מתכון לחריימה טונה שיגרום לכם ללקק את הצלחת

חריימה עם טונה
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
5 מנות
כשרות:
פרווה

חרימה טונה טטאקי היא מנה מעוררת תיאבון שמקורה ביפן וצברה פופולריות ברחבי העולם בזכות הטעמים המעודנים וההצגה האלגנטית שלה.

טטאקי מתייחס לשיטת בישול יפנית שבה הדג או הבשר נצרבים קלות, מותירים את המרכז נדיר או נא, ויוצרים ניגוד מענג במרקמים.

חריימה טונה, הידועה בטעמה העשיר ובמרקם הרך, היא הכוכבת של המנה הזו, משלימה בצורה מושלמת מרינדה על בסיס סויה מלוח ורמז של הדרים.

בין אם מוגשת כמתאבן או כמנה עיקרית, המנה הזו בטוח תרשים את האורחים שלכם ותפתה את בלוטות הטעם שלהם עם טוב האומאמי שלה.

היתרונות התזונתיים של מתכון לחריימה טונה

  • חריימה טונה עשירה בחלבון איכותי, חומצות שומן אומגה 3, וויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמין D וסלניום, מקדמים את בריאות הלב ומחזקים את המערכת החיסונית.
  • מרכיבי המרינדה מספקים טעם נוסף מבלי להוסיף עודף קלוריות, מה שהופך את המנה הזו לבחירה בריאה ומזינה.
  • טונה טטאקי דל בפחמימות ואינו מכיל תוספת סוכרים, מה שהופך אותו מתאים למי שעוקב אחר דיאטה דלת פחמימות או תזונה ידידותית לסוכרתיים.

רכיבים להכנת מתכון לחריימה טונה

  • 500 גרם טונה טריה
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות מירין
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף מיץ ליים
  • 1 כפית דבש
  • 1 כף בצל ירוק קצוץ (לקישוט)
  • 1 כף שומשום קלוי (לקישוט)
  • משחת וואסבי וג'ינג'ר כבוש (להגשה)

הוראות הכנת חריימה טונה שלב אחר שלב

  1. בקערה קטנה, טורפים יחד רוטב סויה, מירין, חומץ אורז, ג'ינג'ר מגורר, שמן שומשום, מיץ ליים ודבש להכנת המרינדה.
  2. מניחים את חלצי הטונה של חריימה בכלי רדוד או בשקית ניילון ניתנת לסגירה חוזרת ויוצקים עליה את המרינדה, מוודאים שהטונה מצופה במלואה. משרים במקרר 10 דקות, הופכים פעם אחת באמצע הדרך.
  3. מחממים מחבת טפלון או מחבת גריל על אש בינונית-גבוהה. מוציאים את הטונה מהמרינדה ומייבשים בעזרת נייר סופג.
  4. צורבים את חלצית הטונה מכל צד במשך כ-30 שניות עד דקה אחת, או עד להשחמה קלה מבחוץ אך עדיין נדירה במרכז.
  5. מוציאים את הטונה מהמחבת ונותנים לה לנוח כמה דקות לפני שפורסים.
  6. בעזרת סכין חדה, פורסים דק את חלצית הטונה כנגד הדגן לפרוסות בעובי של כ-1/4 אינץ'.
  7. מסדרים את פרוסות הטטאקי על צלחת הגשה ומקשטים בבצל ירוק קצוץ ושומשום קלוי.
  8. מגישים עם משחת וואסבי, ג'ינג'ר כבוש ורוטב סויה נוסף בצד.

תפוקה וזמן הכנה

מתכון זה מניב כ-4 מנות כמנה ראשונה או 2 מנות כמנה עיקרית. זמן ההכנה הוא כ-20 דקות, עם 10 דקות נוספות לכבישה ו-5 דקות לבישול.

רמת קושי

מתכון זה נכנס לקטגוריה הקלה, הדורש כישורי בישול וציוד מינימליים. עם ההכנה הפשוטה וזמן הבישול המהיר שלו, הוא מושלם לבשלנים ביתיים מתחילים ומנוסים כאחד.

חלופות מתכון לחריימה טונה לאוכלי כשרות

  • החליפו את רוטב הסויה בתמרי, אלטרנטיבה לרוטב סויה ללא גלוטן שגם היא בעלת הכשר.
  • ודא שכל שאר המרכיבים מאושרים כשרות, כולל מירין, חומץ אורז ושמן שומשום, כדי לעמוד בהגבלות תזונתיות כשרות.

טיפים לשיפור המתכון למתכון לחריימה טונה

  • בחרו את הטונה הטרייה והאיכותית ביותר הזמינה כדי להבטיח את הטעם והמרקם הטובים ביותר.
  • התאימו את מרכיבי המרינדה בהתאם להעדפות הטעם שלכם, הוסף פחות או יותר ג'ינג'ר, מיץ ליים או דבש לפי הרצון.
  • לבעיטה מתובלת יותר, הוסיפו למרינדה קורט פתיתי פלפל אדום או אבקת צ'ילי.
  • הגישו את פרוסות הטטאקי על מצע של ירקות מעורבים או מלפפונים פרוסים דק לניגודיות מרעננת במרקם ובטעם.
  • נסו קישוטים שונים כגון צנוניות פרוסות, אצות נורי מגוררות או מיקרו ירוקים כדי להעלות את הצגת המנה.

כדי להשיג את הצריבה המושלמת על הטונה, וודאו שהמחבת או מחבת הגריל חמות לפני הוספת הדג, וצורבים כל צד למשך מספר שניות בלבד כדי לשמר את המרכז הנדיר.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

שניצל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לשניצל בלי ביצה

רוטב בולונז קלאסי
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לרוטב בולונז קלאסי

מתכון לעוגת מרנג
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לעוגת מרנג שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה

מרציפן מתכון טורקי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרציפן במתכון טורקי עם טעם מפתיע

רוטב פלפלים לסטייק
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

רוטב פלפלים לסטייק שישדרג לכם את הארוחה ביג טיים!

מתכון עוגת תפוזים של פעם
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתגון עוגת תפוזים של פעם כמו של סבתא [קלאסיקה במיטבה!]

דילוג לתוכן