מרק עדשים כתומות הוא מנה דשנה ומנחמת המושלמת לכל עת של השנה.
המתכון הזה משלב את הטעמים הארציים של העדשים עם הבהירות של התפוזים, וכתוצאה מכך מרק טעים ומזין שיחמם אותך מבפנים.
המתכון הזה מושלם לכל מי שמחפש ארוחה מזינה ומשביעה שניתן להכין במינימום מאמץ.
איך להכין מרק עדשים כתומות?
- 1 כוס עדשים כתומות, שטופות
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית כוסברה טחונה1/2 כפית כורכום טחון
- 1/4 כפית פלפל קאיין (לא חובה)
- 4 כוסות מרק ירקות
- מיץ וגרידת תפוז אחד
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כוסברה טרייה או פטרוזיליה, לקישוט
- שמן זית
איך מכינים מרק עדשים כתומות?
- מחממים כף שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים עד לריכוך, כ-5-7 דקות.
- מערבבים פנימה את השום הטחון, הכמון הטחון, הכוסברה הטחונה, הכורכום הטחון ופלפל הקאיין (אם משתמשים), ומבשלים עוד 1-2 דקות.
- מוסיפים לסיר את העדשים הכתומות השטיפות ולאחר מכן את ציר הירקות. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לה להתבשל, מכוסה חלקית, במשך 20-25 דקות או עד שהעדשים רכות.
- לאחר שהעדשים מבושלות, השתמשו בבלנדר טבילה כדי לטהר חלקית את המרק עד שהוא מגיע לסמיכות הרצויה. לחילופין, אפשר להעביר חלק מהמרק לבלנדר ולערבב עד לקבלת מרקם חלק ואז להחזיר לסיר.
- מערבבים פנימה את גרידת התפוז והמיץ, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מתקנים את התיבול לפי הצורך.
- מניחים למרק להתבשל עוד 5 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
- מגישים את מרק העדשים הכתומות חם, מעוטר בכוסברה טרייה או פטרוזיליה אם רוצים.
תיהנו מהמרק המזין ומלא הטעם הזה כארוחה קלה או כמתאבן מנחם.
בתיאבון!