מתכון לצלי כתף בתנור – טעים ברמות שקשה לתאר!

מתכון לצלי כתף בתנור – טעים ברמות שקשה לתאר!

מתכון לצלי כתף בתנור
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
240 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
2 מנות
כשרות:
בשרי

שלום לכם הרפתקני מזון! היום, אנחנו צוללים לתוך עולם הצלי כתף העליון מכולם – נתח בשר בעל טעם לא פחות ממגוון. התכוננו למסע של טעם, עדינות וטעימות ממש עם צלי כתף המטורף הזה.

מקורות:

אז, מאיפה מגיעה פרוסת גן עדן העסיסית הזו? ובכן, מתכון לצלי כתף בתנור, הידוע גם כסטייק הברזל השטוח, נחתך מכתף הפרה. זו פנינה נסתרת ששפים גילו, והביאה לחתוך משויש בטעם ורוך.

8 סיבות לנסות את זה:

  1. טעמים בשפע: צלי כתף בתנור הוא כמו פצצת טעם – עסיסי, עשיר, והו-כל כך בשרני. זו מסיבת טעם לבלוטות הטעם שלך!
  2. Tender Lovin' Goodness: תשכחו מסטייקים קשים; הצלי הזה עוסק ברוך הנמס בפה. הלסת שלך תודה לך.
  3. אלוף הרבגוניות: בין אם אתה צולה, צורבת במחבת או זורק אותו לתנור, צלי כתף בתנור הוא הצד הקולינרי שלך. זה משחק היטב עם שיטות בישול שונות.
  4. גודל מנה מושלם: אידיאלי לכ-2-3 מנות, מה שהופך אותה לאופציה נהדרת לארוחת ערב נעימה או למפגש קטן.
  5. תיקון מהיר: זקוק לארוחה, פרונטו? צלי כתף בתנור מוכן במהירות הבזק. מושלם עבור תשוקות ליל השבוע.
  6. מדהים במחיר סביר: מעניק את העוצמה של חתך פרימיום מבלי לשבור את הכיס. הארנק שלך ישמח בדיוק כמו בלוטות הטעם שלך.
  7. ארוחה בריאה: צלי כתף בתנור הוא מקור נהדר לחלבון, ברזל ואבץ. אתה מתדלק את הגוף שלך עם הדברים הטובים.
  8. מגנט מרינדה: הוא אוהב לספוג טעמים. לזרוק על המרינדה האהובה עליך, ולראות את הקסם קורה.

צלי כתף בתנור – רכיבים:

  • 2 צלי כתף (בערך 200-250 גרם כל אחד)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה לצלי כתף בתנור

  1. מערבבים שמן זית, שום טחון, רוטב סויה, פפריקה מעושנת, מלח ופלפל בקערה. טפחו את המרקחת הזו על צלי כתף ותן להם להשרות לפחות 15-20 דקות.
  2. מניחים את כתף הבקר בתבנית צלייה ומכסים אותו היטב בנייר אלומיניום.
  3. צולים את הצלי בתנור כ-3-4 שעות, או עד שהוא רך במזלג ומתפרקת בקלות.
  4. מוציאים את נייר הכסף ומעלים את חום התנור ל-220 מעלות.
  5. צולים במשך 20-30 דקות נוספות, או עד שהצלי מזהיב ופריך מבחוץ.
  6. מוציאים מהתנור ונותנים לצלי לנוח 10-15 דקות לפני שפורסים ומגישים

יתרונות תזונתיים:

עמוס בחלבונים ועמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו ברזל ואבץ, הצלי כתף הזה הוא תחנת כוח בונה שרירים ומחזקת אנרגיה.

טיפים נוספים:

  1. תוספות פצצת טעם: התנסו עם מרינדות שונות. צלי בקר סופג טעמים בצורה מופלאה ותוכל לנסות טעמים שונים שאתם אוהבים.

הנה לכם ארוחה קלה, טעימה ולמעשה – חגיגה בצלחת. קדימה, צלול פנימה ותנו לקסם הבשרני להתפתח! 🥩✨

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות בשר מבושלות שיגרמו לכם להתמכר!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שוקולד מרציפן שלא תשכחו זמן רב

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!
דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!

דילוג לתוכן