מתכון כיסונים יפנים זה הוא שילוב מענג של מילויים מלוחים עטופים בבצק עדין, מושלם לארוחה עם חברים ובני משפחה. הזמן הכולל הדרוש להכנה כשעה.
איך מכינים כיסונים יפנים – המרכיבים:
- 250 גרם עוף טחון
- 100 גרם כרוב קצוץ דק
- 2 בצלים קצוצים דק
- 1 שן שום, קצוצה
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף סאקה
- 1 כפית שמן שומשום
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל
- עטיפות כופתאות (אפשר למצוא אותן בחנויות למוצרי מזרח)
לאפשרויות חלופיות:
לגרסה טבעונית, החליפו את העוף הטחון בפטריות קצוצות דק או טופו. לאפשרות ללא גלוטן, השתמשו בעטיפות כופתאות ללא גלוטן.
איך מכינים כיסונים יפניים – שלבי הכנה:
- מערבבים בקערה בשר חזיר טחון, כרוב קצוץ, בצל אביבי, שום טחון, רוטב סויה, סאקה, שמן שומשום, מלח ופלפל.
- מניחים כמות קטנה של מילוי במרכז עטיפה של כופתאות.
- הרטיבו את קצוות העטיפה במים, ואז קפלו וקפלו כדי לאטום את הכיסונים.
- מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן על אש בינונית.
- מניחים כופתאות בתבנית, כשהצד השטוח כלפי מטה, ומבשלים עד שהתחתית מזהיבה.
- מוסיפים מים למחבת, מכסים ומאדים כ-8-10 דקות עד שהמילוי מוכן.
יתרונות תזונתיים:
כיסונים יפנים הם מקור טוב לחלבון מעוף טחון או אפשרויות טבעוניות אלטרנטיביות. הכרוב מוסיף סיבים וחומרי תזונה חיוניים, מה שהופך את הכיסונים לארוחה מאוזנת ומשביעה.
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון:
אפשר להגיש את הכיסונים עם רוטב טבילה מרוטב סויה, חומץ וקצת שמן שומשום. תוספת של זרעי שומשום קלוי או בצל קצוץ מלמעלה יכולים לשפר את הטעמים ונראות המנה.