ארטישוק ממולא מרוקאי הוא מאכל מענג ואקזוטי שתופס בצורה מושלמת את המהות של המטבח המרוקאי. מתכון זה משלב לבבות ארטישוק עדינים עם תערובת מלוחה של תבלינים, בשרים וירקות, ומציע פרץ של טעמים עשירים וניואנסים כאחד. תחילה מכינים את הארטישוק ולאחר מכן ממולאים במילוי טעים, ויוצרים מנה מושכת חזותית כמו שהיא טעימה. התענוג הקולינרי הזה הוא לא רק עדות לתרבות המרוקאית התוססת אלא גם פינוק לבלוטות הטעם. הזמן הכולל הנדרש למתכון זה הוא כ-60 דקות.
מתכון זה לוקח בערך 60 דקות מתחילתו ועד סופו. זה כולל הכנת הארטישוק, הכנת המלית ואפיית המנה לשלמות.
כעת, בואו נסתכל על המרכיבים שתצטרכו כדי להביא את התענוג המרוקאי הזה לשולחן שלכם.
איך להכין ארטישוק ממולא מרוקאי – המרכיבים
לפני הצלילה לתהליך הבישול, חיוני לאסוף את כל המרכיבים הדרושים למנה המעולה הזו. המתכון הזה הוא חגיגה של טעמים, המשלבת מרכיבים שונים ליצירת תוצאה הרמונית ומעוררת תאבון.
- 4 ארטישוקים גדולים
- 200 גרם טלה או בקר טחון
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 100 גרם פירורי לחם
- 50 גרם צנוברים
- 2 כפיות פפריקה
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית קינמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית
- כוסברה טרייה, קצוצה
- 1 לימון, למיץ
לפני שנעבור לשלבים, הבה נדון בכמה מרכיבים חלופיים כדי לתת מענה להעדפות תזונתיות שונות.
אפשרויות רכיבים חלופיים
לגרסה טבעונית, החליפו את הבשר הטחון בתערובת של פטריות וקצוצות דק וחומוס. השתמש בפירורי לחם ללא גלוטן אם אתה נמנע מגלוטן. לגרסה נטולת אגוזים, השמיט את הצנוברים או החליפו אותם בזרעים כמו דלעת או חמניות.
כעת, בואו נמשיך לשלבים ליצירת המנה הטעימה הזו.
איך מכינים ארטישוק ממולא מרוקאי – השלבים
בצע את השלבים הפשוטים האלה כדי להרכיב ולבשל את הארטישוק הממולא המרוקאי שלך.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
- חותכים את הגבעולים ומסירים את העלים החיצוניים של הארטישוק. חותכים את ה-1/3 העליון מכל ארטישוק ושולפים את החנק.
- מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הבצל, השום, פירורי הלחם, הצנוברים, התבלינים, המלח, הפלפל וחצי מהכוסברה הקצוצה. מזלפים שמן זית כדי לאגד את התערובת.
- ממלאים כל ארטישוק בתערובת הבשר.
- מניחים את הארטישוק הממולאים בתבנית אפייה. מטפטפים שמן זית ומיץ לימון.
- מכסים בנייר כסף ואופים כ-45 דקות, או עד שהארטישוק רכים והמלית מבושלת היטב.
- מקשטים בכוסברה שנותרה לפני ההגשה.
תיהנו מהארטישוק הממולא המרוקאי הטעים שלכם, מנה שמביאה פיסה מהמטבח המרוקאי ישירות לשולחן שלכם.