

  1. בקערה קטנה מערבבים את החלב החם והשמרים. מניחים לו לשבת כ-5 דקות עד שהשמרים מופעלים ונעשים קצף.
  2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, החמאה המומסת, הביצה הטרופה והמלח. יוצקים פנימה את תערובת השמרים המופעלים ומערבבים עד שנוצר בצק.
  3. ללוש את הבצק על משטח מקומח קלות כ-5-7 דקות, או עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
  4. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים אותו במגבת מטבח נקייה ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  5. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. בסיר גדול מביאים את המים והסודה לשתייה לרתיחה.
  7. מחלקים את הבצק לחלקים שווים ומרדדים כל חלק לחבל ארוך באורך של כ-50 ס"מ.
  8. עצבו כל חבל לבייגלה על ידי יצירת צורת U, ואז חציו את הקצוות זה על גבי זה והצמידו אותם כלפי מטה אל החלק התחתון של ה-U.
  9. מניחים בזהירות כל בייגלה למים הרותחים למשך כ-30 שניות, ואז מוציאים ומניחים אותם על תבנית האפייה המוכנה.
  10. מברישים כל בייגלה בשטיפת הביצים הטרופות ומפזרים מלח ים גס.
  11. אופים את הבייגלה בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות, או עד שהם מזהיבים.

מרכיבים חלופיים

לגרסה טבעונית, ניתן להשתמש בחלב צמחי, חמאה טבעונית, ולהשמיט את שטיפת הביצים. לגרסה ללא גלוטן, החליפו את הקמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן.

יתרונות תזונתיים

הבייגלה הרומני הזה מציע אפשרות לחטיף משביע המספק פחמימות לאנרגיה ומגע של חלבון מהקמח והחלב.

תוספות ושדרוגים

לטוויסט מפנק במיוחד, אפשר לפזר את הבייגלה בסוכר קינמון לפני האפייה, או לטבול אותם בשוקולד מומס לאחר אפייתם לגימור מתוק.

שאלות ותשובות

האם אני יכול להקפיא את הבייגלה האלה?

כן, אתה יכול להקפיא את הבייגלה לאחר שהם אפויים ומתקררים. רק דאגו לאחסן אותם בכלי אטום או בשקית מקפיא.

האם אפשר להכין את הבצק מבעוד מועד?

בהחלט! אפשר להכין את הבצק מבעוד מועד, לתת לו לתפוח, ואז לעצב את הבייגלה ולהקפיא אותם לפני שלב הרתיחה. כאשר אתה מוכן ליהנות מהם, פשוט להרתיח ולאפות לפי ההוראות.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

טופו מוקפץ עם פטריות
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

טופו מוקפץ עם פטריות – מנה טעימה ומשביעה

סלט וואקמה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לסלט וואקמה עשיר במינרלים וסיבים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

קרפ כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון קרפ כשר לפסח בטעם מטורלל

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

דילוג לתוכן