טבחה אדומה כמו של הסבתות

טבחה אדומה כמו של הסבתות

טבחה אדומה כמו של הסבתות
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
-1 מנות
כשרות:
פרווה

טבחה אדומה הוא תבלין תוניסאי חריף העשוי מפלפלים אדומים קלויים, שום ותבלינים שונים. הוא מוסיף פרץ של טעם לכל מנה, מבשרים על האש ועד כריכים וסלטים. מתכון זה לוקח בערך 45 דקות להכנה.

כמה זמן להכין טבחה אדומה – 45 דקות

רכיבים למתכון טבחה אדומה

  • 500 גרם פלפל אדום
  • 4 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית פלפל קאיין (להתאים לפי הטעם)
  • מלח לטעימה
  • מיץ מלימון 1

מרכיבים חלופיים להכנת טבחה אדומה

לגרסה עדינה יותר, השתמש בפחות או ללא פלפל קאיין.
כדי להפוך אותו ללא גלוטן, ודא שכל התבלינים מאושרים ללא גלוטן.

איך מכינים טבחה אדומה – המרכיבים לטבחה אדומה

אספו את כל החומרים וחממו מראש את התנור ל-200 מעלות. תצטרך תבנית מרופדת בנייר אפייה.

שלבי הכנת טבחה אדומה

  1. חותכים את הפלפלים האדומים לרבעים ומסירים את הגרעינים והקרום.
  2. מניחים את רבעי הפלפלים עם העור כלפי מעלה על תבנית האפייה המוכנה.
  3. מקלפים את שיני השום ומוסיפים אותן לתבנית האפייה.
  4. מטפטפים את הפלפלים והשום בשמן זית ומתבלים במלח.
  5. צולים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהפלפלים חרוכים ורכים.
  6. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
  7. מקלפים את הקליפה החרוכה מהפלפלים וזורקים.
  8. במעבד מזון מערבבים את הפלפלים הקלויים, השום, הכמון, הפפריקה, פלפל הקאיין ומיץ הלימון.
  9. דופקים עד לקבלת תערובת חלקה, מגרדים את הצדדים לפי הצורך.
  10. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  11. מעבירים את הטבחה האדומה לצנצנת נקייה או לכלי אטום ומקררים עד לשימוש.

יתרונות תזונתיים של טבחה אדומה

טבחה אדום דל בקלוריות ועמוס בויטמינים ונוגדי חמצון מהפלפל האדום. זוהי גם דרך טעימה לשלב שום בתזונה שלך, שיש לה יתרונות בריאותיים ידועים למערכת החיסון ולבריאות הלב.

תוספות או שדרוגים למתכון טבחה אדומה

לחום נוסף, הוסיפו כמה פרוסות פלפל צ'ילי לתערובת לפני הערבוב.
מערבבים מעט עשבי תיבול טריים קצוצים כמו פטרוזיליה או כוסברה לתוספת רעננות.

שאלות ותשובות על המתכון לטבחה אדומה

  • כמה זמן מחזיקה טבחה אדומה במקרר?
    זה יכול להחזיק מעמד עד שבועיים באחסון בכלי אטום במקרר.
  • האם אפשר להקפיא טבחה אדומה?
    כן, אתה יכול להקפיא אותו במגשי קוביות קרח למנות קלות. לאחר ההקפאה מעבירים את הקוביות לשקית מקפיא ומאחסנים עד שלושה חודשים.
  • עם אילו תבשילים אוכל להשתמש באדום טבחה?
    טבחה אדומה הוא רב תכליתי להפליא. השתמש בו כממרח על כריכים, מטבל לירקות או צ'יפס פיתה, או כמרינדה לבשרים וירקות בגריל.

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שוקולד מרציפן שלא תשכחו זמן רב

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!
דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!

אורז עם חלב ושמנת מתוקה – מתכון שמיוחד בטעמו
דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

אורז עם חלב ושמנת מתוקה – מתכון שמיוחד בטעמו

דילוג לתוכן