זמן הכנה: הכנת המתכון ייקח כשעתיים.
מתאים ל: מתכון זה מתאים ל-4 אנשים.
רמת קושי: בינונית
מרכיבים להכנת בשר כבש מבושל מרוקאי (אפשר בכל מיני וריאציות)
- 1 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות
- 2 בצלים, קצוצים דק
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית כוסברה טחונה
- ½ כפית כורכום
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 500 מ"ל מרק עוף או ירקות
- 200 גרם משמשים מיובשים, חצויים
- 100 גרם שקדים מולבנים
- כוסברה טרייה או פטרוזיליה לקישוט
מרכיבים חלופיים להכנת בשר כבש מבושל מרוקאי
לגרסה טבעונית, החליפו את בשר הכבש בטופו או סייטן יציב.
לגרסה ללא גלוטן, ודא שמרק העוף או הירקות וכל שאר המרכיבים מאושרים ללא גלוטן.
שלבי הכנת בשר כבש מבושל מרוקאי (אפשרי בכל מיני וריאציות):
הכנת הכבש
- מחממים שמן זית בסיר גדול על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, מטגנים עד לריכוך.
- מוסיפים לסיר את קוביות בשר הכבש תוך ערבוב מדי פעם עד להשחמה מכל הצדדים.
- מערבבים פנימה את קוביות העגבניות, רסק העגבניות וכל התבלינים (ג'ינג'ר, כמון, קינמון, פפריקה, כוסברה, כורכום), מוודאים שהבשר מצופה היטב.
- יוצקים פנימה את מרק העוף או הירקות, מביאים לרתיחה ומכסים. תן לזה להתבשל כשעה עד שהכבש רך.
הוספת הגלייז
- לאחר שעה חושפים את הסיר ומוסיפים את המשמשים המיובשים החצויים והשקדים המולבנים. מערבבים היטב.
- מניחים לתערובת להתבשל עוד 30 דקות, או עד שהרוטב מסמיך מעט והטעמים מתמזגים.
- מתקנים תיבול במלח ופלפל במידת הצורך.
- מגישים את בשר הכבש המרוקאי חם, מעוטר בכוסברה טרייה או פטרוזיליה.
יתרונות תזונתיים של המתכון לבשר כבש מבושל מרוקאי
- חלבון איכותי מבשר כבש מסייע לשיקום וגדילת השרירים.
- שום ובצל עשירים בנוגדי חמצון ובעלי תכונות אנטיבקטריאליות.
- עגבניות מספקות ויטמין C וליקופן, התומך בבריאות הלב.
- משמשים הם מקור טוב לסיבים תזונתיים ואשלגן, מעודדים עיכול ותפקוד תקין של העצבים.
- שקדים עמוסים בשומנים בריאים, חלבון וויטמין E, המועילים לבריאות העור.
תוספות או שדרוגים אפשריים להכנת בשר כבש מבושל מרוקאי
- מגישים את בשר הכבש המרוקאי עם קוסקוס או אורז לארוחה שלמה.
- הוסף קורטוב של דבש או פיזור זעפרן לתוספת מתיקות וארומה.
- שלבו קוביות גזר ותפוחי אדמה לתוספת מרקם וטעם.
שאלות ותשובות:
שאלה: כמה זמן אני יכול לאחסן שאריות?
תשובה: שאריות ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
שאלה: האם אני יכול להקפיא את המנה הזו?
תשובה: כן, ניתן להקפיא את בשר הכבש המבושל בכלי אטום עד 3 חודשים. פשוט להפשיר אותו במקרר למשך הלילה לפני החימום מחדש.
שאלה: האם אפשר להשתמש באגוזים אחרים במקום שקדים?
תשובה: כן, אתה יכול להחליף שקדים בקשיו או בפיסטוקים לפרופיל טעם שונה.
שאלה: האם המתכון הזה חריף?
תשובה: ניתן להתאים את רמת החריפות לפי העדפתכם על ידי הוספת פחות או יותר פפריקה ואבקת צ'ילי.
שאלה: האם אני יכול להכין את המתכון הזה בסיר איטי?
תשובה: בהחלט! משחימים את הכבש ומטגנים את הבצל והשום לפני שמעבירים הכל לסיר איטי. מבשלים על נמוך 6-8 שעות או על גבוה 3-4 שעות.
שאלה: מה אפשר להגיש עם המנה הזו מלבד קוסקוס?
תשובה: אתה יכול להגיש אותו עם לחם שטוח, קינואה או ירקות צלויים לאפשרות ללא גלוטן.
שאלה: האם יש צורך להלבין את השקדים?
תשובה: הלבנת השקדים עוזרת להסיר את הקליפות ומשפרת את המרקם שלהם במנה, אבל אפשר לדלג על שלב זה אם תרצו.
שאלה: האם אפשר להשתמש במשמשים טריים במקום מיובשים?
תשובה: ניתן להשתמש במשמשים טריים, אך התאימו את זמן הבישול בהתאם כיוון שהם ישחררו יותר לחות מאשר משמשים מיובשים.
שאלה: האם אפשר להכין את המנה הזו מבעוד מועד?
תשובה: כן, המנה הזו באמת טעימה יותר למחרת מכיוון שהטעמים הספיקו להתמזג יחדיו. כל שעליך לעשות הוא לחמם אותו בעדינות על הכיריים או במיקרוגל לפני ההגשה.
שאלה: האם אני יכול להוסיף פירות יבשים אחרים למנה זו?
תשובה: כן, אתה יכול להוסיף צימוקים, שזיפים מיובשים או תאנים לתוספת מתיקות ועומק טעם. התאם את הכמות לטעמך.