רוסטביף בתנור בנייר כסף: לבשר רך במיוחד ועמוס בטעם

רוסטביף
5/5
זמן הכנה:
140 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
בשרי

הנה מתכון נהדר לרוסטביף טעים מבושל בתנור בנייר כסף! שיטת בישול זו של בשר בקר קיימת כבר עידנים, וזו דרך בטוחה להפוך את הבשר לרך במיוחד ועמוס בטעם. לרוסטביף יש היסטוריה כמאכל בריטי מסורתי, שראשיתה מאות שנים. הוא זכה לפופולריות במהלך המהפכה התעשייתית כאשר הוא הפך נגיש יותר לכלל האוכלוסייה. הטכניקה של צליית בקר בנייר כסף, למרות שאינה קשורה ספציפית לאף תרבות אחת, היא התאמה מודרנית המסייעת לאטום את המיצים והטעמים של הבשר בזמן הבישול.

רכיבים להכנת רוסטביף בתנור בנייר כסף

  • 1.5 ק"ג רוסטביף (רצוי סינטה או ריב)
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף רוטב ווסטרשייר
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית טימין מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • נייר כסף לעיטוף

איך מכינים רוסטביף בתנור בנייר כסף?

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה קטנה, מערבבים יחד את השום הטחון, שמן הזית, רוטב ווסטרשייר, חומץ בלסמי, טימין מיובש, מלח ופלפל ליצירת מרינדה.
  3. מייבשים את הרוסטביף בעזרת נייר סופג ומניחים אותו על פיסת נייר כסף גדולה.
  4. משפשפים את המרינדה על כל בשר הבקר, ומוודאים שהוא מצופה באופן אחיד.
  5. עוטפים את נייר הכסף היטב סביב הבקר, ויוצרים חבילה סגורה.
  6. מניחים את הרוסטביף העטוף בנייר כסף בתבנית צלייה ומכניסים לתנור שחומם מראש.
  7. צולים את הבשר כ-1.5 עד 2 שעות, או עד שהוא מגיע לרמת העשייה הרצויה. עבור מדיום-רייר, כוון לטמפרטורה פנימית של 55-60°C.
  8. לאחר ביצוע, פותחים בזהירות את נייר הכסף (היזהרו מאדים) ונותנים לבשר לנוח 10-15 דקות לפני החיתוך.

טיפים לשיפור המתכון

  • התנסו עם עשבי תיבול ותבלינים שונים במרינדה כדי להתאים להעדפות הטעם שלכם.
  • לתוספת טעם, צורבים את בשר הבקר במחבת חמה לפני שעוטפים אותו בנייר כסף וצולים אותו.
  • כדי לשלב עוד ירקות, הוסף גזר, תפוחי אדמה או בצל לתוך חבילת נייר הכסף עם הבקר. הם יתבשלו לצד ויספגו את הטעמים.

יתרונות תזונתיים

בשר בקר הוא מקור נפלא לחלבון, ברזל, אבץ וויטמינים מקבוצת B. בעת צלייה, עודפי שומן מטפטפים, מה שהופך אותו לבחירת חלבון רזה יחסית. בנוסף, ניתן להתאים את המתכון הזה כך שיכלול יותר ירקות לצד הצלי, מה שמגביר את תכולת הסיבים והרכיבים התזונתיים שלו.

חלופות כשרות

לחלופות כשרות, בחרו נתחי בקר העומדים בחוקי הכשרות. אתה יכול להחליף את רוטב ווסטרשייר בחלופה ידידותית לכשרות או לוותר עליו לחלוטין. ודא שכל המרכיבים הם כשרים אם מקפידים על הנחיות תזונתיות מחמירות.

 

מתכון הרוסטביף הזה הוא ממש חביב הקהל ומושלם להתכנסות או לארוחה משפחתית מנחמת. תיהנו מבשר הבקר העסיסי והרך!

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 4 בשלנים

מתכונים נוספים

טופו מוקפץ עם פטריות
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

טופו מוקפץ עם פטריות – מנה טעימה ומשביעה

סלט וואקמה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לסלט וואקמה עשיר במינרלים וסיבים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

קרפ כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון קרפ כשר לפסח בטעם מטורלל

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

דילוג לתוכן