בורגול מג'דרה ועדשים ירוקות יוצרות מנה מענגת בהשראת מזרח תיכונית, מפוצצת טעמי אדמה וטוב בריא. המתכון הזה הוא חגיגה של פשטות והזנה, המשלבת את המרקם האגוזי של הבורגול עם העושר הלבבי של עדשים ירוקות. זוהי מנה מנחמת ומזינה כאחד, מושלמת לארוחה נעימה בכל יום בשבוע. עם קומץ מרכיבים בלבד ומינימום מאמץ, אתה יכול להקציף קערה משביעה של מג'דרה תוך זמן קצר.
כיצד להכין מג'דרה בולגור ועדשים ירוקות – המרכיבים
- 1 כוס עדשים ירוקות
- 1 כוס בורגול גס
- 2 בצלים, פרוסים דק
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כוסברה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פטרוזיליה טרייה לקישוט
כיצד להכין מג'דרה בולגור ועדשים ירוקות – השלבים
- שוטפים את העדשים הירוקות במים קרים, ואז מניחים אותן בסיר עם 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ונותנים להתבשל כ-15-20 דקות, או עד שהעדשים רכות אך לא עיסתיות. מסננים את כל עודפי המים ומניחים בצד.
- בסיר נפרד מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצלים הפרוסים דק ומטגנים עד שהם מתקרמלים ומזהיבים, תוך ערבוב מדי פעם. זה אמור לקחת בערך 15 דקות.
- לאחר שהבצל מקורמל, מוסיפים לסיר את הכמון והכוסברה תוך כדי ערבוב לקלות התבלינים כדקה עד שהם ריחניים.
- מוסיפים לסיר את העדשים הירוקות המבושלות עם הבצל והתבלינים, יחד עם הבורגול. מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים פנימה 2 כוסות מים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ונותנים להתבשל כ-10-15 דקות, או עד שהבורגול מבושל ורוב הנוזלים נספגים.
- לאחר שהבורגול רך, מסירים את הסיר מהאש ומניחים לו לשבת, מכוסה, מספר דקות כדי לאפשר לשאר הנוזלים להיספג.
- מרפרפים את המג'דרה במזלג וטועמים לתיבול, מוסיפים עוד מלח ופלפל במידת הצורך. מגישים חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה.
מרכיבים חלופיים:
- גרסה טבעונית: החליפו שמן זית בשמן קוקוס או חמאה טבעונית.
- ללא גלוטן: ודא שהבורגול מאושר ללא גלוטן.
יתרונות תזונתיים:
מג'דרה בולגור ועדשים ירוקות עמוסות בחלבון, סיבים וויטמינים ומינרלים חיוניים. עדשים ירוקות הן מקור מצוין לחלבון מהצומח, מה שהופך את המנה הזו למושלמת לצמחונים וטבעונים. בנוסף, הבורגול עשיר בסיבים תזונתיים, שעוזרים לקדם את העיכול ושומרים על תחושת שובע וסיפוק. יחד, מרכיבים אלו יוצרים ארוחה מאוזנת ומזינה התומכת בבריאות וברווחה הכללית.
תוספות או שדרוגים אפשריים:
- לתוספת רעננות וטעם, סחטו מעט מיץ לימון מעל המג'דרה לפני ההגשה.
- מפזרים גבינת פטה מפוררת או כף יוגורט יווני לניגודיות קרמית.
- לזרוק פנימה מעט עגבניות או מלפפון קצוצות לטוויסט מרענן.
- למעלה עם צנוברים או שקדים קלויים לקראנץ' נוסף.
שאלות ותשובות:
- האם אפשר להשתמש בעדשים חומות במקום עדשים ירוקות?
בעוד שעדשים חומות יכולות לשמש כתחליף, יש להן מרקם מעט שונה ועשויים לדרוש התאמה של זמן הבישול.
- האם יש צורך להשרות את הבורגול לפני הבישול?
לא, בניגוד לחלק מהדגנים, אין צורך להשרות את הבורגול לפני הבישול. כל שעליך לעשות הוא לשטוף אותו תחת מים קרים כדי להסיר כל פסולת לפני שמוסיפים אותו לסיר.
- האם אפשר להכין את המנה הזו מבעוד מועד?
כן, ניתן להכין בורגול מג'דרה ועדשים ירוקות מבעוד מועד ולשמור במקרר עד 3-4 ימים. פשוט לחמם בעדינות על הכיריים או במיקרוגל לפני ההגשה.