היי, פודיס! היום אנחנו צוללים לתוך העולם העשיר והארומטי של המטבח המרוקאי עם מנה מפנקת ומזינה כאחד – מרק שעועית מרוקאית. למרק הלבבי הזה שורשיו טבועים עמוק בתרבות התוססת של צפון אפריקה, שבה טעמים עזים ותבלינים ארומטיים מתאחדים בריקוד קולינרי.
מרק שעועית מרוקאי הוא יצירת מופת קולינרית המשקפת את ההשפעות המגוונות של התרבויות הברבריות, הערביות והים תיכוניות. המרק הזה, הידוע בתבלינים החמים והארומטיים שלו, הפך למרכיב עיקרי במשקי בית מרוקאים, ומפגיש משפחות על קערה מהבילה של טוב. השילוב של חומוס, עדשים וסימפוניה של תבלינים יוצר חוויה קולינרית שהיא לא פחות מפיצוץ טעמים.
מנות וזמן: מתכון זה מניב כ-6 מנות, מה שהופך אותו מושלם לארוחת ערב משפחתית או הכנה לארוחה לשבוע. זמן ההכנה הוא כ-20 דקות, עם שעה נוספת לבישול.
רמת קושי: הייתי מדרג את המתכון הזה כקל-בינוני. זה פשוט, אבל מערך התבלינים עשוי לדרוש מעט ביטחון במטבח. אל דאגה, עם זאת – התוצאה שווה את זה!
הכנת מרק שעועית מרוקאי- רכיבים
- 1 כוס חומוס מיובש, מושרה ללילה
- 1 כוס עדשים מיובשות
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 3 שיני שום, קצוצות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 2 עגבניות קצוצות
- 1 פלפל חריף קצוץ
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית כורכום טחון
- 1/2 כפית קינמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 ליטר מרק ירקות
- כוסברה טרייה או פטרוזיליה לקישוט
איך להכין מרק שעועית מרוקאי- שלבי הכנה
- משרים את החומוס היבש ללילה בהרבה מים. יש לשטוף אותם ביסודיות לפני השימוש.
- בסיר גדול מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים בצל ושום קצוצים, מטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את קוביות הגזר, הפלפל והעגבניות. מבשלים עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- מערבבים פנימה את החומוס והעדשים המושרים. מערבבים היטב.
- מוסיפים כמון טחון, כוסברה, פפריקה מעושנת, כורכום, קינמון, מלח ופלפל. מערבבים כדי לצפות את החומרים בתבלינים.
- יוצקים פנימה את מרק הירקות. מביאים את המרק לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ונותנים לו להתבשל במשך 45-60 דקות עד שהחומוס והעדשים רכים.
- מתקנים תיבול אם צריך. מקשטים בכוסברה טרייה או פטרוזיליה לפני ההגשה.
יתרונות תזונתיים
המרק הזה הוא מעצמה של תזונה.
- חומוס ועדשים מספקים מקור מצוין לחלבון צמחי, סיבים ומינרלים חיוניים.
- השילוב של ירקות מוסיף מגוון ויטמינים, מה שהופך אותה לארוחה בריאה ומאוזנת היטב.
טיפים חלופיים
- אפשרות כשרה: ודא שלמרק הירקות והשימורים שלך (כמו חומוס) יש אישור כשרות מתאים.
- הגברת חלבון: הוסף עוף מבושל או טלה לתוספת חלבון.
- שינוי במרקם: מערבבים חלק מהמרק לקבלת מרקם קרמי יותר תוך שמירה על שעועית שלמה וירקות למרקם.
טיפים לבישול
- סבילות לתבלינים: התאם את רמות התבלינים לפי טעמכם. המטבח המרוקאי מחבק לעתים קרובות טעמים עזים, אבל אל תהסס להפחית אותו אם אתה מעדיף.
- קסם שאריות: כמו מרקים רבים, זה טעים אפילו יותר למחרת כשהטעמים מתערבבים ומעמיקים.
אז הנה לכם – מרק שעועית מרוקאי מחמם נפש, קל להכנה ולא פחות טעים. אספו את המרכיבים שלכם, אמצו את הניחוחות ותיהנו מהטעם של מרוקו ממש במטבח שלכם!