אסאדו בבישול ארוך הוא מאכל ארגנטינאי מסורתי הכולל צלעות בקר במרינדה המבושלות לאט על להבה פתוחה או על גריל עד שהן רכות ועמוסות בטעם. אסאדו הוא לא רק ארוחה, אלא אירוע חברתי שמפגיש חברים ובני משפחה כדי ליהנות מהארומה המעושנת והטעם הטעים של בשר בגריל. מתכון זה דורש להשרות את צלעות הבקר למשך הלילה כדי להשרות עליהן תערובת של תבלינים ועשבי תיבול, וכתוצאה מכך מנה מעוררת תיאבון שבטוח תרשים כל טורף. בין אם אתם מארחים ברביקיו או פשוט משתוקקים לטעום מהמטבח הארגנטינאי, אסאדו בבישול ארוך הוא מנה שחובה לנסות.
איך מכינים אסאדו בבישול ארוך – המרכיבים:
- 5 ק"ג צלעות בקר
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1 בצל קצוץ דק
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ יין אדום
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 1 כף אורגנו מיובש
- 1 כף כמון טחון
- 1 כף כוסברה טחונה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- רוטב צ'ימיצ'ורי להגשה (לא חובה)
איך להכין אסאדו בבישול ארוך – צעד אחר צעד:
- מערבבים בקערה את השום הטחון, הבצל הקצוץ, שמן הזית, חומץ היין האדום, רוטב הסויה, הפפריקה המעושנת, האורגנו המיובש, הכמון הטחון, הכוסברה הטחונה, המלח והפלפל ליצירת המרינדה.
- מניחים את צלעות הבקר בשקית ניילון גדולה הניתנת לסגירה חוזרת או בכלי רדוד.
- יוצקים את המרינדה על צלעות הבקר, מוודאים שהן מצופות בצורה אחידה. סוגרים את השקית או מכסים את הכלי בניילון נצמד.
- מניחים את צלעות הבקר הכבושות במקרר ונותנים להן להשרות למשך הלילה, או לפחות 8 שעות, הופכים מדי פעם כדי להבטיח מרינדה אחידה.
- כשמוכנים לבישול, מוציאים את צלעות הבקר מהמקרר ונותנים להן להגיע לטמפרטורת החדר בזמן שאתם מכינים את הגריל.
- מחממים את הגריל לחום בינוני-גבוה, בסביבות 180-200 מעלות צלזיוס (350-400 מעלות פרנהייט).
- מוציאים את צלעות הבקר מהמרינדה ומנערים את העודפים.
- מניחים את צלעות הבקר על הגריל ומבשלים אותן כ-2.5 – 3 שעות, הופכים מדי פעם, או עד שהבשר רך ומבושל לרמת העשייה הרצויה.
- לאחר הבישול מעבירים את צלעות הבקר לצלחת הגשה ונותנים להן לנוח מספר דקות לפני ההגשה.
- מגישים את האסאדו בבישול ארוך חם, מלווה ברוטב צ'ימיצ'ורי אם רוצים.
- תיהנו מהארומה המעושנת ומהטעם הטעים של המנה הארגנטינאית הקלאסית הזו עם המשפחה והחברים שלכם!