אוסובוקו בבישול ארוך – תענוג שלא נגמר

אוסובוקו בבישול ארוך
5/5
זמן הכנה:
200 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

אוסובוקו בבישול ארוך הוא מנה איטלקית קלאסית הכוללת שוקי עגל נימוחים שנצלו לאט ברוטב עשיר וטעים עד שהם נושרים מהעצמות. המנה הזו היא אוכל מנחם אמיתי, מושלם לארוחת ערב משפחתית נעימה או לארוחה מיוחדת. תהליך הבישול האיטי מאפשר לבשר להפוך רך להפליא ולהחדיר בטעמים של ירקות ארומטיים, עשבי תיבול ויין. מוגשת לצד ריזוטו שמנת או פירה, אוסובוקו היא מנה דשנה ומשביעה שבטוח תרשים.

איך מכינים אוסובוקו בבישול ארוך – רכיבים:

  • 4 שוקי עגל בעובי של כ-3-4 ס"מ
  • 2 כפות קמח לכל מטרה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חמאה ללא מלח
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 גזרים קלופים וקצוצים דק
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 250 מ"ל יין לבן יבש
  • 500 מ"ל ציר בקר או ירקות
  • 2 עלי דפנה
  • 1 ענף רוזמרין טרי
  • 1 ענף טימין טרי
  • קליפה מגוררת מלימון 1
  • פטרוזיליה טרייה לקישוט

שלבים להכנת אוסובוקו בבישול ארוך:

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס (320 מעלות צלזיוס).
  2. מתבלים את שוקי העגל בנדיבות במלח ופלפל, ולאחר מכן מטפטפים אותם בקמח, מנערים מהם עודפים.
  3. מחממים את שמן הזית והחמאה בתנור הולנדי גדול או בסיר עם תחתית כבדה על אש בינונית-גבוהה.
  4. לאחר שהשמן חם מוסיפים לסיר את שוקי העגל ומשחימים מכל הצדדים, כ-4-5 דקות לכל צד. עבדו בקבוצות במידת הצורך כדי למנוע צפיפות יתר של הסיר.
  5. מוציאים את שוקי העגל השחומים מהסיר ומניחים בצד על צלחת.
  6. לאותו סיר מוסיפים את הבצל הקצוץ, הגזר והסלרי. מבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהירקות מתרככים ומתקרמלים קלות, כ-5-7 דקות.
  7. מוסיפים לסיר את השום הטחון ומבשלים 1-2 דקות נוספות, עד לריח.
  8. מערבבים פנימה את רסק העגבניות ומבשלים 2-3 דקות תוך ערבוב מתמיד.
  9. יוצקים פנימה את היין הלבן, מגרדים את כל החלקים השחומים מתחתית הסיר בעזרת כף עץ.
  10. מוסיפים לסיר את מרק הבקר או העגל, עלי הדפנה, הרוזמרין, הטימין וגרידת הלימון. מערבבים לאיחוד.
  11. מחזירים את שוקי העגל השחומים לסיר, מקננים אותם לתוך הנוזל.
  12. מכסים את הסיר במכסה ומעבירים לתנור שחומם מראש.
  13. קולים את שוקי העגל בתנור במשך 2-2.5 שעות, או עד שהבשר רך במזלג ונופל מהעצם.
  14. לאחר הבישול מוציאים את הסיר מהתנור וזורקים את עלי הדפנה, הרוזמרין וענפי הטימין.
  15. מגישים את האוסובוקו חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה.
  16. תיהנו מהטעמים העשירים והמנחמים של המנה האיטלקית הקלאסית הזו!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

טופו מוקפץ עם פטריות
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

טופו מוקפץ עם פטריות – מנה טעימה ומשביעה

סלט וואקמה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לסלט וואקמה עשיר במינרלים וסיבים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

קרפ כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון קרפ כשר לפסח בטעם מטורלל

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

דילוג לתוכן