מתכון לקובנה של פעם – אוורירית, אסלית ומה ש'תם רוצים

קובנה תימנית
5/5
זמן הכנה:
750 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
8 מנות
כשרות:
חלבי

קובנה הוא הלחם הרך והחמאתי להפליא שמקורו בקהילה היהודית בתימן. 

יש לו את כל עניין האפייה של לילה, אז זה מושלם לסוף שבוע עצל. בנוסף, להכין קובנה של פעם זה ממש מגניב כשיש לך חברים לבראנץ'.

קובנה – מאיפה הגיע אלינו כל הטוב הזה?

ספק אם החות'ים מכירים את זה – אבל אם היו יודעים, אולי היו נמנעים בלפתוח איתנו חזית.

בכל אופן – הלחם הזה הוא כמו פרוסת היסטוריה קטנה, שמובילה אותך לקהילות יהודי תימן. בדרך כלל מכינים אותו ביום שישי ונאפים אותו בן לילה כדי לטרוף אותו במהלך השבת, כאשר הבישול אינו אפשרי. קובנה הוא סמל של אהבה וסבלנות, אתה יודע, עם האפייה האיטית והכל.

מנות וזמן הכנה

  • המתכון הזה ייתן לכם מספיק לחם לכ-6-8 אנשים. 
  • ההכנה נמשכת כ-30 דקות, אבל זכרו, מדובר באפייה למשך לילה, אז קחו בחשבון כ-12-14 שעות בשביל זה.
  • רמת קושי: הייתי אומר שזה בינוני. הלישה צריכה קצת שומן מרפקים, ומשחק ההמתנה אמיתי.

איך להכין קובנה תימנית אסלית של פעם – הרכיבים

  • 500 גרם קמח לכל מטרה
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 250 מ"ל מים פושרים
  • 100 גרם חמאה לא מלוחה (מומסת) + תוספת לשימון
  • אופציונלי: ניג'לה או שומשום לציפוי

איך מכינים קובנה – מדריך שלב אחר שלב

  1. התחל על ידי ערבוב קמח, מלח, סוכר ושמרים בקערה גדולה. מוסיפים את המים והכניסו את הידיים לשם כדי לאחד את הכל לבצק.
  2. מקמחים את פני השטח ולשים את הבצק הזה כאילו זה התחביב החדש שלך. אתה רוצה את זה חלק ואלסטי, בערך 10 דקות.
  3. משמנים תבנית אפייה עמוקה בחמאה. לוקחים חתיכות בצק, מגלגלים אותם לכדורים ומסדרים אותם בתבנית. מטפטפים את החמאה המומסת על כל שכבה.
  4. מכסים את הכלי בנייר כסף ונותנים לו לשבת לילה. אנחנו מדברים על 8-12 שעות.
  5. זמן בוקר! מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מפזרים את הבצק שלך עם ניג'לה או שומשום אם אתה מרגיש חשק.
  6. אופים כ-30-40 דקות. אנחנו מחפשים את הצבע החום-זהוב הזה.
  7. יש לתת לזה להתקרר קצת לפני שאתה צולל פנימה. סבלנות, ידידיי.

הטבות תזונתיות?

קובנה היא תענוג פחמימתי ולא בדיוק שיא הבריאות, אבל בכל זאת מצאנו כמה יתרונות תזונתיים בכל הסיפור הזה:

  • השמרים הופכים אותו לאלוף פרוביוטי, מסייע לעיכול. 
  • בנוסף, אם אתה משתמש בקמח מלא, אתה צריך סיבים ומינרלים נוספים.

כשרות וחלופות אחרות

  • לגרסה נטולת חלב, החליפו חמאה עם מרגרינה.
  • אם אתה נמנע משמרים, סליחה, אין כאן חילופים גדולים. שמרים הם מה שנותן לקובנה את הפריכות החתומה שלו.

טיפים למקצוענים

  • לקבלת קרום פריך יותר, חשפו אותו ב-10 הדקות האחרונות של האפייה.
  • אפשר להתנסות בטעמים. תחשוב על להוסיף קצת עשבי תיבול או תבלינים לתוך הבצק.
  • המפתח לקובנה נהדרת הוא בלישה. אל תחסכו בצעד הזה.
  • שיטות בישול
  • קובנה תימנית מסורתית נאפה בסיר אטום היטב. אם יש לך תנור הולנדי, זה זהב. אבל כל תבנית אפייה עמוקה תתאים.

והנה לך! קובנה אולי לא הלחם המהיר ביותר להקציף, אבל זו עבודת אהבה ששווה את זה לגמרי. אפייה מהנה!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

שוק טלה בבישול ארוך
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לשוק טלה בבישול ארוך – מנה כובשת

סלט פלפלים קלויים מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לסלט פלפלים קלויים מרוקאי שיבוא לכם מושלם בכל ארוחה

סלט פריקי (סלט פריקה) משגע
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון סלט פריקי (פריקה) – כזה לא אכלתם בחיים!

מתכון סלט בורגול משגע
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון סלט בורגול עם ירקות הכי טעים בעולם

מתכון / קיש פטריות
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון פשטידת פטריות וגבינות עשירה וטעימה טיל

מתכון לעוגיות אמסטרדם פרווה
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

עוגיות אמסטרדם פרווה כל כך טעימות שלא תרגישו בהבדל

דילוג לתוכן