מתכון לבטטה בנינג'ה

מתכון לבטטה בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

גלה את מלוא הפוטנציאל של הנינג'ה שלך כשתכין בהן בטטות פריכות וטעימות שלא תוכל לעמוד בפניהן. מתכון זה משלב את המתיקות הטבעית של הבטטה עם תערובת תיבול מלוחה, יוצר איזון מושלם בין טעם ומרקם. זרימת האוויר המהירה של הנינג'ה מבטיחה בטטות זהובות ורכות ללא צורך בשמן מוגזם, מה שהופך את הבטטות בנינג'ה לחלופה בריאה יותר מהצ'יפס המסורתי. בין אם מוגשות כחטיף, תוספת או מנה ראשונה, פלחי בטטה נינג'ה אלה בטוח יהפכו לאהובים על המשפחה

איך מכינים בטטה בנינג'ה – רכיבים

  • 2 בטטות גדולות, משופשפות וחתוכה לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית אבקת בצל
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)

הוראות הכנה לכרובית בנינג'ה

  1. מחממים את הנינג'ה: חממו מראש את הנינג'ה ל- 200°C למשך כמה דקות.
  2. מכינים את הבטטות: שוטפים את הבטטות נקיות וחותכים אותן לרצועות אחידות. לייבש אותם במגבת נייר כדי להסיר עודפי לחות.
  3. מתבלים: בקערה גדולה, זורקים את פלחי הבטטה עם שמן זית, אבקת שום, פפריקה מעושנת, אבקת בצל, כמון, אבקת צ'ילי, מלח ופלפל שחור. ודאו שחתיכות הבטטה מצופות באופן אחיד בתיבול.
  4. מסדרים את הבטטות בנינג'ה: מניחים את פרוסות הבטטה המתובלות בנינג'ה. וודאן שהן אינן צפופות מדי. ייתכן שתצטרך לבשל אותם בקבוצות.
  5. מטגנים את הבטטות: מטגנים באוויר את פרוסות הבטטה ב- 200 מעלות צלזיוס במשך 15-20 דקות, הופכים אותן באמצע הטיגון, או עד שהן מזהיבות ונעשות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים.
  6. מגישים עם רוטב טבילה (לא חובה): שקול להגיש את חתיכות הבטטה הטעימות האלה עם רוטב הטבילה האהוב עליך, כגון איולי, קטשופ או מטבל על בסיס יוגורט.

יתרונות תזונתיים

  • עשיר בבטא-קרוטן: בטטה עמוסה בבטא-קרוטן, מבשר לוויטמין A, החיוני לראייה ולתפקוד החיסוני.
  • מקור לסיבים תזונתיים: בטטה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, מקדמת בריאות מערכת העיכול ומספקת תחושת מלאות.
  • שומנים בריאים ללב: השימוש בשמן זית במתכון זה מספק שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב.
  • דל בשומן רווי: טיגון אוויר מפחית את הצורך בשמן מופרז, וכתוצאה מכך פלחי בטטה הנמוכים יותר בשומן רווי בהשוואה לשיטות טיגון עמוק מסורתיות.
  • ויטמינים ומינרלים: בטטה מכילה ויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל ויטמין C, אשלגן ומנגן, התורמים לבריאות ולרווחה הכללית.

תהנה מהבטטות כחטיף טעים או כתוספת מושלמת לכל אירוע!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פאי תפוחים טבעוני
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

פאי תפוחים טבעוני – מבטיחים שלא תשימו לב להבדל

ריבת תפוזים עם הקליפה
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון ריבת תפוזים עם הקליפה (לא תאמינו כמה זה טעים)

טופו בקארי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לטופו ברוטב קארי וחלב קוקוס

פשטידת ברוקולי גבינות משגעת
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון פשטידת ברוקולי עם גבינות משגעת מהחלל

שוק טלה בבישול ארוך
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לשוק טלה בבישול ארוך – מנה כובשת

סלט פלפלים קלויים מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לסלט פלפלים קלויים מרוקאי שיבוא לכם מושלם בכל ארוחה

דילוג לתוכן