קציצות ברוטב עגבניות היא מנה קלאסית ומנחמת שניתן להכין במהירות ובקלות, מה שהופך אותה למושלמת לארוחה דשנה כשחסר לכם זמן. גרסה זו של המתכון נועדה להיות מוכנה תוך 10 דקות בלבד, תוך שימוש בכמה מרכיבים ושלבים פשוטים כדי ליצור מנה טעימה שבטוח תספק. הקציצות נימוחות ועסיסיות, מבושלות ברוטב עגבניות עשיר ומתובל בדיוק כמו שצריך.
בואו נאסוף את המרכיבים כדי להתחיל להכין את הקציצות הטעימות האלה ברוטב עגבניות.
איך להכין קציצות ברוטב עגבניות ב 10 דקות של עבודה – המרכיבים
לפני שנתחיל לבשל, חשוב שכל המרכיבים יהיו מוכנים כדי להבטיח שתהליך הבישול יעבור בצורה חלקה ומהירה.
- 500 גרם בשר בקר טחון או בשר טחון המועדף עליכם
- 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן מראש (כ-500 מ"ל)
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית אבקת בצל
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- אופציונלי: עשבי תיבול טריים קצוצים (כמו בזיליקום או פטרוזיליה) לקישוט
כעת, בואו נסתכל על כמה אפשרויות מרכיב חלופיות כדי לספק העדפות תזונתיות שונות.
אפשרויות רכיבים חלופיים
לגרסה נטולת גלוטן, ודא שרוטב העגבניות וכל מרכיב נוסף נטולי גלוטן. כדי להפוך את המתכון הזה לצמחוני או טבעוני, השתמשו בחלופות בשר טחון מהצומח ובדקו שרוטב העגבניות נקי ממוצרים מן החי.
בואו נעבור לשלבים להכנת הקציצות שלכם ברוטב עגבניות תוך 10 דקות בלבד.
איך מכינים קציצות ברוטב עגבניות 10 דקות – השלבים
בצע את השלבים הפשוטים הבאים כדי ליצור ארוחה טעימה תוך זמן קצר.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
- בזמן שהשמן מתחמם, מערבבים במהירות את הבשר הטחון עם אבקת שום, אבקת בצל, מלח ופלפל.
- יוצרים מהתערובת קציצות קטנות בקוטר של כ-2 ס"מ.
- מניחים את הקציצות במחבת ומבשלים כ-2 דקות מכל צד עד שהן משחימות.
- יוצקים את רוטב העגבניות על הקציצות, מכסים אותן לחלוטין.
- מכסים את המחבת, מנמיכים את האש לבינונית ונותנים לקציצות להתבשל ברוטב כ-5 דקות.
- בודקים שהקציצות מבושלות ואז מסירים מהאש.
- מקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים ומגישים מיד.
תהנו מהקציצות שלכם ברוטב עגבניות, מנה מהירה ומשביעה שלא מתפשרת על הטעם למרות זמן הבישול הקצר. מושלם עבור הלילות העמוסים שבהם אתה רוצה ארוחה מנחמת מבלי לבלות שעות במטבח.