מתכון עוגת אגוזים לפסח, חגיגית, מהממת וממכרת!

מתכון עוגת אגוזים לפסח, חגיגית, מהממת וממכרת!
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

עוגת אגוזים כשרה לפסח עם טעמים מדהימים? אין שום בעיה!

התענגו על הטעמים העשירים והאגוזיים של מתכון עוגת האגוזים לפסח, קינוח מענג המושלם לחגיגת החג שלכם. העוגה הזו לא רק טעימה אלא גם נטולת גלוטן, מה שהופך אותה לאופציה פנטסטית עבור אלה עם הגבלות תזונתיות. זמן ההכנה והאפייה של העוגה הזו הוא כ-45 דקות עד שעה. זוהי עוגה פרווה, ללא קמח.

כמה זמן להכין מתכון לעוגת אגוזים לפסח: בסביבות 45 דקות עד שעה.

איך מכינים עוגת אגוזים לפסח – המרכיבים

לפני שנתחיל לאפות, בואו נאסוף את כל המרכיבים הדרושים ליצירת עוגת האגוזים המענגת הזו. מתכון זה משתמש במרכיבים פשוטים ובריאים כדי להוציא את הטוב ביותר בטעם ובמרקם.

  • 200 גרם של אגוזים מעורבים (כגון שקדים, אגוזי מלך ואגוזי לוז), טחונים דק
  • 6 ביצים גדולות, מופרדות
  • 200 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מלימון 1
  • קורט מלח

הצעות לרכיבים חלופיים

כדי להתאים לצרכים או העדפות תזונתיות שונות, שקול את התחליפים הבאים:

  • גרסה טבעונית: השתמשו בתחליפי ביצים הזמינים לאפייה והבטיחו שהסוכר שלכם ידידותי לטבעוני.
  • וריאציה של אגוזים: אתם מוזמנים להשתמש בכל שילוב של אגוזים שאתם מעדיפים או שיש בהישג יד.

איך להכין עוגת אגוזים לפסח – השלבים

כעת, כשכל המרכיבים מוכנים, בואו נמשיך בתהליך האפייה. בצע את השלבים הבאים כדי ליצור עוגת אגוזים טעימה לפסח.

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
  2. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קרם בהיר.
  3. מערבבים פנימה את האגוזים הטחונים, תמצית הווניל וגרידת הלימון.
  4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד שנוצרים פסגות נוקשות.
  5. מקפלים בעדינות את החלבונים לתוך תערובת האגוזים.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה.
  7. אופים 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  8. הניחו לעוגה להתקרר לפני שמוציאים אותה מהתבנית.

אפשרות לתוספת קרם שמנת

כדי להעצים את הפינוק של עוגת האגוזים שלכם בפסח, תוכלו להוסיף לה תוספת קרם שמנת. תוספת זו מביאה ניגוד מענג למרקם האגוזי של העוגה, מה שהופך אותה לבלתי ניתנת להתנגדות אפילו יותר.

רכיבים:

  • 200 מ"ל של שמנת כבדה
  • 2 כפות אבקת סוכר (להתאים לפי הטעם)
  • 1 כפית תמצית וניל

שלבי הכנה:

  1. בקערת מיקסר יוצקים את השמנת הכבדה ומתחילים להקציף במיקסר חשמלי או במטרפה.
  2. כשהקרם מתחיל להסמיך, מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ותמצית הווניל.
  3. ממשיכים להקציף עד שהקרם מגיע לפסגות נוקשות, נזהרים לא להרבות.
  4. לאחר שהעוגה התקררה, מורחים את הקצפת בצורה אחידה מלמעלה.

התוספת הקרמית הזו מוסיפה שכבה טעימה לעוגת האגוזים שלכם בפסח, מה שהופך אותה למיוחדת עוד יותר לחגיגת החג שלכם או לכל אירוע שמצריך מגע של מתיקות.

תהנו מעוגת האגוזים שלכם לפסח כסיום מענג לארוחת החג שלכם, או התענגו עליה עם כוס תה או קפה כפינוק מיוחד.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

קרפ כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון קרפ כשר לפסח בטעם מטורלל

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

מתכון מעולה לפילה בקר בבישול ארוך
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון מעולה לפילה בקר בבישול ארוך שמתאים לכל זמן

פאי רועים אנגלי קלאסי
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לפאי רועים אנגלי קלאסי עם טוויסט משודרג

דילוג לתוכן