חביתה עם גבינת קוטג' היא מנה טעימה ועמוסה בחלבונים שמתאימה לכל ארוחה ביום. המרקם הקרמי של גבינת הקוטג' משתלב בצורה מושלמת עם הביצים האווריריות, ויוצר ארוחה משביעה ומזינה, מהירה וקלה להכנה.
איך מכינים חביתה עם גבינת קוטג' – המרכיבים
למתכון זה תצטרך:
- 3 ביצים
- 100 גרם גבינת קוטג '
- 1 כף חמאה או שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עשבי תיבול טריים, כמו עירית או פטרוזיליה, לקישוט
איך להכין חביתה עם גבינת קוטג' – השלבים
- בקערה טורפים את הביצים עד טרופה טובה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מחממים את החמאה או שמן הזית במחבת טפלון על אש בינונית.
- יוצקים את הביצים הטרופות למחבת, מערבבים לפיזור אחיד.
- מבשלים את הביצים 2-3 דקות, או עד שהשוליים מתחילים להתייצב.
- בעזרת מרית מרימים בעדינות את קצוות החביתה ומטים את המחבת כדי לאפשר לכל ביצה לא מבושלת לזרום מתחתיה.
- לאחר שהביצים התייצבו ברובן אך עדיין מעט נוזלות מלמעלה, מזלפים את הקוטג' בצורה אחידה על מחצית אחת של החביתה.
- מקפלים בזהירות את החצי השני של החביתה מעל גבינת הקוטג' ליצירת צורת חצי ירח.
- מבשלים עוד 1-2 דקות, או עד שהביצים מבושלות לגמרי והחביתה מזהיבה מבחוץ.
- מחליקים את החביתה לצלחת ומקשטים בעשבי תיבול טריים.
- מגישים חם ונהנים!
מרכיבים חלופיים:
לגרסה טבעונית אפשר להשתמש בטופו במקום ביצים ולהחליף את הקוטג' בגבינה טבעונית או חלופה נטולת חלב. אתה יכול גם להוסיף ירקות חתוכים כמו פלפלים, בצל או תרד לתוספת טעם וחומרי הזנה.
יתרונות תזונתיים:
חביתה עם גבינת קוטג 'היא ארוחה מזינה ועשירה בחלבונים דלה בקלוריות ועשירה בחומרי תזונה חיוניים. ביצים הן מקור מצוין לחלבון איכותי, בעוד שגבינת קוטג' מוסיפה חלבון וסידן נוסף. המנה הזו גם נטולת גלוטן וניתן להתאים אותה בקלות עם הירקות האהובים עליכם לתוספת טעם וחומרי הזנה.
תוספות או שדרוגים אפשריים:
אתה יכול להתאים אישית את החביתה הזו עם מגוון מרכיבים כדי להתאים להעדפות הטעם שלך. נסה להוסיף קוביות עגבניות, פטריות פרוסות או תרד קצוץ לתוספת טעם ומרקם. אתה יכול גם להוסיף את החביתה עם סלסה, אבוקדו או רוטב חריף למגע סיום טעים. תהיו יצירתיים ותהנו להתנסות בשילובי טעמים שונים!