התענגו על הטעמים העשירים והארומטיים של צלי הכתף העסיסי הזה, בשילוב עם תערובת פטריות דשנה.
המתכון הזה מעלה את נתח הבשר האגדי מס' 5 (צלי כתף) למנה עיקרית משגעת, משופעת בתערובת של תבלינים ועשבי תיבול המבטיחים חגיגה לחושים. מנה זו, אידיאלית לארוחת ערב משפחתית מנחמת או לאירוע מיוחד, משלבת את העדינות של בשר בבישול איטי עם הטוב האדמה של פטריות, ויוצרת סימפוניה של טעמים שתשאיר בך חשק לעוד.
איך להכין בשר מספר 5 בסטייל מרוקאי – הרכיבים
- 1 נתח בשר מס' 5 (צלי כתף בקר)
- 800 גרם פטריות שמפיניון
- ערמונים (לא חובה אבל משדרג ומומלץ)
- ½ כף אבקת מרק עוף
- 1 כפית פפריקה
- 5-6 שיני שום
- 1 בצל גדול
- 1 שקית רוטב צלי
- קורט מלח
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- ½ כפית כורכום
- 3-4 עלי דפנה
- 5-6 גרגירי פלפל אנגלי
- 3-4 פלפלי סודניה לחריפות (לא חובה)
- 1½ כוסות מים חמים
- חופן כוסברה קצוצה לקישוט
איך מכינים בשר בקר כתף מרוקאי (בשר 5) – שלב אחר שלב
- בסיר לחץ מניחים את הבשר, פלפל אנגלי, עלי דפנה ומספיק מים כדי להגיע לגובה הבשר. מבשלים בלחץ במשך 40 דקות.
- מניחים לבשר להתקרר לחלוטין. באופן אידיאלי, מקררים אותו למשך הלילה ופורסים אותו למחרת.
- בסיר גדול מטגנים את רצועות הבצל עד שהן מזהיבות קלות.
- מוסיפים את השום הפרוס דק ומאדים כמה שניות.
- מנמיכים את האש ומערבבים היטב.
- מוסיפים פנימה את התבלינים – פלפל שחור, מלח, כורכום, פפריקה ואבקת מרק עוף.
- ממיסים את אבקת הרוטב הצלוי בכוס מים חמים ומוסיפים אותה לסיר יחד עם עלי דפנה, פלפל אנגלי וסודניה.
- מסדרים את פרוסות הבשר בסיר ומפזרים מעל את הפטריות.
- יוצקים פנימה עוד חצי כוסות מים חמים, מוודאים שהבשר מכוסה מעט. מביאים לרתיחה ואז מכסים את הסיר.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מסמיך והבשר הופך רך. מדי פעם, לנער בעדינות את הסיר כדי לערבב.
- שתי דקות לפני סיום הבישול מפזרים כוסברה קצוצה ומכבים את האש.
הגישו את צלי הכתף המשגע הזה עם הרוטב העשיר שלו ותיהנו מארוחה מזינה כמו שהיא טעימה.