מתכון לעוגיות שיבולת שועל וטחינה – פצצות בריאות טעימות וקטנות!

מתכון לעוגיות שיבולת שועל וטחינה
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
20 מנות
כשרות:
חלבי

עוגיות שיבולת שועל היו מועדפות נצחיות, אהובות על המרקם הבריא והלבבי שלהן והאפשרויות האינסופיות להתאמה אישית. הוספת טחינה לפינוק הקלאסי הזה יוצרת טוויסט ייחודי, מחדירת עומק אגוזי ומרקם קרמי שממש אי אפשר לעמוד בפניו. מתכון זה מושלם עבור אלה שאוהבים להתנסות באפייה מסורתית ולהציג טעמים חדשים ומרגשים.

רכיבים להכנת עוגיות שיבולת שועל וטחינה

  • שיבולת שועל מגולגלת – 200 גרם
  • קמח לכל מטרה – 150 גרם
  • סודה לשתייה – 1 כפית
  • מלח – 1/2 כפית
  • קינמון טחון – 1 כפית
  • חמאה ללא מלח, טמפרטורת החדר – 115 גרם
  • טחינה – 120 מ"ל
  • סוכר חום – 150 גרם
  • ביצה – 1 גדולה
  • תמצית וניל – 1 כפית
  • תוספות אופציונליות: שוקולד צ'יפס, פירות יבשים או אגוזים – 100 גרם

איך להכין עוגיות שיבולת שועל וטחינה?

  1. הכנה: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (356 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שלבו את החומרים היבשים: בקערה, טורפים יחד שיבולת שועל, קמח, סודה לשתייה, מלח וקינמון.
  3. שמנת חמאה וטחינה: בקערה נפרדת מקציפים חמאה, טחינה וסוכר חום עד לקבלת תערובת אוורירית. זה לוקח בערך 3-4 דקות.
  4. מוסיפים ביצה ווניל: טורפים פנימה את הביצה ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מערבבים יבש עם רטוב: מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת הרטובה, ומערבבים רק עד שהם מתאחדים. אם אתה משתמש, קפל את התוספות לבחירתך.
  6. יוצרים עוגיות: טורפים בצק בעזרת כף, מגלגלים לכדורים ומניחים על תבנית האפייה המוכנה. משטחים אותם מעט.
  7. אופים: אופים 10-12 דקות או עד שהשוליים מזהיבים. הם עשויים להיראות רכים אבל יתקשות כשהם מתקררים.
  8. מצננים: הניחו לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה למשך 5 דקות לפני שמעבירים אותן לרשת.

לצרכים תזונתיים כשרים או אלטרנטיביים:

  • השתמשו במרכיבים בעלי תעודת כשרות.
  • ללא חלב, החליפו את החמאה בחלופה על בסיס צמחי.
  • ללא גלוטן? החליפו קמח לכל מטרה בתערובת ללא גלוטן.

יתרונות תזונתיים:

  • שיבולת שועל: מקור פנטסטי לסיבים, המסייע לעיכול ולבריאות הלב.
  • טחינה: עשירה בשומנים בריאים ומינרלים כמו זרחן ומנגן.
  • קינמון: בעל תכונות אנטי דלקתיות ויכול לסייע בוויסות רמות הסוכר בדם.

טיפים וטריקים:

  • תהיו יצירתיים עם תוספות: התאם אישית את העוגיות שלך עם תערובות שונות כמו צימוקים, אגוזי מלך או שוקולד צ'יפס מריר.
  • מצננים את הבצק: לעוגיות עבות יותר, מצננים את הבצק 30 דקות לפני האפייה.
  • פקחו על התנור: שים לב לעוגיות שלך מכיוון שטמפרטורות התנור עשויות להשתנות. הם נגמרים כשהקצוות מוגדרים אבל המרכזים עדיין רכים.
  • אחסון: אחסן בכלי אטום כדי לשמור אותם לעיסים וטעימים.
  • הצעות הגשה: הגישו את העוגיות הללו עם כוס חלב או כוס תה לנשנוש מנחם. הם גם משתלבים נפלא עם כדור גלידה לקינוח דקדנטי.

סיכום:

המתכון הזה לעוגיות טחינה משיבולת שועל הוא סיבוב מענג על קלאסיקה, המשלב את הטעם העשיר והשומשום של הטחינה עם הטעם המסורתי והמנחם של עוגיות שיבולת שועל. זהו מתכון קל שבטוח ירשים וייענה על צרכים תזונתיים שונים עם שינויים פשוטים. אפייה מהנה! 🍪🌟

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

שניצל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לשניצל בלי ביצה

רוטב בולונז קלאסי
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לרוטב בולונז קלאסי

מתכון לעוגת מרנג
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לעוגת מרנג שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה

מרציפן מתכון טורקי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרציפן במתכון טורקי עם טעם מפתיע

רוטב פלפלים לסטייק
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

רוטב פלפלים לסטייק שישדרג לכם את הארוחה ביג טיים!

מתכון עוגת תפוזים של פעם
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתגון עוגת תפוזים של פעם כמו של סבתא [קלאסיקה במיטבה!]

דילוג לתוכן