מתכון לפנקייק ללא ביצים

פנקייק קינואה
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
10 מנות
כשרות:
פרווה

אוהבי פנקייק! היום, אנחנו צוללים למסע נפלא של הכנת הפנקייקים הרכים ביותר ללא ביצים שיגרמו לבלוטות הטעם שלכם לרקוד. בין אם אתם טבעונים, נגמרו לכם הביצים או סתם בהרפתקה של פנקייק מעניין, המתכון הזה יתאים לכם.

פנקייק, תופעת ארוחת בוקר עולמית, מפארים שולחנות במשך מאות שנים. מהקרפים הצרפתיים הדקים ועד הערימות האמריקאיות הלבביות, לפלאים השטוחים האלה יש היסטוריה עשירה. הגרסה ללא ביצים שלנו היא קריצה לגמישות, מתאימה לצרכים תזונתיים שונים מבלי להתפשר על הטעם או המרקם.

רכיבים להכנת פנקייק ללא ביצים

  • 1 כוס קמח לכל מטרה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס חלב ללא חלב (חלב סויה, שקדים או שיבולת שועל)
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 כפית תמצית וניל

פנקייק ללא ביצים: הוראות הכנה

  1. תופסים קערת ערבוב בגודל בינוני ומטרפה או מזלג.
  2. הכינו את החומרים היבשים שלכם: קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח.
  3. בקערה שלבו את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. תן לזה מטרפה עדינה כדי להתיידד עם הנבחרת היבשה.
  4. יוצקים פנימה את תחליף החלב, שמן צמחי ותמצית וניל. עכשיו, הקציפו אותו עד שהכל נעשה נעים. אל תשתגע; קצת גבשושי זה בסדר
  5. שימו את מחבת הטפלון שלך על אש בינונית.
  6. גרפו כ-1/4 כוס בלילה לכל פנקייק. יוצקים אותו על המחבת, ויוצרים עיגולים יפים של טעמים פוטנציאליים.
  7. המתינו לבועות קטנות על פני השטח.
  8. החליקו את המרית שלך מתחת לפנקייק. הפוך אותו בביטחון, ותן לצד השני לקבל את השיזוף הזהוב שלו.
  9. המשיכו עד שתיגמר הבלילה. ערמו אותם גבוה.
  10. לטפטף סירופ מייפל, לפזר פירות יער, או להתפרע עם התוספות האהובות עליכם.

יתרונות תזונתיים

הפנקייקים האלה לא עוסקים רק בטעם; הם מביאים קיק בריא. ללא ביצים, הם נמוכים יותר בכולסטרול ובשומנים רוויים. השימוש בתחליף חלב מוסיף מנה של טוב מן הצומח, מה שהופך אותם למתאימים לטבעונים. בנוסף, הם מקור נהדר לפחמימות להגברת אנרגיה מהירה כדי להתחיל את היום שלכם כמו שצריך.

דגשים וחלופות למתכון:

  • לכל מי שנמנע ממוצרי חלב, תוכלו להחליף את החלב בחלופה שאינה חלבית. 
  • נסו להשתמש במחית בננות או ברסק תפוחים לקבלת לחות נוספת ומתיקות טבעית.
  • לשומרי כשרות: יש לודא שכל המרכיבים במנה הם עם תעודת כשרות

טיפים לשדרוג המתכון

  • מנפים את הקמח: מנפים את הקמח לעוד אווריריות. זה עוזר לאוורר את התערובת, ונותן לפנקייקים שלך מרקם דמוי ענן.
  • לא לערבב יתר על המידה: מערבבים רק עד לאיחוד. ערבוב יתר עלול להוביל לפנקייקים צפופים. זה בסדר אם יש כמה גושים – הם ייעלמו במהלך הבישול.
  • חממו מראש את המחבת לחום בינוני. 
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

טופו מוקפץ עם פטריות
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

טופו מוקפץ עם פטריות – מנה טעימה ומשביעה

סלט וואקמה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לסלט וואקמה עשיר במינרלים וסיבים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

קרפ כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון קרפ כשר לפסח בטעם מטורלל

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

דילוג לתוכן