שקשוקה ירוקה מטריפה עם תרד כמו בבנדיקט

שקשוקה ירוקה מטריפה עם תרד - גרסה בריאה ומפתיעה למתכון האהוב
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

הכינו את הלב והבטן, כי הולכת להיות התפוצצות של טעמים! אנחנו הולכים להכין יחד את השקשוקה הירוקה הכי טעימה, מזינה ומשגעת בעולם. לא סתם עוד שקשוקה רגילה, אלא גרסה קסומה עם טוויסט ירוק בריא של תרד. שילוב מנצח של ירקות טריים, ביצים חומות ותבלינים ארומטיים שיוצר חוויה של התעלות. הכל מוקרם ונמס על הלשון, עם מרקם אגדי שגורם לך לרצות עוד ועוד. הכינו את הפיתות, זה הולך להיות פיצוץ!

זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סה"כ זמן: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמות: 4 מנות

לפני שנצלול לסיר, בואו נדבר רגע על הקסם שבשקשוקה הזאת. מה שהופך אותה לכל כך מיוחדת זה השימוש בתרד במקום העגבניות המסורתיות. התרד מוסיף מרקם קטיפתי, צבע ירוק מהמם וערך תזונתי עצום עם המון ברזל וסיבים. אבל אל דאגה, זה ממש לא על חשבון הטעם! השילוב של החלמונים החומים, השום, הבצל והתבלינים הים תיכוניים דואג שכל ביס יהיה התפרצות של עונג שלא תשכחו.

המצרכים הקסומים שיהפכו את השקשוקה למאסטרפיס

  • 2 אשכולות תרד טרי שטוף וקצוץ גס
  • 1 בצל לבן גדול קצוץ
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 8 ביצים טריות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה קצוצה להגשה

הערות והצעות לשינויים:

  • אפשר להוסיף גבינה בולגרית מפוררת או קוביות פטה לקרמיות נוספת.
  • לחובבי החריף, קצת צ'ילי יבש או פפריקה חריפה יעשו פלאים.
  • אם בא לכם מתיקות, חתכו עגבנייה לקוביות והוסיפו לתערובת הירק.
  • המירו את התרד במנגולד או בכל עלה ירוק עונתי אחר שאתם אוהבים.

הוראות הפעלה לשקשוקה ירוקה של השפים

יאללה, לעבודה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. בינתיים, בסיר עמוק מחממים שמן זית.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-5 דקות עד להזהבה, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  3. מוסיפים את השום הכתוש, הפפריקה, כמון, מלח ופלפל. מערבבים היטב כ-30 שניות.
  4. מוסיפים את עלי התרד בהדרגה, מערבבים ומאדים עד לכמישה והפחתת הנוזלים.
  5. יוצרים 8 גומות בתערובת התרד בעזרת כף. שוברים ביצה טרייה לתוך כל גומה.
  6. מעבירים בזהירות לתנור האפוי ל-5-7 דקות, או עד שהחלבונים מתייצבים אך עדיין רכים.
  7. מוציאים מהתנור, מתבלים בעוד קצת מלח ופלפל לפי הטעם. מפזרים פטרוזיליה טרייה.
  8. מגישים מיד עם פיתות חמות או לחם טרי כדי למצות את הרוטב הירוק המדהים! בתיאבון.

סודות בריאים בשקשוקה שלא תרצו לפספס

  • שופעת ברזל מהתרד החיוני לייצור תאי דם אדומים ולמניעת אנמיה.
  • מכילה לוטאין מהתרד והביצים, נוגד חמצון התורם לבריאות העיניים והראייה.
  • עשירה בסיבים תזונתיים מהירקות התורמים למערכת העיכול ולתחושת שובע.
  • מספקת חלבון איכותי מהביצים החשוב לבניית שרירים ושמירה על רקמות הגוף.
  • דלה בפחמימות ומתאימה למגוון תפריטים כולל דל-קרב, קטו ופליאו.

איך אפשר לקחת את השקשוקה הזו לעוד יותר גבוה? הנה כמה רעיונות מגניבים:

  • הוסיפו קוביות חציל אפוי לשכבה נוספת של מרקם וטעם מעושן.
  • פזרו גבינת עיזים מעל לקרמיות מתוחכמת ואלגנטית.
  • שדרגו עם כדורי פלאפל זהובים להגשה כדי להפוך את זה לארוחה שלמה.
  • הכניסו למאפינס אישיים קטנים וצלו בתנור לגרסה מהירה וקלה לאירוח.
  • השתמשו בבייבי תרד עדין במיוחד וקצת יותר יקר לטעם וטקסטורה משודרגים.

השקשוקה הירוקה – שאלות ותשובות

כמה זמן השקשוקה יכולה להישמר במקרר? במיכל אטום היטב, ניתן לשמור את השקשוקה עד 3 ימים במקרר לאחר הכנתה. לפני ההגשה, פשוט תחממו אותה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עדין כדי לא לשבור את הביצים לגמרי. היא תהיה מעולה גם ביום למחרת!

האם השקשוקה הזו מתאימה לטבעונים? למרבה הצער לא ממש במתכון הנוכחי, כי הביצים הן מרכיב עיקרי ומרכזי. אבל עם קצת יצירתיות אפשר בהחלט להכין גרסה טבעונית! פשוט החליפו את הביצים בטופו מגורר או בנבטים והוסיפו קצת יותר שמן זית לחלוחית. זה ייתן טעם וערכים דומים בלי מוצרים מן החי.

מה ההבדל בין שקשוקה ירוקה לשקשוקה רגילה מבחינה תזונתית? ההבדל העיקרי הוא שהשקשוקה הירוקה מכילה יותר ברזל וסיבים תזונתיים בזכות התרד והפחות עגבניות. היא גם שומרת על צבע ירוק בהיר ויפה יותר מאשר האדום העמוק של העגבניות. מבחינת הטעם, השקשוקה הירוקה תהיה בדרך כלל עדינה ופחות חמצמצה, עם מתיקות עדינה וטעם של ירקות טריים.

איך אדע מתי הביצים בשקשוקה מוכנות? זה תלוי בהעדפה האישית שלכם לגבי מרקם הביצים. אם אתם אוהבים חלמונים יותר רכים ונוזליים, כ-5 דקות בתנור יספיקו. לביצים מגובשות יותר תצטרכו בין 7-10 דקות. בכל מקרה, שימו לב שהחלבון מסביב לחלמון יתקשה ויהפוך ללבן ואטום.

האם ניתן להכין את התערובת הירוקה מראש ולהוסיף ביצים רק לפני ההגשה? בוודאי! למעשה, זו שיטה מצוינת לחסוך זמן אם מכינים לאירוח או לארוחה גדולה. פשוט תכינו את בסיס התרד והתבלינים מראש, תכסו ותשמרו במקרר עד יומיים. כשמגיע הזמן, רק תחממו את התערובת בסיר או במחבת עמוקה, תוסיפו את הביצים ותאפו בתנור עד להתקשות הרצויה.

איזה תבלינים נוספים יכולים להתאים לשקשוקה הירוקה? יש המון אופציות להתאים את התיבול לטעם האישי שלכם! מעט אבקת קארי או כורכום יתנו טוויסט הודי נהדר. שבבי צ'ילי יוסיפו חריפות נעימה. אורגנו, בזיליקום או טימין יעניקו תחושה ים תיכונית אותנטית יותר. ואפילו קצת קינמון או סומאק להברקה מתוחכמת.

אפשר להכין את זה ללא גלוטן? השקשוקה עצמה היא מאכל נטול גלוטן ביסודו, כל עוד משתמשים בתבלינים טהורים ולא בתערובות מוכנות. הדגש העיקרי יהיה על המנות הנלוות – במקום פיתות או לחם, הגישו את זה עם ירקות טריים חתוכים, צ'יפס בטטה, פריכיות אורז או קרקרים מקמח חומוס.

מה הסיפור האישי שלך עם השקשוקה הירוקה הזו? אממ, זה סיפור די מצחיק בעצם. לפני כמה שנים הייתי בטיול עם החברים שלי בצפון, ונכנסנו לאיזו מסעדה קטנה ומקסימה בדרך. היו להם שם כל מיני גרסאות מיוחדות לשקשוקה והתלהבתי מזו עם התרד. מאז ניסיתי לשחזר את המתכון הזה שוב ושוב עד שהגעתי לגרסה המושלמת. והיום, בכל פעם שאני מכינה את זה, אני נזכרת בחופש הנפלא ההוא ובכל הרגעים המצחיקים שהיו לנו שם. אין כמו אוכל שמחבר אותך לזיכרונות טובים!

מממ נשמע מדהים! איך אוכל לשתף את השקשוקה הירוקה שלי? קודם כל, אתם חייבים לנסות להכין בעצמכם ולראות איך היא יוצאת! אחרי שתתאהבו בה (כי זה בטוח יקרה), תצלמו תמונה יפה ותעלו לפייסבוק או לאינסטגרם עם התיוג #השקשוקה_הירוקה_של_בנדיקט. ספרו לעולם איך היה והאם שיניתם משהו במתכון. ככה כולם יוכלו לראות, להתרשם ולנסות בעצמם. בטוח שהמתכון הזה יעשה לכם המון לייקים והתגובות!

אז לסיכום חברים, נראה לי שמצאנו את הדבר הבא בעולם השקשוקות. תכינו הרבה, תאכלו עם המון אהבה ותיהנו מכל רגע. וכמובן, אל תשכחו לשתף אותנו בחוויה ובתובנות!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)
0/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למאפינס אוכמניות טבעוני ובריא ללא גלוטן (קל ומעלף!)

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לרוטב רוזה מדהים לעצלנים

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה - מנת בקר בטעם מדהים
0/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבריין יבש לסטייק או פיקניה – מנת בקר בטעם מדהים

מתכון לטפנד זיתים
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

המתכון הסודי לטפנד הזיתים המושלם שיהפוך אתכם למלכי המטבח!

מתכון לפיצה כרובית
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

פיצה כרובית מפתיעה ובריאה שתגרום לכם להתאהב מחדש באוכל!

סושי פירות מתכון
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סושי פירות מתכון – הדרך המתוקה והמרעננת ליהנות מסושי קיצי וססגוני!

דילוג לתוכן