מתכון לסלט ביצים וטונה חלומי

מתכון לסלט ביצים וטונה חלומי

מתכון לסלט ביצים וטונה
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

זמן הכנה: מתכון לסלט ביצים וטונה זה לוקח בדרך כלל כ-15 דקות להכנה. הוא משרת 4 אנשים ונכנס לקטגוריית קושי קל-בינוני.

מרכיבים לסלט ביצים וטונה:

  • 6 ביצים גדולות, קשות וקצוצות
  • 2 קופסאות שימורים של טונה מתוצרת בר קיימא, סחוטה
  • 1/2 כוס מיונז (השתמש במיונז טבעוני לגרסה טבעונית)
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1/4 כוס בצל אדום קצוץ דק
  • 1/4 כוס סלרי קצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לא חובה: עלי חסה או לחמניות להגשה

שלבי הכנה לסלט ביצים וטונה:

  1. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הביצים הקשות הקצוצות, הטונה הסחוטה, המיונז, חרדל הדיז'ון, הבצל האדום, הסלרי והפטרוזיליה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מתבלים את התערובת במלח ופלפל לפי הטעם. מתקנים תיבול לפי הצורך.
  3. אם מגישים בכוסות חסה, שוטפים ומייבשים את עלי החסה. מזלפים את תערובת הביצים והטונה על עלי החסה.
  4. לחילופין, אם מגישים בלחמניות, פורסים את הלחמניות לחצי אופקית. מורחים את תערובת הביצים והטונה על החצי התחתון של כל גליל. למעלה עם החצי השני של הגליל.
  5. מגישים מיד או מקררים עד להגשה.

יתרונות תזונתיים:

  • ביצים עשירות בחלבון, ויטמינים (כגון B12 ו-D), ומינרלים (כגון סלניום וזרחן), תומכות בצמיחת השרירים, בבריאות העצם וברמות האנרגיה הכוללות.
  • טונה מספקת מקור טוב לחומצות שומן אומגה 3, המועילות לבריאות הלב ולתפקוד המוח.
  • מיונז, כאשר הוא עשוי עם שמנים בריאים כמו שמן זית או אבוקדו, יכול לתרום לצריכת שומן בריאה, מסייע בספיגת חומרים מזינים וויסות הורמונים.
  • בצל אדום מכיל נוגדי חמצון כמו קוורצטין, אשר עשויים להיות בעלי תכונות אנטי דלקתיות ומחזקות את מערכת החיסון.
  • סלרי דל בקלוריות ועשיר בסיבים, מסייע לעיכול ומקדם שובע.
  • פטרוזיליה טרייה עשירה בויטמין K, החשוב לבריאות העצם ולקרישת הדם.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון:

  • הוסף אבוקדו חתוך לקוביות לקבלת קרמיות ושומנים בריאים במיוחד.
  • מערבבים פנימה כמה חמוצים קצוצים או צלפים לטוויסט חריף.
  • מפזרים מעט פפריקה או פלפל קאיין לתוספת טעם ותבלינים.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

עוגה בחושה עם קמח שקדים ללא סוכר שתקסום לכם

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

אורז עם ברוקולי: המתכון שיעשיר את השולחן שלך

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות בשר מבושלות שיגרמו לכם להתמכר!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

דילוג לתוכן