מתכון לעוגת גבינה פירורים מנצחת ונוסטלגית

מתכון לעוגת גבינה פירורים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
פרווה

פנקו את עצמכם בתענוג שאין לעמוד בפניו של עוגת גבינה מפוררת! הקינוח הזה מציע את כל הטוב הקרמי של עוגת גבינה מסורתית בפורמט נוח ומתפורר המושלם לנשנוש או שיתוף. עם קרום קרקר גרהם החמאתי ומילוי עוגת גבינה שמנת, עם ציפוי קראמבל דקדנטי, הקינוח הזה בטוח ישביע את התשוקה למתוק שלך. בין אם נהנו כחטיף צהריים או מוגש כקינוח שמוצא חן בעיני הקהל, עוגת גבינה מפוררת תהפוך לאהובה באוסף המתכונים שלך.

 

רכיבים

  • · 200 גרם קרקרים גרהם, מרוסקים
  • · 100 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
  • · 500 גרם גבינת שמנת, מרוככת
  • · 150 גרם סוכר מגורען
  • · 2 ביצים גדולות
  • · 1 כפית תמצית וניל
  • · גרידת לימון אחד (לא חובה)
  • · 50 גרם קמח לכל מטרה
  • · 50 גרם סוכר מגורען
  • · 50 גרם חמאה ללא מלח, צוננת וחצויה לקוביות

שלבי ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בגודל 20X20 ס"מ בחמאה או בספריי בישול.
  2. מערבבים בקערת מיקסר את פצפוצי הגרהם המרוסקים וחמאה ללא מלח מומסת עד לקבלת תערובת אחידה והתערובת מזכירה חול רטוב.
  3. מהדקים את תערובת קרקר הגרהם באופן שווה לתחתית תבנית האפייה המוכנה ליצירת הקרום.
  4. בקערת ערבוב נפרדת טורפים יחד את גבינת השמנת והסוכר המגורען עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  5. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
  6. מערבבים פנימה את תמצית הווניל וגרידת הלימון (אם משתמשים) עד להטמעה.
  7. יוצקים את מלית עוגת הגבינה על קרום קרקר גרהם בתבנית האפייה, מפזרים אותו בצורה אחידה בעזרת מרית.
  8. בקערת מיקסר נוספת, מערבבים את הקמח לכל מטרה, הסוכר המגורען וחמאה המצוננים ללא מלח לקוביות לציפוי הקראמבל.
  9. משפשפים את החמאה לתוך הקמח והסוכר באצבעות או בחותכן בצק עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים.
  10. מפזרים את ציפוי הקראמבל באופן שווה על מלית עוגת הגבינה בתבנית האפייה.
  11. אופים את עוגת הגבינה המפוררת בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שהשוליים מתייצבים וציפוי הקראמבל מזהיב.
  12. מוציאים את עוגת הגבינה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי בתבנית האפייה על רשת.
  13. לאחר התקררות חותכים את עוגת הגבינה המפוררת לריבועים או ברים.
  14. הגישו את ריבועי עוגת הגבינה המפוררים או הברים כקינוח או חטיף מענג, ותיהנו מהטוב הקרמי והפירורי בכל ביס!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לרוטב פטריות לבשר
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לרוטב פטריות לבשר – תוספת מפנקת

מתכון לבשר טחון בתנור
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לבשר טחון בתנור – מתכון ממכר

מתכון לניוקי ערמונים ושמן זית - התעלפנו מרוב שזה טעים!
4.5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לניוקי ערמונים ושמן זית – התעלפנו מרוב שזה טעים!

מתכון לסלט שומר וגזר
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לסלט שומר וגזר – בריא ומפנק

מתכון לקוסקוס במיקרו
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לקוסקוס במיקרו – קליל וטעים

מתכון לרוטב בשמל ללזניה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לרוטב בשמל ללזניה – התוספת המושלמת

דילוג לתוכן