מתכון פירה אפונה הוא מנה קלה להכנה ותוספת מושלמת לצד מגוון רחב של מנות עיקריות, מבשרים צלויים ועד צלחות צמחוניות. המרקם הקרמי והטעם המתוק של האפונה, הופכים את המתכון הזה לאהוב על כל הגילאים.
כמה זמן להכין מתכון פירה אפונה: כ-20 דקות.
אופן הכנת פירה אפונה – מצרכים:
- 500 גרם אפונה טרייה או קפואה
- 2 כפות חמאה ללא מלח
- 3 כפות שמנת עם אחוזי שומן גבוהים
- מלח לטעימה
- פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
הערה על חלופות:
מתכון זה ניתן להתאמה בקלות לצרכים תזונתיים שונים. לגרסה טבעונית, החליפו את החמאה בחלופה צמחית והשתמשו בקרם ללא חלב. למנה מופחתת שומן ניתן להשתמש בחלב דל שומן במקום שמנת, אם כי התוצאה עשויה להיות פחות סמיכה.
איך מכינים פירה אפונה – השלבים
- אם משתמשים באפונה טרייה, קלפו אותה. אם משתמשים בקפואים, ודא שהם מופשרים לחלוטין.
- מביאים לרתיחה סיר עם מים מומלחים קלות. מוסיפים את האפונה ומבשלים 3-4 דקות, או עד שהם רכים.
- מסננים את האפונה ומחזירים לסיר. מוסיפים את החמאה והשמנת.
- מועכים את האפונה עם מועך תפוחי אדמה או מערבבים עם בלנדר ידני לקבלת מרקם חלק יותר.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מגישים חם.
יתרונות תזונתיים של המתכון
אפונה היא מקור פנטסטי לויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין K, ויטמין C. היא גם עשירה בסיבים תזונתיים ובחלבון, מה שהופך אותה לאופציה מצוינת עבור אלה המחפשים להוסיף מזונות עתירי סיבים לתזונה שלהם.