מתכון לקציצות הודו מרוקאיות

מתכון לקציצות טלה בתנור
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
12 מנות
כשרות:
בשרי

העבירו לבלוטות הטעם שלכם את הטעמים התוססים והארומטיים של מרוקו עם קציצות הודו המרוקאיות המפתות הללו. התבלינים החמים והארומטיים, בשילוב עם העדינות של הודו הטחון, יוצרים מנה מלוחה המושלמת לארוחת ערב משפחתית או לאירוח של אורחים. הגישו את הקציצות האלה בהשראה מרוקאית עם קוסקוס, סלט מלפפונים מרענן או זילוף של רוטב יוגורט לארוחה שלמה ומלאת טעם.

איך מכינים קציצות הודו מרוקאיות-רכיבים

  • לקציצות
  • 1 קילו הודו טחון
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/4 כפית פלפל קאיין (להתאים לפי הטעם)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 ביצה גדולה, טרופה
  • כוסברה טרייה או פטרוזיליה, קצוצה (לקישוט)
  • לרוטב
  • 1 קופסת עגבניות (14 אונקיות) חתוכות לקוביות
  • 1/2 כוס מרק עוף
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפיות כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כף שמן זית

הוראות להכנת קציצות הודו מרוקאיות

  1. מחממים את התנור ל- 200 מעלות צלזיוס.
  2. מכינים את הקציצות: בקערת ערבוב גדולה מערבבים הודו טחון, פירורי לחם, בצל קצוץ, שום טחון, כמון, כוסברה, פפריקה מעושנת, קינמון, ג'ינג'ר, פלפל קאיין, מלח, פלפל שחור וביצה טרופה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעצבים את הקציצות: בידיים רטובות כדי למנוע הידבקות, מעצבים את התערובת לקציצות. מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. אופים את הקציצות: אופים את הקציצות בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות או עד שהן מוכנות וחלקן החיצוני חום-זהוב.
  5. מכינים את הרוטב: בסיר מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים קוביות עגבניות, מרק עוף, רסק עגבניות, כמון, כוסברה, פפריקה, קינמון, מלח ופלפל שחור. מבשלים את הרוטב 10-15 דקות עד שהוא מסמיך מעט.
  6. מערבבים כדורי בשר ורוטב: לאחר שהקציצות מבושלות, מעבירים אותן לסיר עם רוטב העגבניות בהשראה מרוקאית. לזרוק בעדינות את הקציצות עד שהן מצופות היטב ברוטב.
  7. מגישים ומקשטים: הגישו את קציצות הודו המרוקאיות על קוסקוס או הדגן המועדף עליכם. מקשטים בכוסברה טרייה קצוצה או פטרוזיליה.

יתרונות תזונתיים

  • חלבון רזה: הודו טחון הוא מקור רזה לחלבון, מה שהופך את הקציצות הללו לחלופה בריאה יותר לקציצות בקר או טלה מסורתיות.
  • עשיר בתבלינים: התערובת של כמון, כוסברה, פפריקה, קינמון וג'ינג'ר לא רק מוסיפה טעם טעים אלא גם מספקת יתרונות בריאותיים פוטנציאליים, כולל תכונות אנטי דלקתיות.
  • דל בשומן רווי: טורקיה מכילה פחות שומן רווי באופן טבעי בהשוואה לכמה בשרים אחרים, מה שתורם לבריאות הלב.
  • עשיר בויטמינים ומינרלים: טורקיה היא מקור טוב לחומרים מזינים חיוניים, כולל ויטמינים מקבוצת B, אבץ וסלניום, התומכים ברווחה הכללית.
  • סיבים ונוגדי חמצון: תוספת של עגבניות ברוטב מספקת סיבים ונוגדי חמצון, מקדמת את בריאות העיכול ומגינה על התאים מלחץ חמצוני.

תיהנו מהטעמים האקזוטיים של מרוקו עם קציצות הודו העסיסיות והארומטיות האלה, שמביאות טעם של הים התיכון לשולחן ארוחת הערב שלכם!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

טופו מוקפץ עם פטריות
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

טופו מוקפץ עם פטריות – מנה טעימה ומשביעה

סלט וואקמה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לסלט וואקמה עשיר במינרלים וסיבים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

קרפ כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון קרפ כשר לפסח בטעם מטורלל

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

דילוג לתוכן