​​​​​​​מתכון תפוחי אדמה בתנור שלא תפסיקו להכין (באחריות!)

​​​​​​​מתכון תפוחי אדמה בתנור שלא תפסיקו להכין (באחריות!)

תפוחי אדמה בנינג'ה גריל
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
פרווה

צאו למסע קולינרי עם המתכון שאי אפשר לעמוד בפניו לתפוחי אדמה צלויים בתנור שתרצו להכין שוב ושוב. תפוחי האדמה האלה יוצאים מהתנור פריכים לחלוטין מבחוץ ונימוחים מבפנים, מתובלים בדיוק בתערובת הנכונה של עשבי תיבול ותבלינים כדי לשמח את בלוטות הטעם שלך. בין אם אתם מגישים אותם כתוספת ובין אם אתם נהנים מהם כחטיף מלוח, תפוחי האדמה האלה בטוח יהפכו למרכיב עיקרי במטבח שלכם. הזמן הכולל הדרוש להכנה ואפיית תפוחי האדמה הוא כשעה.

כמה זמן להכין תפוחי אדמה בתנור מתכון: כשעה.

איך להכין תפוחי אדמה בתנור – המצרכים

לפני שצולל לתהליך הבישול, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים הדרושים. מתכון זה משתמש ברכיבים פשוטים אך מלאי טעם כדי ליצור מנה מפוצצת בטעם.

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה שטופים וחתוכים לקוביות או לקוביות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת בצל
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית רוזמרין
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הצעות לרכיבים חלופיים:

מתכון זה הוא טבעוני באופן טבעי וללא גלוטן, המתאים למגוון רחב של העדפות תזונתיות. אם אתם מחפשים אפשרות דלת שומן, תוכלו להפחית את כמות השמן או להשתמש בתרסיס בישול מופחת קלוריות במקום זאת.

איך מכינים תפוחי אדמה בתנור – השלבים

כעת, הבה נעבור לשלבים ליצירת המנה המענגת הזו, ונבטיח שכל פריז תפוחי אדמה מבושל ומתובל בצורה מושלמת.

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. לזרוק את פרוסות תפוחי האדמה עם שמן זית, אבקת שום, אבקת בצל, פפריקה, רוזמרין, מלח ופלפל עד לציפוי אחיד.
  3. מורחים את תפוחי האדמה בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. צולים בתנור שחומם מראש במשך 40-45 דקות, הופכים באמצע הדרך עד להזהבה ופריכה.
  5. מוציאים מהתנור ומתבלים במלח ופלפל נוסף אם רוצים.

יתרונות תזונתיים:

תפוחי אדמה צלויים בתנור הם לא רק טעימים אלא גם מציעים מספר יתרונות תזונתיים. תפוחי אדמה הם מקור טוב לויטמינים C ו-B6, אשלגן וסיבים, במיוחד כאשר הם נצרכים עם העור שלהם. שמן זית מספק שומנים חד בלתי רוויים בריאים, ועשבי התיבול והתבלינים מוסיפים נוגדי חמצון ומשפרים את הטעם ללא קלוריות נוספות.

תוספות או שדרוגים אפשריים:

כדי להעלות את המתכון הזה עוד יותר או להוסיף גיוון, שקול לשלב עשבי תיבול שונים כמו טימין או אורגנו, או להוסיף מעט גבינת פרמזן מגוררת בדקות האחרונות של האפייה. לבעיטה פיקנטית, אפשר להוסיף לתערובת התיבול קורט פתיתי צ'ילי או פלפל קאיין.

על ידי ביצוע השלבים האלה, תיצור מנה מעוררת תיאבון שוודאי תהפוך לאהובה. תיהנו מהפשטות ותתענגו מהטעם של תפוחי האדמה הקלויים בצורה מושלמת!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שוקולד מרציפן שלא תשכחו זמן רב

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!
דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!

אורז עם חלב ושמנת מתוקה – מתכון שמיוחד בטעמו
דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

אורז עם חלב ושמנת מתוקה – מתכון שמיוחד בטעמו

דילוג לתוכן