מתכון קינואה עם בצל – נשמע משעמם?! פחחחח…כנסו כנסו

מתכון קינואה עם בצל
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

קינואה עם בצל אולי נשמע לכם כמו משהו שאוכלים בשואה או משהו כזה, אבל וואלאק…המתכון הזה מפתיע בטעימותו (יש מילה כזאת?!)

ובגלל שאנחנו באים לפנק ולעשות טוב – לא נחרטט אתכם עם סתם מתכון מעפן, כן? אז קבלו – קינואה עם בצל (יש גם שדרוגים אפשריים בהמשך).

קינואה עם בצל היא מנה פשוטה, מזינה ורב-תכליתית המשמשת כבסיס פנטסטי למגוון ארוחות או כתוספת משביעה בפני עצמה.

קינואה, חלבון מלא ואלטרנטיבה נפלאה לדגנים למי שמחפש אפשרויות ללא גלוטן, משתלבת יפה עם המתיקות של בצל מקורמל, ומציעה מנה דשנה וטעימה כאחד.

ניתן להתאים את המתכון הזה בקלות כך שיכלול את עשבי התיבול, התבלינים או הירקות הנוספים האהובים עליכם, מה שהופך אותו למקום אמין לארוחות צהריים מהירות, לצד ארוחת ערב או הכנת ארוחה בריאה.

זמנים:

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • זמן כולל: 35 דקות

קינואה עם בצל – שדרוגים אפשריים

המתכון הזה בא אש גם עם: גזר, פטריות, בצל סגור או ירוק לבחירתכם, בטטה, עגבניות ואם בא לכם להוסיף גם איזשהו קראנצ'יות – אפשר לשלב אגוזים, שקדים וכו'.

בקיצור, תרגישו חופשי לשחק על הבסיס שכבר הפרט לכם. מוכנים?

איך להכין קינואה עם בצל – רכיבים

  • 200 גרם קינואה (שחורה, אדומה, לבנה, צבעונית..מה שבא)
  • 2 בצלים גדולים ויפים כאלה, פרוסים דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 500 מ"ל מרק ירקות
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
  • אופציונלי: קורט טימין מיובש או רוזמרין לתוספת טעם

איך מכינים קינואה עם בצל – שלב אחר שלב

  1. שטפו את הקינואה תחת מים זורמים קרים במסננת רשת דקה כדי להסיר את הציפוי הטבעי שלה, ספונין, שיכול להיות מר.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני על אש בינונית. מוסיפים את הבצלים הפרוסים דק וקורט מלח, מבשלים אותם בעדינות במשך 10-15 דקות, או עד שהם רכים ומקורמלים, תוך ערבוב מדי פעם כדי למנוע מהם להישרף.
  3. מוסיפים לסיר עם הבצל את הקינואה השטופה, תוך ערבוב של דקה כדי לצלות מעט את הקינואה ולצפות אותה בשמן ובבצל.
  4. יוצקים את ציר הירקות ומביאים את התערובת לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות, או עד שהקינואה מבושלת וספגה את כל הנוזלים.
  5. מסירים את הסיר מהאש ומניחים לו לעמוד מכוסה במשך 5 דקות כדי לאפשר לקינואה להתנפח.
  6. מרפרפים את הקינואה במזלג ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם. אם רוצים, מערבבים פנימה קורט טימין מיובש או רוזמרין לתוספת טעם.
  7. הגישו את הקינואה חמימה כתוספת או כבסיס להוספת מרכיבים נוספים כמו ירקות צלויים, עוף בגריל או עשבי תיבול טריים.

המתכון הזה לקינואה עם בצל הוא עדות ליופי של מרכיבים פשוטים שמתאחדים ליצירת מנה משביעה ובריאה כאחד. המתיקות הטבעית של הבצל המקורמל משפרת את הטעם האגוזי של הקינואה, מה שהופך אותה למנה שסביר שתהפוך למרכיב עיקרי ברפרטואר הבישול שלך.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

טופו מוקפץ עם פטריות
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

טופו מוקפץ עם פטריות – מנה טעימה ומשביעה

סלט וואקמה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לסלט וואקמה עשיר במינרלים וסיבים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

קרפ כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון קרפ כשר לפסח בטעם מטורלל

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

דילוג לתוכן