קציצות עוף מרוקאי ברוטב צהוב

קציצות עוף מרוקאי ברוטב צהוב
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

 

היי, פודיס! היום, אנחנו צוללים לתוך עולם הטעמים של המטבח המרוקאי עם מתכון קפיצי לקציצות עוף ברוטב צהוב. המנה הזו היא רכבת הרים של טעמים, המפגישה את עושר התבלינים המרוקאים ואת החמימות של הכורכום. אז תחגרו, כי בלוטות הטעם שלכם עומדות לצאת למסע!

דמיינו את השווקים ההומים של מרקש, את ניחוח התבלינים המתנוסס באוויר ואת רחש דוכני אוכל הרחוב. משם מגיעה ההשראה לקציצות העוף הללו. המטבח המרוקאי הוא מרבד של טעמים, המושפע ממסורות ברבריות, ערביות וים תיכוניות. המנה שלנו לוכדת את המהות של אוכל מסורתי מרוקאי עם טוויסט.

טוב ל: המתכון הזה משרת 4 נשמות רעבות, מה שהופך אותו למושלם לארוחת ערב משפחתית או למפגש קטן של חברים.

זְמַן: זמן הכנה ובישול ביחד, אתה מסתכל על 45 דקות בערך. לא רע למנה מפוצצת בטעם!

רמת קושי: בינוני. זה לא מדע טילים, אבל זה גם לא טיול בפארק. תתכוננו להפשיל שרוולים!

הכנת קציצות עוף מרוקאי ברוטב צהוב רכיבים

  • לקציצות:
  • 500 גרם עוף טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • ביצה 1
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כוסברה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כוסברה טרייה, קצוצה (לקישוט)
  • לרוטב הצהוב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית פפריקה
  • 400 גרם עגבניות משומרות, מרוסקות
  • 1 כוס מרק עוף
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)

איך להכין קציצות עוף מרוקאי ברוטב צהוב שלבי הכנה

  1. שלב 1: הכנת הקציצות
  2. מערבבים בקערה גדולה עוף טחון, בצל קצוץ, שום טחון, פירורי לחם, ביצה, כמון, כוסברה, מלח ופלפל.
  3. יוצרים קציצות קטנות בקוטר של כ3 ס"מ ומניחים בצד.
  4. שלב 2: קסם רוטב צהוב
  5. מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית. מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה.
  6. מוסיפים כורכום, ג'ינג'ר טחון ופפריקה. מערבבים עד לארומטיות.
  7. יוצקים פנימה עגבניות מרוסקות ומרק עוף. מביאים לרתיחה.
  8. מניחים בעדינות את כדורי העוף לתוך הרוטב. תנו להם להתבשל כ20 דקות, והופכים מדי פעם.
  9. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  10. שלב 3: מגישים ומקשטים
  11. מפזרים מעל הקציצות כוסברה טרייה ופטרוזיליה.
  12. מגישים על קוסקוס או אורז, סופגים את הרוטב הטעים הזה.

יתרונות תזונתיים

  • מנה זו עמוסה בחלבון רזה מהעוף, ומתהדרת גם ביתרונות האנטי דלקתיים של כורכום. 
  • התבלינים מוסיפים לא רק טעם אלא גם הטבות בריאותיות פוטנציאליות, מה שהופך אותה לארוחה מעוגלת היטב.

אפשרויות חלופיות

לאוכלי כשרות, אתם יכולים להחליף את העוף בהודו טחון ולוודא שפירורי הלחם שלכם מאושרים כשרות. קלי קלות!

טיפים לשיפור

  •  ניסוי עם רמות התבלינים. אם אתה מרגיש נועז, הוסף קורט קאיין לבעיטה נוספת.
  •  מכינים מנה כפולה מהרוטב הצהוב ומקפיאים אותו. זה מציל חיים עבור הימים העצלים שבהם רוצים ארוחה מהירה וטעימה.
  •  נסו לאפות את הקציצות בתנור לטוויסט קצת יותר בריא.

הנה לכם  קציצות עוף מרוקאי ברוטב צהוב כורכום. עכשיו לך, תבשל סערה ותן לטעמים להעביר אותך לרחובות התוססים של מרוקו!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

טופו מוקפץ עם פטריות
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

טופו מוקפץ עם פטריות – מנה טעימה ומשביעה

סלט וואקמה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לסלט וואקמה עשיר במינרלים וסיבים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

קרפ כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון קרפ כשר לפסח בטעם מטורלל

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

דילוג לתוכן