יום, אנחנו צוללים לעולם של אוכל מנחם עם מתכון לבבי לאסובוקו בסיר עם תפוחי אדמה.
המנה הזו היא מסע עמוס בטעמים שמקורו במערב אפריקה, הידוע בתבלינים העשירים והטוב בבישול איטי. עכשיו, בואו נפשיל שרוולים ונתחיל לבשל!
כמות: מתכון זה מניב כ-6 מנות, מה שהופך אותו לאופציה מצוינת לארוחות ערב משפחתיות או הכנת ארוחות לשבוע.
סולם קושי: זה נופל איפשהו בין קל לבינוני. זה דורש קצת סבלנות אבל זה לא מדע טילים. יש לכם את זה!
הכנת אוסובוקו עם תפוחי אדמה רכיבים
- עבור האוסובוקו:
- 1.5 ק"ג אוסובוקו, חתוך לקוביות
- 3 בצלים גדולים קצוצים דק
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
- 3 עגבניות, קצוצות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפיות סרטנים טחונים
- 2 כפיות פלפל גרוס
- 1 כפית טימין
- 1 כפית אבקת קארי
- 4 כוסות מרק בקר
- מלח לפי הטעם
- לתפוחי האדמה:
- 6 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/4 כוס שמן צמחי
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
איך מכינים אוסובוקו עם תפוחי אדמה שלבי הכנה
- משרים את האוסובוקו: בקערה גדולה מתבלים את האוסובוקו בשום, סרטנים טחונים, פלפל גרוס, טימין, אבקת קארי וקורט מלח. תן לזה להשרות לפחות 30 דקות.
- משחימים את הבשר: מחממים סיר על אש בינונית ומוסיפים מעט שמן. משחימים את נתחי האוסובוקו מכל הצדדים. שלב זה מוסיף עומק של טעם.
- מטגנים עד הארומה: מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ, הפלפלים החתוכים לקוביות והעגבניות. מטגנים עד שהירקות רכים והתערובת ארומטית.
- כוח העגבניות: מערבבים פנימה את רסק העגבניות ונותנים לה להתבשל כמה דקות. זה מעצים את טעם העגבניות.
- צרו סימפוניה של טעמים: יוצקים את מרק הבקר, מביאים אותו לרתיחה ונותנים לו לרקוד עם האוסובוקו. מתבלים במלח לפי הטעם.
- הרתיחו ובשלו: מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל כשעתיים. קסם הבישול האיטי הזה יהפוך את הבשר לרך וטעים.
- מסיבת תפוחי אדמה: במחבת נפרדת מטגנים את קוביות תפוחי האדמה בשמן צמחי עד להזהבה. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל. תפוחי האדמה הפריכים האלה יהיו הסיידקיק המושלם.
- מגישים ונהנים: מצלחים את תבשיל האוסובוקו לצד תפוחי האדמה הפריכים. לצלול פנימה ולהתענג על הטעמים העשירים!
יתרונות תזונתיים
אוסובוקו הוא מקור נהדר לחלבון, ברזל ואבץ. הירקות והתבלינים תורמים ויטמינים ונוגדי חמצון, מה שהופך את המנה הזו לא רק לטעימה אלא גם למזינה!
אפשרויות חלופיות
לחברים הכשרים שלנו, החליפו את האוסובוקו בנתח בקר כשר, וודאו שהמרק והתבלינים שלכם עומדים בהנחיות הכשרות. קלי קלות!
טיפים לשלמות
- אל תמהרו את תהליך המרינדה; יש לתת לטעמים האלה להתערבב.
- התנסו עם תבלינים נוספים כמו ג'ינג'ר או פפריקה לפי טעמכם.
- אם התבשיל נהיה סמיך מדי, הוסיפו עוד מעט מרק כדי להגיע לסמיכות הרצויה.
הנה לכם, צלי סיר אוסובוקו כפרי ומחמם נפש עם תפוחי אדמה שיעביר אתכם לגן עדן. תהיו יצירתיים, הפכו אותו לשלכם ותיהנו מכל ביס טעים!