מאפה בשר טחון בבצק שמרים טרי ואוורירי

מאפה בשר טחון בבצק שמרים טרי ואוורירי

מאפה בשר טחון בבצק שמרים טרי ואוורירי
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
8 מנות
כשרות:
בשרי

ההתפנקות עם מאפה בשר טחון עטוף בבצק שמרים אוורירי היא חוויה מנחמת, המזכירה ארוחות ביתיות והתכנסויות עם אנשים אהובים. מתכון זה משלב מילוי בשר טחון מלוח עם בצק רך וכרית, ויוצר מאפה מענג המושלם לכל אירוע. מהכנת הבצק ועד לאפיית המאפים ועד לשלמות זהובה, המתכון הזה לוקח כשעתיים להשלמתו.

איך מכינים מאפה בשר טחון בבצק שמרים – המרכיבים

להכנת מאפה בשר טחון בבצק שמרים תזדקקו ל:

לבצק השמרים:

  • 300 גרם קמח לכל מטרה
  • 7 גרם שמרים אינסטנט
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 150 מ"ל חלב חם
  • 50 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת

למילוי הבשר הטחון:

  • 300 גרם בשר טחון (בקר, כבש או תערובת)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית, החליפו את הבשר הטחון בחלופה על בסיס צמחי כמו עדשים או חלבון צמחי במרקם.
  • השתמשו בחלב ללא חלב וחמאה טבעונית לבצק השמרים כדי שיהיה ידידותי לטבעוני.
  • החלף קמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן לגרסה ללא גלוטן של הבצק.

איך להכין מאפה בשר טחון בבצק שמרים – השלבים

  1. מערבבים בקערת מיקסר את הקמח, שמרי האינסטנט, הסוכר והמלח לבצק השמרים.
  2. מוסיפים לחומרים היבשים בהדרגה את החלב החם והחמאה המומסת תוך כדי ערבוב עד שנוצר בצק.
  3. ללוש את הבצק על משטח מקומח כ-5-7 דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
  4. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד להכפלת נפחו.
  5. בזמן שהבצק תופח מכינים את מלית הבשר הטחון. מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית.
  6. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ והשום הטחון ומבשלים עד לריכוך, כ-3-4 דקות.
  7. מוסיפים את הבשר הטחון למחבת ומבשלים עד להשחמה, תוך כדי הבישול מפרקים אותו בעזרת כף.
  8. מערבבים פנימה את הכמון הטחון, הפפריקה, המלח והפלפל ומבשלים עוד 2-3 דקות. מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר מעט.
  9. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (מאוורר 160 מעלות צלזיוס) או שווה ערך.
  10. מחוררים את הבצק התפוח ומחלקים אותו לחלקים שווים.
  11. מרדדים כל נתח בצק לעיגול או מלבן, בהתאם להעדפתכם.
  12. מניחים כף ממילוי הבשר הטחון על חצי מכל עיגול או מלבן בצק, ומשאירים גבול סביב השוליים.
  13. מקפלים את החצי השני של הבצק על המילוי ומהדקים היטב את השוליים לאטימה.
  14. מניחים את המאפים הממולאים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים את החלק העליון בביצה טרופה לגימור זהוב (לא חובה).
  15. אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות או עד שהמאפים מזהיבים ומבושלים.
  16. מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט לפני ההגשה.

תיהנו ממאפי הבשר הטחון הטעימים האלה חמימים מהתנור, מושלמים לארוחה נעימה או חטיף מענג.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות בשר מבושלות שיגרמו לכם להתמכר!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שוקולד מרציפן שלא תשכחו זמן רב

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!
דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סופלה פרווה במיקרו – מתכון מהיר וטעים!

דילוג לתוכן