אוהבים פילה עוף במרינדה בתנור? יש לנו הפעם מתכון מעולה עבורכם!
התענגו על הרכות והטעמים העשירים של פילה עוף במרינדה בתנור, שנועד להחדיר לבשר תערובת מענגת של תבלינים ועשבי תיבול, כל זאת תוך שמירה על עסיסי ועסיסי במהלך האפייה. המנה הזו של פילה עוף אפוי בתנור ועסיסי, אידיאלית לכל יום בשבוע, משלבת את קלות ההכנה עם תוצאות גורמה. הזמן הכולל הדרוש למתכון זה, כולל מרינדה, הוא כשעתיים ו-30 דקות.
איך להכין פילה עוף במרינדה בתנור – הרכיבים
לפני שנצא להרפתקה הקולינרית הזו, בואו נסכם את המרכיבים הדרושים ליצירת המנה מעוררת הפה הזו. התערובת הנכונה של מרכיבים תשרת את העוף במרינדה, ותחדיר בו טעמים המתעוררים לתנור.
- 4 פילה עוף (כ-200 גרם כל אחד)
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מלימון 1
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כף דבש
- 2 כפיות פפריקה
- 1 כפית אורגנו מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
הצעות לרכיבים חלופיים
כדי להתאים מתכון זה לצרכים או להעדפות תזונתיות שונות, שקול את הדברים הבאים:
- גרסה טבעונית: החליפו פילה עוף בחלופה על בסיס צמחי כמו טופו או סייטן. כוונו את זמן הכבישה בהתאם.
- לבעיטה נוספת, הוסיפו למרינדה קורט פתיתי צ'ילי או פלפל קאיין.

הכנת פילה עוף במרינדה בתנור
איך מכינים פילה עוף במרינדה – השלבים
כשהמרכיבים שלנו מוכנים, הגיע הזמן לחבר הכל ביחד. השלבים האלה ידריכו אותך ליצור מנת עוף בטעם ועסיס.
- טורפים בקערה שמן זית, מיץ לימון, שום טחון, דבש, פפריקה, אורגנו, מלח ופלפל.
- מניחים את פילה העוף בכלי רדוד ויוצקים עליהם את המרינדה, מוודאים שהם מצופים היטב.
- מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות, או למשך הלילה לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את פילה העוף הכבוש על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור במשך 20-25 דקות, או עד שהעוף מבושל היטב ומזהיב.
- מוציאים מהתנור ונותנים לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
פילה עוף במרינדה זה הוא לא רק תענוג לבלוטות הטעם שלך, אלא גם מנה רב-תכליתית שמשתלבת היטב עם צדדים שונים, מירקות קלויים ועד פירה שמנת. תיהנו מפרץ הטעמים ומהעסיסיות העדינה של העוף בכל ביס!