מתכון לפירה במיקרו – קליל וטעים בטירוף

מתכון לפירה במיקרו – קליל וטעים בטירוף

מתכון לפירה במיקרו
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
חלבי

פירה הוא אוכל מנחם קלאסי שאהוב על רבים ברחבי העולם.

תפוחי האדמה הם קרמיים, אווריריים וכל-כך טעימים.

המתכון הזה לפירה במיקרוגל הוא דרך נוחה ומהירה ליהנות מהמנה המנחמת הזו ללא צורך במים רותחים או ללכלך סירים ומחבתות נוספות.

איך להכין פירה במיקרו?

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/4 כוס חלב (או אלטרנטיבה נטולת חלב כמו חלב שקדים לאוכלי כשר או רגיש ללקטוז)
  • 2 כפות חמאה (או חמאה טבעונית לאופציה ללא חלב)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונלי: עירית קצוצה או פטרוזיליה לקישוט

איך מכינים פירה במיקרו?

  1. מניחים את קוביות תפוחי האדמה בקערה המתאימה למיקרוגל ומוסיפים שפריץ מים כדי לעזור להם לאדות. מכסים את הקערה במכסה או צלחת המתאימים למיקרוגל.
  2. מכניסים למיקרוגל את תפוחי האדמה בחום גבוה במשך 8-10 דקות, או עד שהם רכים במזלג ומעוכים בקלות.
  3. מוציאים בזהירות את הקערה מהמיקרוגל ומנקזים את עודפי המים.
  4. מוסיפים את החלב והחמאה לקערת תפוחי האדמה המבושלים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. השתמשו במועך תפוחי אדמה או במזלג כדי לרסק את תפוחי האדמה עד שהם מגיעים לסמיכות הרצויה. לקבלת פירה שמנת יותר, אפשר להשתמש במיקסר ידני חשמלי, אך שימו לב לא לערבב יתר על המידה, כי זה יכול להפוך אותם לדביקים.
  6. טועמים את הפירה ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  7. אם רוצים, מפזרים עירית קצוצה או פטרוזיליה על הפירה לקבלת תוספת של צבע וטעם.

מגישים את הפירה חם כתוספת שתלווה את המנה העיקרית האהובה עליכם, כמו עוף צלוי, סטייק בגריל או ירקות מוקפצים.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

עוגה בחושה עם קמח שקדים ללא סוכר שתקסום לכם

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

אורז עם ברוקולי: המתכון שיעשיר את השולחן שלך

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות בשר מבושלות שיגרמו לכם להתמכר!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

דילוג לתוכן