מתכון לסלט פלפלים קלויים מרוקאי שיבוא לכם מושלם בכל ארוחה

מתכון לסלט פלפלים קלויים מרוקאי שיבוא לכם מושלם בכל ארוחה

סלט פלפלים קלויים מרוקאי
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

סלט פלפלים קלויים מרוקאים תוססים זה הוא חגיגה של צבעים וטעמים, המפגישה את העישון של הפלפלים הקלויים עם הרעננות של עשבי התיבול והחמימות של התבלינים המרוקאים. זוהי מנה מענגת שיכולה להיות מוכנה תוך כ-40 דקות, כולל זמן הצלייה.

איך מכינים סלט פלפלים קלוי מרוקאי – המרכיבים:

  • 3 פלפלים אדומים גדולים
  • 3 פלפלים צהובים גדולים
  • 3 פלפלים כתומים גדולים
  • 1 בצל אדום, פרוס דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלי פטרוזיליה או כוסברה טריים לקישוט

איך מכינים סלט פלפלים קלוי מרוקאי – השלבים:

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס (425 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שוטפים את הפלפלים ומייבשים אותם. חוצים כל פלפל לשניים לאורכו ומסירים את הגרעינים והקרום.
  3. מניחים את חצאי הפלפלים, עם העור כלפי מעלה, על תבנית האפייה המוכנה. מזלפים שמן זית ומפזרים מלח ופלפל.
  4. צולים את הפלפלים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד שהקליפות מכוסות שלפוחיות ונחרכות.
  5. מוציאים את הפלפלים מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט. לאחר שהתקרר מספיק כדי להתמודד, מקלפים את הקליפות החרוכים וזורקים.
  6. חותכים את הפלפלים הקלויים לרצועות ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים את הבצל האדום הפרוס והשום הטחון.
  7. טורפים בקערה קטנה את שמן הזית, מיץ הלימון, הכמון הטחון, הפפריקה, המלח והפלפל.
  8. יוצקים את הרוטב על הפלפלים הקלויים ומערבבים בעדינות לציפוי.
  9. מקשטים את הסלט בפטרוזיליה טרייה או עלי כוסברה לפני ההגשה.

מרכיבים חלופיים:

לגרסה טבעונית אפשר להשמיט את השום או להשתמש בשמן זית מושבע בשום. ודא שכל המרכיבים הם ללא גלוטן אם אתה מכין גרסה ללא גלוטן.

יתרונות תזונתיים:

סלט הפלפלים הקלוי המרוקאי הזה לא רק מפוצץ בטעם אלא גם עמוס בחומרים מזינים. פלפלים עשירים בוויטמין C ובנוגדי חמצון, בעוד ששמן זית מספק שומנים בריאים. בנוסף, עשבי התיבול והתבלינים המשמשים ברוטב מוסיפים עומק טעם ויתרונות בריאותיים פוטנציאליים.

תוספות או שדרוגים אפשריים:

כדי להוסיף עוד מעט מרקם וחלבון לסלט הזה, שקול לזרוק פנימה קצת חומוס מבושל או קוביות גבינת פטה. אפשר גם לפזר מלמעלה אגוזים קלויים או זרעים לגימור פריך.

שאלות ותשובות:

  1. האם אפשר להשתמש בפלפלים בצבעים שונים?

    בהחלט! אתה מוזמן להשתמש בכל שילוב של פלפלים שאתה אוהב או שיש בהישג יד.

  1. האם אפשר להכין את הסלט הזה מבעוד מועד?

    כן, אפשר להכין את הפלפלים והרוטב הקלויים מבעוד מועד ולהרכיב את הסלט ממש לפני ההגשה. ניתן לשמור במקרר עד יומיים.

  1. האם אני יכול להתאים את התבלינים לפי הטעם שלי?

    כמובן! אתם מוזמנים להתאים את כמות התבלינים או להוסיף תבלינים אחרים שאתם מעדיפים כדי להתאים אישית את הטעם של הסלט.

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שוקולד מרציפן שלא תשכחו זמן רב

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!
דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!

אורז עם חלב ושמנת מתוקה – מתכון שמיוחד בטעמו
דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

אורז עם חלב ושמנת מתוקה – מתכון שמיוחד בטעמו

דילוג לתוכן