מתכון סלט סלק מרוקאי של אמהות מזרחיות בטעם גן עדן

מתכון סלק סלק מרוקאי של אמהות מזרחיות כאלה בטעם גן עדן
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

סלט סלק מרוקאי הוא מנה תוססת ומלאת טעם המשלבת את המתיקות של הסלק עם מרכיבים טריים וטעימים. הסלט הזה הוא לא רק חגיגה לעיניים עם האדומים העמוקים והמבטאים הבהירים שלו, אלא גם תערובת מענגת של מרקמים וטעמים. זהו מתכון מאמות כזה בסגנון "אמהות מבשלות" עם טעמים מזרחיים כמו שאתם (כנראה) אוהבים. אנחנו אמנם לא חיים כהן, חן במטבח או ניקי, אבל מבטיחים לכם מתכון פיגוזי ברמה גבוהה.

סלט סלק בסגנון  מרוקאי זוהי תוספת מושלמת או ארוחה קלה בפני עצמה, המציעה אפשרות מזינה וטעימה, משביעה ומרעננת כאחד. זמן ההכנה לסלט זה קצר יחסית, במיוחד אם משתמשים בסלק מבושל מראש, מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית לארוחת צהריים מהירה או לתוספת מרשימה לארוחת ערב. צפו להקדיש כ-20 דקות להכנת המנה הזו אם הסלק כבר מבושל.

כמה זמן להכין מתכון לסלט סלק מרוקאי: כ-20 דקות עם סלק מבושל מראש.

נתחיל באיסוף המרכיבים לסלט המענג הזה.

אז איך מכינים סלט סלק מרוקאי – ראשית הרכיבים

כל המרכיבים מוכנים הופכים את תהליך ההכנה לחלק ומהנה יותר. מתכון זה משתמש בשילוב של מצרכי טריים ומזווה כדי ליצור מנה מפוצצת בטעם.

רכיבים:

  • 4 סלק בינוני, מבושל, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 2 כפיות כמון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונלי: גבינת פטה מפוררת או אגוזי מלך קצוצים לציפוי

אם אתם מחפשים להתאים את המתכון הזה לצרכים תזונתיים שונים, הנה כמה חלופות:

  • גרסה טבעונית: ודא שהתוספות האופציונליות הן טבעוניות, כגון שימוש בחלופת פטה טבעונית או הדבקה עם אגוזים.
  • ללא גלוטן: מתכון זה נטול גלוטן באופן טבעי.
  • ללא אגוזים: פשוט השמיט את אגוזי המלך או החליפו אותם בזרעים כמו דלעת או חמניות לתוספת קראנצ'יות.

עכשיו, בואו נעבור להרכבת הסלט הטעים הזה.

איך מכינים סלט סלק מרוקאי – השלבים

  1. כשהמרכיבים שלכם מוכנים, הגיע הזמן להרכיב את הסלט.
  2. מערבבים בקערה גדולה את קוביות הסלק, שמן הזית, מיץ הלימון, הכמון והקינמון. מערבבים היטב כדי להבטיח שהסלקים יהיו מצופים באופן אחיד ברוטב.
  3. מוסיפים לקערה את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים ומערבבים לפיזור עשבי התיבול בכל הסלט.
  4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. אם רוצים, מעלים את הסלט גבינת פטה מפוררת או אגוזי מלך קצוצים לתוספת מרקם וטעם.

סלט הסלק המרוקאי שלך מוכן עכשיו להגשה! תיהנו ממנו כמנה ראשונה תוססת, ארוחת צהרים בריאה או תוספת צבעונית שתאיר כל שולחן.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

סושי פירות מתכון
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סושי פירות מתכון – הדרך המתוקה והמרעננת ליהנות מסושי קיצי וססגוני!

מתכון לבמיה תאילנדית - מרענן, חמוץ-מתוק ועם ארומה מיוחדת במינה!
0/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לבמיה תאילנדית – מרענן, חמוץ-מתוק ועם ארומה מיוחדת במינה!

מרק עגבניות צלויות בתנור: המתכון המושלם לחורף חמים ונעים
5/5
זמן הכנה:
76 דק׳

מרק עגבניות צלויות בתנור: המתכון המושלם לחורף חמים ונעים

כשמדובר על פרגית על האש, המרינדה המושלמת היא זו שהופכת את המנה למדהימה, ממכרת ומעלפת. בואו נכין יחד מרינדה שלא תשכחו לעולם, ושתמיד תרצו לחזור אליה שוב ושוב.
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מרינדה מדהימה ומשגעת לפרגית על האש – המתכון המושלם והאגדי

עוגיות פשוטות של פעם (ילדים עפים על זה!)
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

עוגיות פשוטות של פעם (ילדים עפים על זה!)

עוגת שוקולד פשוטה שילדים אוהבים (מתכון קל וממכר!)
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

עוגת שוקולד פשוטה שילדים אוהבים (מתכון קל וממכר!)

דילוג לתוכן