היום, אנחנו צוללים לתוך סלט חסה ועגבניות שרי תוסס ומרענן שהוא כמו מסיבה בפה. מושלם עבור אחר הצהריים של קיץ או כתוספת פריכה לארוחת הערב המשפחתית שלכם. בואו ללכלך את הידיים בעולם של הירוקים והאדומים!
מקורות המתכון:
הסלט הזה הוא חגיגה של היופי השופע שנמצא בטבע. תארו לעצמכם את הביס הפריך הראשון של החסה, את פרץ המתיקות של עגבניות שרי – מדובר באהבה קולינרית שחוצה גבולות. בעוד שהמקורות המדויקים חמקמקים כמו עלה סלט ברוח, כולנו יכולים להסכים שהשילוב הזה של ירוק ואדום הוא שידוך שנעשה בגן עדן של ירקות.
רכיבים להכנת סלט חסה ועגבניות שרי
- 1 ראש חסה טרי
- חצי קילו עגבניות שרי, חצויות
- 1 מלפפון, פרוס
- 1/2 בצל אדום, פרוס דק
- 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית חרדל דיז'ון (אופציונלי)
- 1/4 כוס גבינת פטה מפוררת (לא חובה, אבל מומלץ מאוד)
סלט חסה ועגבניות שרי – שלבי הכנה
- התחילו עם שטיפה טובה של החסה שלך וייבוש. חותכים את החסה לחתיכות בגודל ביס וזורקים לקערת סלט גדולה.
- חצו את עגבניות השרי.
- פורסים את המלפפון לעיגולים.
- פורסים דק את הבצל האדום.
- מוסיפים את כל הירקות האלה לקערת הסלט.
- בקערה קטנה, ערבבו שמן זית, חומץ בלסמי, מלח, פלפל וחרדל דיז'ון. מערבבים עד לקבלת רוטב הרמוני.
- טפטפו את הרוטב על הירקות
- מפוררים את הפטה מלמעלה.
יתרונות תזונתיים
הסלט הזה הוא לא רק חגיגה לבלוטות הטעם שלכם; הוא גם מעצמה תזונתית! עמוס בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, הוא תומך בבריאות הכללית. החסה מספקת בסיס דל קלוריות, בעוד עגבניות שרי מביאות מנה של ויטמין C. מלפפונים מוסיפים לחות, ושמן הזית תורם שומנים בריאים ללב. זה כמו מפלט בריאות בקערה!
דגשים וחלופות למתכון
- יש הגבלות תזונתיות? אין בעיה! החליפו את החסה הרגילה בקייל או תרד אם אתם מחפשים בסיס לבבי יותר. לאפשרות ללא גלוטן, ודא שחרדל הדיז'ון שלכם נטול גלוטן או דלגו עליו לחלוטין.
- טבעונים? פשוט הורידו את הפטה או החליפו אותו בתחליף הגבינה האהוב עליכם.
- לשומרי כשרות – חלבי. לגרסת פרווה, ניתן לוותר על גבינת הפטה.
טיפים לשדרוג המתכון
- שדרגו את הסלט על ידי קליית צנוברים או גרעיני חמנייה לציפוי פריך.
- זרקו פנימה כמה פרוסות אבוקדו לקבלת מרקם קרמי.
- התנסו עם סוגים שונים של עגבניות שרי.