מתכון לדייסת סולת בריאה

מתכון לדייסת סולת בריאה
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
2 מנות
כשרות:
חלבי

היום אנחנו צוללים לתוך העולם מחמם הלב של דייסה סולת, מנה מענגת עם שורשים עמוקים במטבחים שונים ברחבי העולם. המרקחת הקרמית הזו היא לא רק תענוג לבלוטות הטעם שלך, אלא גם מעצמה של חומרים מזינים כדי להתחיל את היום שלך או לפנק את הלילות שלך.

לדייסה סולת יש רקע תרבותי מגוון, המפאר שולחנות ארוחת בוקר מהים התיכון ועד המזרח התיכון ומעבר לו. זה כמו חיבוק חם מסבתא, כשכל אזור מוסיף את הטוויסט הייחודי שלו למנה המרגיעה את הנשמה הזו.

רכיבים לדייסת סולת בריאה

  • 1 כוס סולת
  • 2 כוסות חלב (או תחליף חלב)
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות דבש או סירופ מייפל
  • קורט מלח
  • חופן אגוזים
  • פירות טריים לציפוי (פירות יער, בננה פרוסה וכו')

דייסת סולת בריאה – הוראות הכנה

  1. אספו את המרכיבים – סולת, חלב, מים, דבש, מלח, אגוזים ופירות. קוצצים את האגוזים ומניחים בצד את הפירות לשלב האחרון.
  2. בסיר מביאים 2 כוסות מים לרתיחה עדינה. ברגע שמתחילה רתיחה, שפכו פנימה את החלב ותנו לו לרתוח יחד עם המים.
  3. מפזרים את הסולת בהדרגה לתוך הנוזל תוך כדי טריפה נמרצת. המשיכו את ההקצפה כדי למנוע גושים.
  4. הוסיפו את הדבש או סירופ המייפל. ערבבו אותו פנימה. הוסיפו קורט מלח.
  5. הוסיפו פנימה את האגוזים הקצוצים. תן להם לשחות בתוך הדייסה, להחדיר לה את התמצית האגוזית שלהם.
  6. מנמיכים את האש. מערבבים לעתים קרובות כדי למנוע מהסולת להפוך לגושים. מבשלים כ-10-15 דקות עד שהמרקם מסמיך לפי טעמכם.
  7. יוצקים את הדייסה לקערות. עטרו אותה בהר של פירות טריים – פירות יער, פרוסות בננה, כל מה שחפץ לבכם.

יתרונות תזונתיים

סולת, המופקת מחיטת דורום, מביאה פרץ של אנרגיה עם פחמימות מורכבות. זהו מקור נהדר לברזל, מגנזיום וויטמינים מקבוצת B, החיוניים לרווחה הכללית. החלב מוסיף קיק של סידן, ואגוזים תורמים שומנים בריאים וחלבונים, מה שהופך את הדייסה הזו למעצמה תזונתית בריאה.

דגשים וחלופות למתכון

לשומרי כשרות: חלבי. יש לודא שכל המרכיבים במנה הם עם תעודת כשרות. 

לבעלי רגישות לחלב, תוכלו להחליף חלב רגיל בקלות בחלב שקדים, סויה או קוקוס. 

לצמחונים: השתמש בממרח על בסיס צמחי במקום חמאה. נסו ממתיקים כמו סירופ אגבה או דבש תמרים – המטבח הוא מגרש המשחקים שלכם!

טיפים לשדרוג המתכון

להקפיד להקציף את הסולת לתוך הנוזל בהדרגה כדי למנוע גושים.
קולים את האגוזים לפני הוספתם. זה פותח מימד חדש לגמרי של טעם.

נסו עם פירות שונים. כמה שיותר צבעוני, יותר טוב. זה לא רק נעים לעיניים אלא קרנבל לבלוטות הטעם שלך.

נשארת קצת דייסה? מקררים אותה ומחממים מאוחר יותר. פשוט הוסיפו מעט חלב כדי להחיות את המרקם והטעם.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

טופו מוקפץ עם פטריות
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

טופו מוקפץ עם פטריות – מנה טעימה ומשביעה

סלט וואקמה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לסלט וואקמה עשיר במינרלים וסיבים

פאי רועים לא כשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפאי רועים לא כשר

קרפ כשר לפסח
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון קרפ כשר לפסח בטעם מטורלל

מתכון קבב סודי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון סודי לקבב ביתי מדהים שכמוהו לא אכלתם בחיים

שקשוקה עם חצילים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון שקשוקה חצילים הכי טעימה בארץ [עם רכיב סודי!]

דילוג לתוכן