רוסטביף ברשת בתנור: חגיגה של טעמים בשרניים ועסיסיים

רוסטביף ברשת בתנור
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

צליית רוסטביף ברשת בתנור היא הרפתקה קולינרית שמבטיחה תוצאות עסיסיות ומלאות טעם. בין אם אתם מארחים אירוע מיוחד או פשוט משתוקקים לארוחה דשנה, המתכון הזה ידריך אתכם בתהליך של השגת רוסטביף מבושל בצורה מושלמת עם קרום מקורמל טעים. מתבלין הבשר ועד למעקב אחר מידת העשייה שלו, מתכון זה לוקח כשעתיים להשלמתו.

איך להכין רוסטביף ברשת בתנור – המרכיבים

כדי להכין רוסטביף ברשת תנור, תצטרכו:

  • 5 ק"ג צלי בקר (כגון סינטה או ריב)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף רוזמרין טרי, קצוץ
  • 1 כף עלי טימין טריים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית, החליפו את צלי הבקר בפטריית פורטובלו גדולה או צלי סייטן.
  • השתמש בעשבי התיבול והתבלינים האהובים עליך כדי לתבל את האלטרנטיבה הטבעונית לפי טעמך.
  • ודא שכל המרכיבים הם ללא גלוטן אם אתה זקוק לגרסה ללא גלוטן.

איך מכינים רוסטביף ברשת בתנור – צעד אחר צעד

  • מחממים את הגריל שלך עם תבנית הגריל או המתלה מוכנסים לחום בינוני-גבוה.
  • מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, השום הטחון, הרוזמרין הקצוץ ועלי הטימין להכנת המרינדה.
  • לייבש את צלי הבקר בעזרת נייר סופג, ולאחר מכן לשפשף את המרינדה על פני הבשר.
  • מתבלים את הצלי בנדיבות במלח ופלפל, מבטיחים ציפוי אחיד מכל הצדדים.
  • מניחים את הצלי המתובל על תבנית הגריל שחוממת מראש או על הרשת בתנור.
  • צולים את צלי הבקר כ-15 דקות, לאחר מכן מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לבשל עוד 1 עד 1.5 שעות, תלוי ברמת העשייה הרצויה.
  • השתמשו במדחום לבשר כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של הצלי. עבור מדיום-רייר, כוון ל-55-60 מעלות צלזיוס; עבור בינוני, כוון ל-60-65 מעלות צלזיוס.
  • לאחר שהצלי מגיע למידת העשייה הרצויה, מסירים אותו מהגריל ונותנים לו לנוח 10-15 דקות לפני החיתוך.
  • פורסים את הרוסטביף דק על הדגן ומגישים חם עם הצדדים האהובים עליכם.

תיהנו מרוסטביף עסיסי וטעים ברשת בתנור, מושלם לארוחת ערב משפחתית דשנה או מפגש מיוחד.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

ריבת תפוזים עם הקליפה
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון ריבת תפוזים עם הקליפה (לא תאמינו כמה זה טעים)

טופו בקארי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לטופו ברוטב קארי וחלב קוקוס

פשטידת ברוקולי גבינות משגעת
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון פשטידת ברוקולי עם גבינות משגעת מהחלל

שוק טלה בבישול ארוך
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לשוק טלה בבישול ארוך – מנה כובשת

סלט פלפלים קלויים מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לסלט פלפלים קלויים מרוקאי שיבוא לכם מושלם בכל ארוחה

סלט פריקי (סלט פריקה) משגע
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון סלט פריקי (פריקה) – כזה לא אכלתם בחיים!

דילוג לתוכן