שלום לכם הרפתקני מזון! היום, אנחנו צוללים לתוך עולם הצלי כתף העליון מכולם – נתח בשר בעל טעם לא פחות ממגוון. התכוננו למסע של טעם, עדינות וטעימות ממש עם צלי כתף המטורף הזה.
מקורות:
אז, מאיפה מגיעה פרוסת גן עדן העסיסית הזו? ובכן, מתכון לצלי כתף בתנור, הידוע גם כסטייק הברזל השטוח, נחתך מכתף הפרה. זו פנינה נסתרת ששפים גילו, והביאה לחתוך משויש בטעם ורוך.
8 סיבות לנסות את זה:
- טעמים בשפע: צלי כתף בתנור הוא כמו פצצת טעם – עסיסי, עשיר, והו-כל כך בשרני. זו מסיבת טעם לבלוטות הטעם שלך!
- Tender Lovin' Goodness: תשכחו מסטייקים קשים; הצלי הזה עוסק ברוך הנמס בפה. הלסת שלך תודה לך.
- אלוף הרבגוניות: בין אם אתה צולה, צורבת במחבת או זורק אותו לתנור, צלי כתף בתנור הוא הצד הקולינרי שלך. זה משחק היטב עם שיטות בישול שונות.
- גודל מנה מושלם: אידיאלי לכ-2-3 מנות, מה שהופך אותה לאופציה נהדרת לארוחת ערב נעימה או למפגש קטן.
- תיקון מהיר: זקוק לארוחה, פרונטו? צלי כתף בתנור מוכן במהירות הבזק. מושלם עבור תשוקות ליל השבוע.
- מדהים במחיר סביר: מעניק את העוצמה של חתך פרימיום מבלי לשבור את הכיס. הארנק שלך ישמח בדיוק כמו בלוטות הטעם שלך.
- ארוחה בריאה: צלי כתף בתנור הוא מקור נהדר לחלבון, ברזל ואבץ. אתה מתדלק את הגוף שלך עם הדברים הטובים.
- מגנט מרינדה: הוא אוהב לספוג טעמים. לזרוק על המרינדה האהובה עליך, ולראות את הקסם קורה.
צלי כתף בתנור – רכיבים:
- 2 צלי כתף (בערך 200-250 גרם כל אחד)
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה לצלי כתף בתנור
- מערבבים שמן זית, שום טחון, רוטב סויה, פפריקה מעושנת, מלח ופלפל בקערה. טפחו את המרקחת הזו על צלי כתף ותן להם להשרות לפחות 15-20 דקות.
- מניחים את כתף הבקר בתבנית צלייה ומכסים אותו היטב בנייר אלומיניום.
- צולים את הצלי בתנור כ-3-4 שעות, או עד שהוא רך במזלג ומתפרקת בקלות.
- מוציאים את נייר הכסף ומעלים את חום התנור ל-220 מעלות.
- צולים במשך 20-30 דקות נוספות, או עד שהצלי מזהיב ופריך מבחוץ.
- מוציאים מהתנור ונותנים לצלי לנוח 10-15 דקות לפני שפורסים ומגישים
יתרונות תזונתיים:
עמוס בחלבונים ועמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו ברזל ואבץ, הצלי כתף הזה הוא תחנת כוח בונה שרירים ומחזקת אנרגיה.
טיפים נוספים:
- תוספות פצצת טעם: התנסו עם מרינדות שונות. צלי בקר סופג טעמים בצורה מופלאה ותוכל לנסות טעמים שונים שאתם אוהבים.
הנה לכם ארוחה קלה, טעימה ולמעשה – חגיגה בצלחת. קדימה, צלול פנימה ותנו לקסם הבשרני להתפתח! 🥩✨