מתכון לריזוטו פטריות וערמונים –  יצירת מופת קולינרית

מתכון לריזוטו פטריות וערמונים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
חלבי

ריזוטו פטריות וערמונים הוא מנה עשירה ודשנה שמטמיעה את תמצית הסתיו בכל ביס. שילוב של פטריות אדמתיות עם מתיקות אגוזים של ערמונים ואורז ארבוריו שמנת, הריזוטו הזה הוא המזון המנחם המושלם לערבים קריריים. המתכון אידיאלי לארוחת ערב נעימה בבית, הוא משתלב היטב עם יין לבן. המתכון ובישולו נמשכים כ-45 דקות, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת למי שמחפש ארוחת גורמה מבלי לבלות שעות במטבח.

אופן הכנת ריזוטו פטריות וערמונים – המרכיבים:

  • 300 גרם אורז ארבוריו
  • 200 גרם ערמונים, מבושלים וקצוצים מראש
  • 300 גרם פטריות מעורבות (כגון שיטאקי), נקיות ופרוסות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 ליטר ציר ירקות, נשמר חם
  • 150 מ"ל יין לבן יבש
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת (בתוספת תוספת להגשה)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה (לקישוט)

איך מכינים ריזוטו פטריות וערמונים – השלבים:

  1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום, מטגנים עד שהם רכים ושקופים.
  2. מערבבים פנימה את הפטריות ומבשלים עד שהן מתחילות לשחרר את המיצים שלהן.
  3. מוסיפים את האורז ומערבבים כמה דקות עד שהגרגרים מצופים היטב ומתחילים להיות שקופים בקצוות.
  4. יוצקים פנימה את היין הלבן ומערבבים עד שהוא נספג במלואו באורז.
  5. מתחילים להוסיף את מרק הירקות החם, מצקת אחת בכל פעם, תוך ערבוב תכוף. ממתינים עד שהנוזל ייספג לפני שמוסיפים את המצקת הבאה.
  6. באמצע הדרך מוסיפים את הערמונים למחבת.
  7. מוסיפים את הציר ומערבבים עד שהאורז קרמי ואל דנטה, מה שאמור לקחת כ-18-20 דקות.
  8. מסירים מהאש, מערבבים פנימה גבינת פרמזן ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מכסים ונותנים לזה לשבת במשך 2 דקות.
  9. מגישים מעוטר בפטרוזיליה טרייה וגבינת פרמזן נוספת מעל.

חלופות והגבלות תזונתיות

  • לוריאציה טבעונית –  אתם יכולים להחליף את גבינת הפרמזן בחלופה טבעונית או שמרים תזונתיים עבור טעמים גבינתיים ללא חלב. 
  • לוריאציה נטולת גלוטן – אורז ארבוריו נטול גלוטן באופן טבעי, אך בדקו תמיד את האריזה כדי לוודא שהוא לא עבר עיבוד במתקן שמטפל במוצרים המכילים גלוטן.

יתרונות תזונתיים של ריזוטו פטריות וערמונים:

לאחר שנהנה מהטעמים העשירים של הריזוטו הזה, בואו נחקור את היתרונות התזונתיים שלו.

  • מנה זו היא מקור טוב לפחמימות מורכבות מאורז הארבוריו, המספקת אנרגיה מתמשכת. 
  • פטריות דלות בקלוריות אך עתירות בויטמינים ומינרלים מקבוצת B, תומכות בבריאות הכללית.
  • הערמונים מציעים מקור ייחודי לויטמינים C ו-B6, סיבים ונוגדי חמצון. 

בשילוב, מרכיבים אלו יוצרים לא רק ארוחה טעימה אלא גם כזו שתומכת בתזונה בריאה.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

כדי לשפר עוד יותר את חווית ריזוטו הפטריות והערמונים, שקלו את התוספות או השדרוגים המענגים האלה:

  • למגע נוסף של יוקרה, מערבבים פנימה כף שמן כמהין ממש לפני ההגשה, או מעל המנה פזרו אגוזי לוז קלויים וקצוצים לתוספת קראנץ'. 
  • אם אתם מחפשים להוסיף חלבון, רצועות עוף בגריל או שרימפס צרוב במחבת הן מתאימים למנה זו.
  • לתוספת של ירקות, הוסיפו פנימה מעט תרד או קייל במהלך הדקות האחרונות של הבישול. 

השינויים הפשוטים אך היעילים הללו יכולים לשדרג את הריזוטו שלכם למנה במסעדה של כוכב מישלן! 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

שוק טלה בבישול ארוך
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לשוק טלה בבישול ארוך – מנה כובשת

סלט פלפלים קלויים מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לסלט פלפלים קלויים מרוקאי שיבוא לכם מושלם בכל ארוחה

סלט פריקי (סלט פריקה) משגע
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון סלט פריקי (פריקה) – כזה לא אכלתם בחיים!

מתכון סלט בורגול משגע
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון סלט בורגול עם ירקות הכי טעים בעולם

מתכון / קיש פטריות
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון פשטידת פטריות וגבינות עשירה וטעימה טיל

מתכון לעוגיות אמסטרדם פרווה
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

עוגיות אמסטרדם פרווה כל כך טעימות שלא תרגישו בהבדל

דילוג לתוכן