היי, פודיס! היום אנחנו צוללים לתוך העולם המופלא של עוגת שיש, אבל עם טוויסט בריא ללא תוספת סוכר. המתכון הזה מושלם למי שרוצה פינוק נטול רגשות אשם מבלי להתפשר על הטעם. בין אם אתם עוקבים אחר צריכת הסוכר שלכם, עוקבים אחר דיאטה ספציפית או סתם משתוקקים לקינוח בריא, עוגת השיש הזו תספק אתכם.
עוגת שיש היא קלאסיקה נצחית שמקורה בשורשיה לגרמניה של המאה ה19. אפקט השייש הייחודי מגיע משילוב בלילות וניל ושוקולד. עם השנים, זה הפך לפינוק אהוב ברחבי העולם, התפתח כדי להתאים לטעמים שונים ולהעדפות תזונתיות.
תשואה וקושי:
מתכון זה מניב כ12 מנות. לגבי קושי, ניתן לדרג אותו כקל-בינוני. זה די פשוט, אבל השיש עשוי לדרוש מעט תרגול אם אתם מכוונים למערבולות מושלמות לתמונה.
הכנת עוגת שיש ללא סוכר רכיבים
- 2 כפות של קמח
- 1 1/2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס רסק תפוחים לא ממותק
- 1/2 כוס שמן צמחי
- 3 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס אבקת קקאו לא ממותק
- 1/4 כוס חלב (חלבי או על בסיס צמחי)
- 1/4 כוס שוקולד מריר קצוץ (לפחות 70% קקאו)
איך מכינים עוגת שיש ללא סוכר שלבי הכנה
- מחממים את התנור ל180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס). משמנים ומקמחים תבנית אפייה מלבנית בגודל סטנדרטי (בערך 22X33 ס"מ).
- בקערה בינונית, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. הניחו את התערובת היבשה הזו בצד.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את רסק התפוחים, שמן צמחי, ביצים ותמצית וניל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהם מתאחדים. היזהר לא לערבב יתר על המידה; אנחנו רוצים מרקם אוורירי.
- מחלקים את הבלילה לשני חלקים שווים. בחצי אחד מקפלים פנימה את אבקת הקקאו והחלב עד לקבלת תערובת חלקה. זו בלילת השוקולד שלך.
- לסירוגין כפות של בלילת וניל ושוקולד לתוך תבנית האפייה המוכנה. השתמשו בסכין כדי לסחרר בעדינות את הבלילה יחד, ויוצר אפקט שיש.
- מפזרים מעל הבלילה את השוקולד המריר הקצוץ לפרץ נוסף של עושר.
- הכניסו אותו לתנור שחומם מראש למשך 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ יוצא נקי. מניחים לו להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ולאחר מכן מעבירים לרשת לצינון מלא.
יתרונות תזונתיים
עוגת השיש נטולת הסוכר הזו מציעה פינוק נטול רגשות אשם.
- המתכון נמוך יותר בסוכרים מזוקקים ורב בסיבים תודות לשימוש ברסק תפוחים.
- השוקולד המריר מוסיף מנה של נוגדי חמצון, מה שהופך את זה לקינוח שתוכלו להתענג עליו בלי להתרסקות הסוכר.
חלופות למתכונים
- לאוכלי כשרות, וודאו שהמרכיבים שלכם כשרים.
- אפשר גם להחליף ביצים עם ביצי פשתן או צ'יה לגרסה טבעונית.
- שימוש בקמח ללא גלוטן עובד לבעלי רגישות לגלוטן.
טיפים
- אל תהססו להתנסות בפרופורציות שונות של בלילת וניל ושוקולד לקבלת אפקט שיש בולט יותר.
- הוסיפו אגוזים או פירות יבשים לתוספת מרקם וטעם.
- כדאי לפדר את העוגה שהתקררה במעט אבקת קקאו לסיום.
הנה לכם עוגת שיש ללא סוכר שמענג להכין אותה כמו שהיא מענגת לאכילה. אפייה מהנה!