מתכון עם קוטג' פג תוקף – פשטידה מטורפת שחובה להכין

מתכון עם קוטג' פג תוקף - פשטידה טעימה בטירוף
4.5/5
זמן הכנה:
75 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
חלבי

מתכון עם קוטג' פג תוקף – כן, זה נשמע מוזר אבל מסתבר שזה תרחיש יותר נפוץ ממה שאם כנראה חושבים.

אנשים רבים נתקעים עם יותר מדי קוטג' שעומד לפוג תוקף (או שפג תוקפו ממש לאחרונה) – וחושבים לעצמם…"אמממ..אולי במקום לזרוק את זה לפח יש מצב להציל את המצב ולהכין עם זה משהו טעים?".

אז, כן, אני שמחה לבשר שהתשובה על כך היא בהחלט כן!

היום, אנחנו צוללים לתוך מתכון ייחודי וטעים שהופך גבינת קוטג' מיושנת לתענוג קולינרי. בואו נקרא למנה הזו "פאי התחייה של גבינת קוטג'", עדות לקסם של הענקת חיים חדשים למשהו שאולי חשבתם שעברו את שיאו.

מה הסיפור עם גבינת קוטג'?

עוגת גבינת הקוטג' שלנו, שורשיה במטבחים רבי התושייה של מזרח אירופה, שם שום דבר לא הלך לפח. בהשראת פשטידות גבינה מסורתיות, המנה הזו היא טוויסט מודרני, שמציגה כיצד גבינת קוטג' מיושנת עדיין יכולה להיות הכוכבת של שולחן ארוחת הערב שלכם.

מנות וזמן הכנה:

  • מתכון זה משרת כ-4-6 אנשים
  • זמן ההכנה הוא כ-30 דקות
  • וזמן הבישול הוא כ-45 דקות.
  • אז, תהיה לך ארוחה טעימה תוך קצת יותר משעה!
  • רמת קושי: הייתי מדרגת את זה כ"בינוני". זה די פשוט, אבל כרוך במעט ריבוי משימות.

איך להכין פשטידה עם קוטג' פג תוקף – מה עוד תצטרכו מלבד הקוטג'?

  • גבינת קוטג' פגת תוקף (גם קוטג' בתוקף בהחלט יעשה את העבודה…) – 500 גרם
  • 3 ביצים גדולות
  • 150 גרם קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 200 גרם תרד טרי קצוץ
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 2 שיני שום טחונות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח לטעימה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • חופן שמיר קצוץ
  • אופציונלי: חופן עגבניות מיובשות קצוצות

איך מכינים פשטיה עם קוטג' פג תוקף

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה מערבבים את הגבינת הקוטג' המיושנת והביצים עד לקבלת תערובת אחידה. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה. מערבבים רק עד לאיחוד.
  3. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה. מערבבים רק עד לאיחוד.
  4. במחבת מחממים שמן זית על אש בינונית. מטגנים שום ותרד עד שהתרד נבול.
  5. מוסיפים את תערובת התרד, הפטה, השמיר והעגבניות המיובשות (אם משתמשים) לתערובת הקוטג'. מתבלים במלח ופלפל.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית פשטידה משומנת.
  7. אופים במשך 45 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב והמרכז מתייצב.
  8. תנו לזה להתקרר קצת, ואז פורסים ומגישים!

יתרונות תזונתיים:

למרות שזה קצת מצחיק להגיד את זה על מנה שיש קוטג' פג תוקף, המנה הזו היא מעצמה של תזונה. 

  • גבינת קוטג' עמוסה בחלבון וסידן.
  • תרד מוסיף אגרוף של ברזל וויטמינים
  • בעוד שביצים מביאות חלבון איכותי וחומצות אמינו חיוניות.
  • פטה מוסיף טוויסט חריף ואפילו יותר סידן.

טיפים לבישול:

  • אל תערבבו יתר על המידה את הבלילה כדי לשמור על הפאי בהירה ואוורירית.
  • הוסף מעט גרידת לימון לטוויסט רענן.
  • מגישים עם תוספת של ירקות מעורבים לארוחה מאוזנת.

הנה לך! מנה מענגת, מזינה ופשוטה להפתיע שמפיקה את המקסימום מגבינת הקוטג' המיושנת שלך. תהנה מהניסוי ומהחגיגה שאחריה

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

שניצל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לשניצל בלי ביצה

רוטב בולונז קלאסי
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לרוטב בולונז קלאסי

מתכון לעוגת מרנג
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לעוגת מרנג שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה

מרציפן מתכון טורקי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרציפן במתכון טורקי עם טעם מפתיע

רוטב פלפלים לסטייק
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

רוטב פלפלים לסטייק שישדרג לכם את הארוחה ביג טיים!

מתכון עוגת תפוזים של פעם
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתגון עוגת תפוזים של פעם כמו של סבתא [קלאסיקה במיטבה!]

דילוג לתוכן