אומלט פטריות שמגישים בארוחת בוקר במלון

אומלט פטריות
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

חביתת פטריות היא מנת ארוחת בוקר קלאסית שהיא גם טעימה וגם מזינה. מתכון זה משלב ביצים אווריריות עם פטריות אדמתיות לארוחה משביעה שניתן ליהנות ממנה בכל שעה ביום. זה מהיר וקל להכנה, מה שהופך אותו מושלם לבקרים עמוסים או בראנץ' עצלנים.

איך מכינים חביתת פטריות – המרכיבים

למתכון זה תצטרכו:

  1. 3 ביצים
  2. 100 גרם פטריות פרוסות
  3. 1 כף חמאה
  4. מלח ופלפל לפי הטעם
  5. עשבי תיבול טריים, כמו פטרוזיליה או עירית, לקישוט

איך להכין חביתת פטריות – השלבים

  1. בקערה קטנה טורפים את הביצים לקצפת בהירה ותפוחה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  2. מחממים את החמאה במחבת טפלון על אש בינונית.
  3. מוסיפים למחבת את הפטריות הפרוסות ומבשלים עד שהן מזהיבות ורכות, כ-5 דקות.
  4. יוצקים את הביצים המוקצפות למחבת, מערבבים לפיזור אחיד.
  5. מבשלים את החביתה 2-3 דקות, או עד שהשוליים מתחילים להתייצב.
  6. בעזרת מרית מרימים בעדינות את קצוות החביתה ומטים את המחבת כדי לאפשר לכל ביצה לא מבושלת לזרום מתחתיה.
  7. לאחר שהחביתה ברובה מתייצבת אך עדיין מעט נוזלת מלמעלה, מפזרים את הפטריות באופן שווה על חצי אחד של החביתה.
  8. מקפלים בזהירות את החצי השני של החביתה מעל הפטריות ליצירת צורת חצי ירח.
  9. מבשלים עוד 1-2 דקות, או עד שהביצים מבושלות לגמרי והחביתה מזהיבה מבחוץ.
  10. מחליקים את החביתה לצלחת ומקשטים בעשבי תיבול טריים.
  11. מגישים חם ונהנים!

מרכיבים חלופיים:

לגרסה טבעונית אפשר להשתמש בטופו במקום ביצים ולהחליף את החמאה בשמן זית או בחמאה טבעונית. אתה יכול גם להוסיף ירקות אחרים כמו תרד, פלפלים או עגבניות לתוספת טעם וחומרים מזינים.

יתרונות תזונתיים:

חביתת פטריות היא ארוחה מזינה ועמוסה בחלבונים דלה בקלוריות ועתירה בויטמינים ומינרלים. ביצים מהוות מקור מצוין לחלבון איכותי, בעוד שפטריות דלות בשומן וקלוריות אך עשירות בחומרים מזינים חיוניים כמו ויטמין D, אשלגן ונוגדי חמצון. המנה הזו גם נטולת גלוטן וניתן להתאים אותה בקלות עם הירקות האהובים עליכם לתוספת טעם וחומרי הזנה.

תוספות או שדרוגים אפשריים:

אתה יכול להתאים אישית את החביתה הזו עם מגוון מרכיבים כדי להתאים להעדפות הטעם שלך. נסה להוסיף גבינה, בצל, תרד או עגבניות לתוספת טעם ומרקם. אתה יכול גם להוסיף את החביתה עם אבוקדו, סלסה או רוטב חריף למגע סיום טעים. תהיו יצירתיים ותהנו להתנסות בשילובי טעמים שונים!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פאי רועים אנגלי קלאסי
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לפאי רועים אנגלי קלאסי עם טוויסט משודרג

מרק שעועית
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון מרק שעועית שבא טוב עם קוסקוס

פאי תפוחים טבעוני
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

פאי תפוחים טבעוני – מבטיחים שלא תשימו לב להבדל

ריבת תפוזים עם הקליפה
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון ריבת תפוזים עם הקליפה (לא תאמינו כמה זה טעים)

טופו בקארי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לטופו ברוטב קארי וחלב קוקוס

פשטידת ברוקולי גבינות משגעת
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון פשטידת ברוקולי עם גבינות משגעת מהחלל

דילוג לתוכן