מתכון פנקייק יפני מדהים

מתכון לפנקייק עננים יפני
0/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
8 מנות
כשרות:
חלבי

פנקייק יפני, המכונה לעתים קרובות "פנקייק אוורירי" או "פנקייק סופלה", הם טוויסט מענג על הפנקייק המסורתי, הידוע במרקם הקליל והאוורירי להפליא שלהם, כמעט כמו סופלה. הפנקייקים האלה הם פינוק פופולרי ביפן, נהנים מהם לעתים קרובות בארוחת הבוקר או כחטיף מתוק, וזכו לתהילה בינלאומית בזכות המרקם הייחודי והנעים והטעים שלהם. המפתח לפריכות שלהם טמון בחלבוני הביצים המוקצפים, שמקפלים בעדינות לתוך הבלילה. המתכון הזה ידריך אתכם בתהליך הכנת הפנקייקים המענגים האלה, שאורך כ-30 דקות.

כמה זמן להכין מתכון לפנקייק יפני: כ-30 דקות.

נתחיל באיסוף המרכיבים לפנקייקים הקלילים והאווריריים האלה.

איך להכין פנקייק יפני – המרכיבים

לפני שתתחיל, ודא שיש לך את כל המרכיבים מוכנים ליצירת הפנקייקים המענגים האלה. המרכיבים פשוטים, מתמקדים בהשגת המרקם המושלם.

  • 2 ביצים גדולות, מופרדות
  • 2 כפות סוכר
  • 60 מ"ל חלב
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 50 גרם קמח לכל מטרה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • חמאה לבישול
  • סירופ מייפל ופירות טריים להגשה

עבור אלה עם צרכים או העדפות תזונתיות ספציפיות, הנה כמה הצעות לרכיבים חלופיים

גרסה טבעונית: רוצים להכין פנקייק יפני טבעוני? אין בעיה! השתמש בחלב צמחי, תחליף ביצה טבעוני לחלבוני הביצה והחלמונים, ואלטרנטיבה לחמאה צמחית. תחליף ביצה טבעוני יכול להיות רסק בננות או תפוחים למשל.

גרסה ללא גלוטן: החליפו את הקמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן.

כעת, הבה נעבור לשלבים ליצירת הפנקייקים היפניים הרכים הללו.

איך מכינים פנקייק יפני – השלבים

כשכל המרכיבים מוכנים, בואו נתחיל להכין את הפנקייק היפניות שלכם.

  1. בקערה, טורפים יחד את החלמונים, החלב ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח לתוך תערובת החלמונים וטורפים עד לקבלת מרקם חלק.
  3. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עד שנוצרים קצף רך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי המשך הקצפה עד שנוצרות פסגות נוקשות.
  4. מקפלים בעדינות את תערובת החלבונים לתוך הבלילה, נזהרים לא לרוקן את התערובת.
  5. מחממים מחבת טפלון על אש נמוכה ומשמנים אותה קלות בחמאה. מורחים את הבלילה על המחבת כדי ליצור פנקייק, מה שהופך אותם לגובה כפי שאתה אוהב. מכסים ומבשלים כ-4-5 דקות מכל צד או עד להזהבה ומבושלת.
  6. הופכים בזהירות את הלביבות ומבשלים עוד 4-5 דקות מכוסות.
  7. הגישו את הלביבות היפניות שלכם חמימות, בציפוי סירופ מייפל ופירות טריים, לארוחת בוקר מענגת או פינוק מתוק שבטוח ירשים במרקם הרך והטעים שלו.
אהבתם? שתפו!
דרג/י את המתכון

מתכונים נוספים

מתכון לפיקו דה גאיו - סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו
0/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לפיקו דה גאיו – סלט סלסה פיקנטי מדהים כמו שעושים במקסיקו

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)
0/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה - מנת בקר בטעם מדהים
0/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה – מנת בקר בטעם מדהים

מתכון לטפנד זיתים
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

המתכון הסודי לטפנד הזיתים המושלם שיהפוך אתכם למלכי המטבח!

מתכון לפיצה כרובית
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

פיצה כרובית מפתיעה ובריאה שתגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!

דילוג לתוכן