מתכון לפירה אפונה תתכוננו להתמכר

מתכון לפירה אפונה תתכוננו להתמכר

מתכון לפירה אפונה
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
20 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
חלבי

מתכון פירה אפונה הוא מנה קלה להכנה ותוספת מושלמת לצד מגוון רחב של מנות עיקריות, מבשרים צלויים ועד צלחות צמחוניות. המרקם הקרמי והטעם המתוק של האפונה, הופכים את המתכון הזה לאהוב על כל הגילאים.

כמה זמן להכין מתכון פירה אפונה: כ-20 דקות.

אופן הכנת פירה אפונה – מצרכים:

  • 500 גרם אפונה טרייה או קפואה
  • 2 כפות חמאה ללא מלח
  • 3 כפות שמנת עם אחוזי שומן גבוהים
  • מלח לטעימה
  • פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם

הערה על חלופות:

מתכון זה ניתן להתאמה בקלות לצרכים תזונתיים שונים. לגרסה טבעונית, החליפו את החמאה בחלופה צמחית והשתמשו בקרם ללא חלב. למנה מופחתת שומן ניתן להשתמש בחלב דל שומן במקום שמנת, אם כי התוצאה עשויה להיות פחות סמיכה.

איך מכינים פירה אפונה – השלבים

  • אם משתמשים באפונה טרייה, קלפו אותה. אם משתמשים בקפואים, ודא שהם מופשרים לחלוטין.
  • מביאים לרתיחה סיר עם מים מומלחים קלות. מוסיפים את האפונה ומבשלים 3-4 דקות, או עד שהם רכים.
  • מסננים את האפונה ומחזירים לסיר. מוסיפים את החמאה והשמנת.
  • מועכים את האפונה עם מועך תפוחי אדמה או מערבבים עם בלנדר ידני לקבלת מרקם חלק יותר.
  • מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מגישים חם.

יתרונות תזונתיים של המתכון

אפונה היא מקור פנטסטי לויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין K, ויטמין C. היא גם עשירה בסיבים תזונתיים ובחלבון, מה שהופך אותה לאופציה מצוינת עבור אלה המחפשים להוסיף מזונות עתירי סיבים לתזונה שלהם.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

עוגה בחושה עם קמח שקדים ללא סוכר שתקסום לכם

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

אורז עם ברוקולי: המתכון שיעשיר את השולחן שלך

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות בשר מבושלות שיגרמו לכם להתמכר!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סלט סלרי ותפוחים: המתכון שישווה למנות במסעדות

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

לימונדה גרוס: המתכון שהכל אוהבים לצלול אליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

סימה ביטון מתכונים עוף – טעמים שצריך לטעום!

דילוג לתוכן