מתכון לחביתה עם פטריות מענגת שתרצו לאכול בכל שבת פק״ל

חביתת פטריות
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

חביתות הן קלאסיקה נצחית שנהנו ממנה במשך מאות שנים בכל תרבויות. הם צדדיים, ניתנים להתאמה אישית ואוה-כל-כך מספקים. המתכון הספציפי הזה כולל פטריות אדמתיות, ומוסיף עומק מלוח לביצים האווריריות. מקורה במאכלים איכרים פשוטים, החביתה התפתחה למאכל אהוב ברחבי העולם. עם השילוב שלו של ביצים עמוסות בחלבון ופטריות עשירות בחומרים מזינים, המתכון הזה לא רק מענג את בלוטות הטעם אלא גם מזין את הגוף. זוהי אפשרות פנטסטית לארוחת בוקר, בראנץ', או אפילו ארוחת ערב מהירה. בנוסף, זה קל להפליא להכנה, מה שהופך אותו מושלם לבקרים עמוסים או סופי שבוע עצלנים.

רכיבים לחביתה עם פטריות:

  • 3 ביצים גדולות
  • 100 גרם פטריות (כל זן שתעדיפו), פרוסות דק
  • 1 כף חמאה או שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונלי: גבינה מגוררת, עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה או עירית)

הוראות הכנה לחביתה עם פטריות:

  1. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית.
  2. מוסיפים את החמאה או שמן הזית למחבת ומערבבים אותה כדי לצפות את התחתית בצורה אחידה.
  3. לאחר שהחמאה נמסה או שהשמן חם, מוסיפים למחבת את הפטריות הפרוסות.
  4. מתבלים את הפטריות במעט מלח ופלפל, ומקפיצים אותן עד שהן מזהיבות ורכות, כ-3-5 דקות. מוציאים אותם מהמחבת ומניחים אותם בצד.
  5. טורפים בקערה קטנה את הביצים עד שהן טרופות היטב וקצף. מתבלים בקורט מלח ופלפל.
  6. יוצקים את הביצים הטרופות למחבת, מטים אותה כדי לפזר את הביצים באופן שווה על פני התחתית.
  7. נותנים לביצים להתבשל ללא הפרעה במשך דקה-שתיים, עד שהשוליים מתחילים להתייצב.
  8. בעזרת מרית מרימים בעדינות את קצוות החביתה ומטים את המחבת כדי לתת לביצים הלא מבושלות לזרום אל השוליים.
  9. לאחר שהתחתית מתייצבת והחלק העליון עדיין מעט נוזלי, מפזרים את הפטריות המוקפצות (והגבינה אם משתמשים) באופן שווה על מחצית החביתה.
  10. מקפלים בזהירות את החצי השני של החביתה מעל הפטריות, ויוצרים צורת חצי ירח.
  11. נותנים לחביתה להתבשל עוד כדקה, עד שהביצים מתייצבות לחלוטין והגבינה (אם משתמשים) נמסה.
  12. מחליקים את החביתה לצלחת ומקשטים בעשבי תיבול קצוצים אם רוצים.
  13. הגישו חם ותיהנו מחביתת הפטריות הטעימה והמזינה שלכם!

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לאלה הנמנעים ממוצרי חלב, ניתן להחליף את החמאה בחלופה נטולת חלב כמו מרגרינה או שמן קוקוס. אפשר גם לוותר על הגבינה או להשתמש בחלופה של גבינה ללא חלב.

יתרונות תזונתיים:

ביצים הן מעצמה של תזונה, עשירה בחלבון איכותי, ויטמינים ומינרלים כמו ויטמין D, ויטמין B12 וסלניום. פטריות דלות בקלוריות ובשומן, אך עשירות בסיבים, ויטמינים (כגון ויטמין D וויטמינים B), ומינרלים (כמו אשלגן ונחושת). יחד, הם יוצרים ארוחה מאוזנת משביעה ומזינה.

טיפים לשיפור:

  • התנסו עם זני פטריות שונים כמו קרמיני, שיטאקי או פטריות צדפות לקבלת פרופילי טעם ייחודיים.
  • הוסף לקוביות בצל, פלפל או תרד לתוספת מרקם וחומרי הזנה.
  • לחביתה אוורירית יותר אפשר להפריד את החלבונים והחלמונים, להקציף את החלבונים עד שנוצרים פסגות נוקשות ואז לקפל פנימה את החלמונים הטרופים לפני הבישול.
  • אל תבשל יתר על המידה את הפטריות; הם צריכים להיות רכים אך עדיין יש בהם נגיסה קלה עבור המרקם והטעם הטובים ביותר.
  • השתמשו במחבת טפלון כדי למנוע מהחביתה להידבק ולהקל על היפוך קל.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לאונטריב בבישול ארוך
0/5
זמן הכנה:
240 דק׳

מנת האונטריב בבישול ארוך שתשאיר את כולם פעורי פה!

רוטב בשמל למוסקה
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לרוטב בשמל למוסקה שרק יחמיא למוסקה שלך

סביח
5/5
זמן הכנה:
73 דק׳

מתכון לסביח על סטרואידים: המנה שתגרום לכם להתמכר מהביס הראשון!

מתכון לקמפרי אבטיח
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

הקוקטייל הכי רענן שתשתו השנה: קמפרי אבטיח עם טוויסט מפתיע!

מתכון למאי טאי
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מסע טעמים טרופי: המאי טאי המושלם שישגר אתכם לחופי הוואי

קוקטייל מנהטן: המשקה האלגנטי והקלאסי
5/5
זמן הכנה:
5 דק׳

קוקטייל מנהטן: המשקה האלגנטי והקלאסי

דילוג לתוכן