מתכון לקינואה עם בצל – לא תאמינו כמה זה טעים!

קינואה עם בצל
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

בסדר, בואו נצלול לתוך המתכון הפנטסטי הזה לקינואה עם בצל, מנה שהיא לא רק פינוק לבלוטות הטעם שלכם אלא גם אלופה במחלקת התזונה – וגם מפתיעה בקטע אחר, כי מי חשב שקינואה עם בצל יכול להיות משהו אשכרה טעים?!

טיפ טיפה היסטוריה – הסיפור של הקינואה מתחיל באזור האנדים של דרום אמריקה. זה היה מרכיב בסיסי במשך אלפי שנים. הפופולריות של הקינואה זינקה בשנים האחרונות, ולא בכדי! זהו חלבון מלא, נטול גלוטן ועמוס בחומרים מזינים. חברו אותו לבצל, וקיבלתם מנה עמוסה בטעמים שהיא בריאה כמו שהיא טעימה.

איך להכין קינואה עם בצל? – הרכיבים הנדרשים

  • 1 כוס קינואה (לא מבושלת)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים פרוסים דק
  • 2 שיני שום טחונות
  • 2 כוסות מרק ירקות
  • מלח לטעימה
  • פלפל שחור: ½ כפית
  • מיץ לימון: מ-1 לימון

איך מכינים קינואה עם בצל? – הוראות

  1. שטפו את הקינואה: תנו לקינואה שלכם שטיפה טובה מתחת למים קרים כדי להסיר את הציפוי הטבעי שלה, ספונין, שיכול לגרום לה לטעם מר.
  2. מטגנים בצל: במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצלים הפרוסים ומטגנים עד שהם רכים ומקורמלים, כ-10-12 דקות. מערבבים פנימה את השום הטחון ומבשלים עוד דקה.
  3. מבשלים קינואה: מוסיפים את הקינואה למחבת עם הבצל.
  4. יוצקים פנימה את ציר הירקות, מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שהקינואה מבושלת והנוזל נספג, כ-15 דקות.
  5. טועמים אותו: מסירים מהאש. מערבבים פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה, מיץ הלימון, המלח והפלפל.

יתרונות תזונתיים

  • קינואה היא מעצמה תזונתית! היא עשירה בחלבון, סיבים וויטמינים ומינרלים שונים כמו מגנזיום וויטמיני B. זה גם מקור נפלא לנוגדי חמצון.
  • בצל זה לא רק טעם; הוא עשיר בוויטמין C ומכיל קוורצטין, נוגד חמצון חזק.

כשרות וחלופות אחרות

  • לאוכלי כשרות: הקפידו להשתמש במרכיבים בעלי תעודת כשרות, במיוחד במרק הירקות.
  • טבעוני: המתכון הזה הוא טבעוני באופן טבעי.
  • ללא גלוטן: הקינואה נטולת גלוטן, מה שהופך את המנה הזו למתאימה לנמנעים מגלוטן.

טיפים לשיפור ושיטות בישול

  • קולים את הקינואה שלכם: לפני הוספת המרק, קולים קלות את הקינואה במחבת. זה מוסיף טעם אגוזי פנטסטי.
  • Herb it Up: אל תהססו לזרוק פנימה כמה עשבי תיבול טריים אחרים כמו כוסברה או בזיליקום.
  • הוסיפו קצת קראנץ': חופן אגוזים קצוצים כמו שקדים או אגוזי מלך יכול להוסיף קראנץ' מענג.
  • זני בצל: ניסוי עם סוגים שונים של בצל – בצל אדום, לבן או אפילו ירוק לטעמים שונים.

אז הנה, מתכון פשוט, מזין וטעים לחלוטין לקינואה עם בצל. זה קל להכנה, טוב לכם, ותאמינו לי, זה טעים ככל שיהיה. בישול שמח!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

שניצל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לשניצל בלי ביצה

רוטב בולונז קלאסי
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לרוטב בולונז קלאסי

מתכון לעוגת מרנג
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לעוגת מרנג שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה

מרציפן מתכון טורקי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרציפן במתכון טורקי עם טעם מפתיע

רוטב פלפלים לסטייק
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

רוטב פלפלים לסטייק שישדרג לכם את הארוחה ביג טיים!

מתכון עוגת תפוזים של פעם
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתגון עוגת תפוזים של פעם כמו של סבתא [קלאסיקה במיטבה!]

דילוג לתוכן