מתכון לטבחה טריפולטאית מדהימה

מתכון לטבחה בשר ותפוחי אדמה
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

תבשיל טריפוליטני, הידוע גם בשם "שורבה", הוא מאכל לובי מסורתי המגיע מאזור טריפוליטניה. התבשיל הלבבי הזה משקף את הטעמים של המטבח הצפון אפריקאי, ומציע תערובת הרמונית של תבלינים ארומטיים, ירקות וחלבונים. השימוש בחומוס, טלה או בקר, ובתערובת של ירקות יוצרים מנה עשירה ומשביעה שהיא לא רק טעימה אלא גם חגיגה של מסורות קולינריות אזוריות. תבשיל זה הוא אפשרות מנחמת ומזינה, כמוכן, התבשיל מושלם כארוחה עיקרית בימים קרירים.

איך מכינים טבחה טריפולטאית-רכיבים

  • 1 קילו בשר תבשיל טלה או בקר, חתוך לקוביות
  • 1 כוס חומוס מיובש, מושרה ללילה (או חומוס משומר)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 זוקיני, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל חריף, חתוך לקוביות
  • 1 קופסת עגבניות (14 אונקיות) חתוכות לקוביות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1/2 כפית פלפל קאיין (להתאים לפי הטעם)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 6 כוסות מרק בקר או ירקות
  • כוסברה טרייה או פטרוזיליה, קצוצה (לקישוט)
  • פלחי לימון (להגשה)

הוראות להכנת טבחה טריפולטאית

  1. מכינים את החומוס: אם משתמשים בחומוס מיובש, משרים אותם למשך הלילה. מסננים ושוטפים לפני השימוש. אם משתמשים בחומוס משומרים, שוטפים אותם במים קרים ומניחים בצד.
  2. משחימים את הבשר: בסיר גדול מחממים שמן זית על אש בינונית-גבוהה. משחימים את קוביות הטלה או הבקר מכל הצדדים. שלב זה משפר את טעם התבשיל.
  3. מטגנים לארומה: מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ דק והשום הטחון. מטגנים עד שהבצל שקוף והשום ריחני.
  4. מוסיפים תבלינים: מערבבים פנימה כמון טחון, כוסברה טחונה, קינמון טחון, כורכום טחון, פלפל קאיין, מלח ופלפל שחור. תנו לתבלינים לצלות במשך דקה כדי לשחרר את הטעמים שלהם.
  5. מוסיפים ירקות: מוסיפים לסיר את קוביות הגזר, תפוחי האדמה, הקישואים והפלפל. מבשלים כמה דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  6. משלבים עגבניות וחומוס: יוצקים פנימה את קוביות העגבניות עם המיצים שלהן ומוסיפים רסק עגבניות. מערבבים היטב. מוסיפים את גרגירי החומוס המושרים והסחוטים.
  7. יוצקים מרק: יוצקים את מרק הבקר או הירקות, מוודאים שהמרכיבים מכוסים היטב. מביאים את התבשיל לרתיחה.
  8. מבשלים עד לריכוך: מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לתבשיל להתבשל במשך 1.5 עד 2 שעות או עד שהבשר והחומוס רכים. מתקנים את התיבול לפי הצורך.
  9. מגישים ומקשטים: מצקת את התבשיל הטריפוליטני לקערות. מקשטים כל מנה בכוסברה טרייה קצוצה או פטרוזיליה. מגישים עם חתיכות לימון בצד לפרץ של טעם הדרים.

יתרונות תזונתיים

  • תכולת חלבון גבוהה: השילוב של כבש או בקר וחומוס מספק כמות יפה של חלבון, ותורם לבריאות השרירים ולרווחה הכללית.
  • עשיר בסיבים: חומוס הוא מקור מצוין לסיבים תזונתיים, מקדם בריאות מערכת העיכול ועוזר לשמור על תחושת שובע.
  • ויטמינים ומינרלים: מבחר הירקות בתבשיל תורם ויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל ויטמין C, אשלגן וחומצה חומצה.
  • תבלינים אנטי דלקתיים: התבלינים שנעשה בהם שימוש, כמון, כוסברה וכורכום, ידועים בתכונות האנטי דלקתיות הפוטנציאליות שלהם.
  • פרופיל תזונתי מאוזן: תבשיל זה מציע שילוב מאוזן של חלבון, פחמימות ושומנים בריאים, מה שהופך אותו לאפשרות ארוחה משביעה ומזינה.

תתפנקו בחוויה העשירה ומלאת הטעם של תבשיל טריפוליטני, מנה המקיפה את המורשת הקולינרית של אזור טריפוליטניה בלוב.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לאונטריב בבישול ארוך
5/5
זמן הכנה:
240 דק׳

מנת האונטריב בבישול ארוך שתשאיר את כולם פעורי פה!

רוטב בשמל למוסקה
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לרוטב בשמל למוסקה שרק יחמיא למוסקה שלך

סביח
5/5
זמן הכנה:
73 דק׳

מתכון לסביח על סטרואידים: המנה שתגרום לכם להתמכר מהביס הראשון!

מתכון לקמפרי אבטיח
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

הקוקטייל הכי רענן שתשתו השנה: קמפרי אבטיח עם טוויסט מפתיע!

מתכון למאי טאי
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מסע טעמים טרופי: המאי טאי המושלם שישגר אתכם לחופי הוואי

קוקטייל מנהטן: המשקה האלגנטי והקלאסי
5/5
זמן הכנה:
5 דק׳

קוקטייל מנהטן: המשקה האלגנטי והקלאסי

דילוג לתוכן