מתכון אושפלו מסורתי ארומטי

אושפלו עם בשר
0/5
זמן הכנה:
12 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
בשרי

אושפלו הוא מאכל אזרביג'אני מסורתי, המכונה לעתים קרובות פילאף אזרביג'אני או פילאף אורז. זוהי מנה טעימה וארומטית המשלבת אורז עם בשר, ירקות ותערובת תבלינים, ומציגה את המסורות הקולינריות העשירות של אזרבייג'ן. אושפלו היא לא רק תענוג לחיך אלא גם חגיגה לעיניים, עם הצבעים והמרקמים התוססים שלה. הזמן הכולל הנדרש להכנה ולבישול אושפלו הוא כשעתיים.

כמה זמן להכין מתכון אושפלו

זמן ההכנה והבישול של המנה המלוחה והלבבית הזו הוא כשעתיים.

עכשיו, בואו נאסוף את המרכיבים כדי ליצור פילאף אורז אזרביג'אני טעים זה.

איך להכין אושפלו – המרכיבים

הכנת כל המרכיבים שלך תעזור להבטיח תהליך בישול חלק. הנה מה שתצטרך:

  • 500 גרם טלה או בקר חתוך לקוביות
  • 2 כוסות אורז ארוך, שטוף והשרות למשך 30 דקות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1 גזר גדול, מגורר
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 100 גרם משמש מיובש, קצוץ
  • 50 גרם צימוקים
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן צמחי לטיגון
  • 3 כוסות מרק בקר או עוף

לפני שנעבור לשלבי ההכנה, בואו נדון בכמה אפשרויות רכיבים חלופיים.

אפשרויות רכיבים חלופיים

לגרסה טבעונית של אושפלו, אתה יכול להחליף את הבשר בתערובת של ירקות לבביים כמו חצילים וקישואים או להשתמש בפטריות למרקם בשרני. השתמשו במרק ירקות במקום במרק בשר.

כעת, בוא נמשיך עם השלבים להכנת האושפלו שלך.

איך מכינים את אושפלו – השלבים

בצע את השלבים הבאים כדי ליצור אושפלו ריחני ומפתה, שופע טעמים ומסורות.

  1. בסיר גדול מחממים מעט שמן צמחי ומשחימים את נתחי הבשר. מוציאים את הבשר ומניחים אותו בצד.
  2. באותו סיר מטגנים את הבצל, השום והגזר עד שהם רכים וזהובים.
  3. מוסיפים את הכורכום, הקינמון, הכמון, המלח והפלפל תוך כדי ערבוב טוב לשילוב עם הירקות.
  4. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את המשמשים המיובשים, הצימוקים והמרק. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה עד שהבשר רך.
  5. מוסיפים לסיר את האורז הספוג והסחוט, מורחים אותו בעדינות על תערובת הבשר והירקות. לא לערבב.
  6. מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות נוספות, או עד שהאורז מבושל לחלוטין וספג את כל הנוזלים.
  7. הניחו לאושפלו לנוח 10 דקות לאחר הבישול, ולאחר מכן תנוחו בעדינות את האורז לפני ההגשה.

תיהנו מהאושפלו שלכם, מנה מענגת המגלמת את המהות של המטבח האזרבייג'ני, המציעה תערובת הרמונית של טעמים ומרקמים שבטוח ירתק את בלוטות הטעם שלכם.

אהבתם? שתפו!
דרג/י את המתכון

מתכונים נוספים

טופו מוקפץ עם פטריות
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

טופו מוקפץ עם פטריות – מנה טעימה ומשביעה

סלט וואקמה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לסלט וואקמה עשיר במינרלים וסיבים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

קרפ כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון קרפ כשר לפסח בטעם מטורלל

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

דילוג לתוכן