מתכון לאורז ירוק פרסי – תוספת מושלמת

מתכון לאורז ירוק פרסי – תוספת מושלמת

מתכון לאורז ירוק פרסי
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

התכוננו לצאת להרפתקה קולינרית מלאה בצבעים מרהיבים, עשבי תיבול ריחניים וטעמים מענגים!

אורז ירוק פרסי, הידוע גם בשם סבזי פולו, הוא מנה מטורפת שתעיר הטעם ותאיר כל ארוחה.

עם השילוב של עשבי תיבול ריחניים, אורז עדין, ורמז של הדרים, המנה הזו בטוח תהפוך לחביבה על שולחן האוכל שלכם.

כמה זמן להכין אורז ירוק פרסי:

כשעה

איך מכינים אורז ירוק פרסי – המרכיבים:

  • 300 גרם אורז בסמטי
  • צרור גדול של עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ועירית), קצוצים דק
  • 100 גרם עלי תרד קצוצים דק
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 כפות שמן זית
  • קליפה מגוררת מלימון 1
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 50 גרם חמאה (או חלופה של חמאה טבעונית)
  • קורט חוטי זעפרן, מומס ב-2 כפות מים חמים
  • אופציונלי: פיסטוקים או שקדים לקישוט

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית השתמשו בחמאה טבעונית או שמן זית במקום חמאה.
  • ללא גלוטן: ודא שכל המרכיבים מאושרים ללא גלוטן.

איך מכינים אורז ירוק פרסי – המרכיבים:

1. שוטפים את האורז הבסמטי במים קרים עד שהמים מתבהרים. משרים את האורז במים קרים למשך כ-30 דקות, ואז מסננים.
2. בסיר גדול מביאים לרתיחה מי מלח. מוסיפים את האורז המרוקן ומבשלים כ-6-8 דקות, או עד שהוא רק מעט מבושל. מסננים את האורז ומניחים בצד.
3. במחבת טפלון גדולה מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות.
4. מוסיפים למחבת את עשבי התיבול הקצוצים והתרד, ומקפיצים עוד 2-3 דקות עד שהעשבים נבולים.
5. מתבלים את תערובת עשבי התיבול במלח, פלפל, גרידת לימון ומיץ לימון. מערבבים היטב לאיחוד.
6. בסיר קטן נפרד ממיסים את החמאה על אש נמוכה. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את תערובת הזעפרן המומס.
7. באותו סיר גדול המשמש לבישול האורז מורחים שכבה דקה מתערובת העשבים בתחתית. מעל שכבת אורז, לאחר מכן ממשיכים לסירוגין שכבות של תערובת עשבי תיבול ואורז, ומסיימים בשכבת אורז מעל.
8. מטפטפים את החמאה שרויה בזעפרן על שכבת האורז העליונה. מכסים את הסיר במגבת מטבח נקייה ולאחר מכן במכסה כדי ללכוד את האדים.
9. מבשלים את האורז על אש נמוכה כ-30-40 דקות, או עד שהאורז אוורירי ומבושל לגמרי.
10. לאחר שהאורז מבושל מסירים את הסיר מהאש ונותנים לו לנוח מכוסה עוד 5-10 דקות.
11. מרפרפים את האורז בעדינות בעזרת מזלג, ומעבירים אותו לצלחת הגשה. מקשטים בפיסטוקים או שקדים אם רוצים.
12. הגישו את האורז הירוק הפרסי שלכם לצד המנה העיקרית האהובה עליכם ותיהנו מהתערובת הקסומה של טעמים וניחוחות!

התכוננו לשמח את החושים שלכם עם נפלאותיו הגחמניות של האורז הירוק הפרסי – מנה שכיף להכין כמו שהיא לאכול!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

עוגה בחושה עם קמח שקדים ללא סוכר שתקסום לכם

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

אורז עם ברוקולי: המתכון שיעשיר את השולחן שלך

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות בשר מבושלות שיגרמו לכם להתמכר!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

דילוג לתוכן