מתכון לתבשיל חיטה מרוקאי: טוב לב בסיר

תבשיל חיטה מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

 

בואו לצלול לתוך העולם התוסס של המטבח המרוקאי עם תבשיל חיטה מרגיע נפש זה. מנה זו מושרשת במאות שנים של מסורת קולינרית צפון אפריקאית, ומתגאה בהיסטוריה עשירה של קירוב משפחות על סיר מהביל.

תבשיל זה נוצר במקור על מנת להשתמש במרכיבים מקומיים, הוא חגיגה של הטעמים של האזור ורוח האוכל הקהילתית.

 

רמת קושי: קל- בינוני

כמות: מתכון זה מתאים לסעודה המשרתת 4 נשמות רעבות.

תבשיל חיטה מרוקאי זה קל להכנה, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת גם לטבחים מתחילים וגם לאשפי מטבח מנוסים. החלק הקשה ביותר עשוי להיות פשוט ההמתנה שהארומה המענגת תמלא את המטבח שלכם!

 

הכנת תבשיל חיטה מרוקאי רכיבים

  • 1 כוס גרעיני חיטה מלאה
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות (בערך 2 ס"מ חתיכות)
  • 2 גבעולי סלרי, פרוסים
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 קופסת חומוס, מרוקן ושטוף
  • 1 קופסת עגבניות חתוכות לקוביות (400 גרם)
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית פלפל קאיין (להתאים לפי הטעם)
  • 6 כוסות מרק ירקות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית להקפצה
  • פטרוזיליה טרייה לקישוט

איך להכין תבשיל חיטה מרוקאי הכנה

  1. השרו את גרגרי החיטה: התחל בהשריית גרגרי החיטה המלאה במים למשך הלילה. זה עוזר להפחית את זמן הבישול ומבטיח שהם רכים לחלוטין.
  2. בסיר גדול על אש בינונית מטגנים בשמן זית את הבצל הקצוץ, הגזר, הסלרי והשום הטחון עד לריכוך וריח.
  3. מערבבים פנימה את הכמון, הכוסברה, הפפריקה, הקינמון ופלפל הקאיין. הניחו לתבלינים להתערבב עם הירקות למשך מספר דקות, ויצרו בסיס טעים.
  4. מסננים את גרגרי החיטה המושרים ומוסיפים אותם לסיר. זורקים פנימה את גרגירי החומוס, קוביות העגבניות ורסק העגבניות. מערבבים הכל יחד, נותנים למרכיבים להתערבב יחדיו.
  5. שופכים את המרק: הגיע הזמן להביא את המסיבה לרתיחה! יוצקים את ציר הירקות, ומתבלים במלח ופלפל. מנמיכים את האש לרתיחה, מכסים ונותנים לו לבעבע כ45-60 דקות. אתה רוצה שהחיטה תהיה רכה ועם זאת לעיסה.
  6. לאחר שהתבשיל מגיע למרקם המושלם, ניתן לצקת אותו לקערות. מקשטים בפטרוזיליה טרייה לפרץ הזה של צבע ורעננות.

חיזוק תזונה

  • התבשיל הזה הוא מעצמה תזונתית, עמוס בסיבים מחיטה מלאה, ויטמינים מירקות וחלבון צמחי מחומוס. 
  • זהו מקור פנטסטי לאנרגיה ותומך בבריאות מערכת העיכול.

חלופות כשרות

  • לחברינו שומרי הכשרות, וודאו שמרק הירקות, השימורים והתבלינים שלכם יהיו בעלי תעודת כשרות.
  • אפשר גם להחליף את החומוס בקטניות כשרות כמו עדשים לטוויסט ארוז בחלבון.

טיפים למקצוענים

  • התנסו ברמות התבלינים שיתאימו לבלוטות הטעם שלכם. אוהב את זה לוהט? הוסף עוד קאיין!
  •  הפכו אותו לפלא בסיר אחד על ידי הגשת התבשיל על קוסקוס או קינואה.
  • נסו להקפיץ את זה עם סחיטת מיץ לימון ממש לפני ההגשה לבעיטת הדרים.

הנה לכם  טעם של מרוקו ממש במטבח שלכם! תהנו מהחמימות והנוחות שמביא תבשיל חיטה לשולחן שלכם.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לפיקו דה גאיו - סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לפיקו דה גאיו – סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)
0/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה - מנת בקר בטעם מדהים
0/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה – מנת בקר בטעם מדהים

מתכון לטפנד זיתים
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

המתכון הסודי לטפנד הזיתים המושלם שיהפוך אתכם למלכי המטבח!

מתכון לפיצה כרובית
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

פיצה כרובית מפתיעה ובריאה שתגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!

דילוג לתוכן